arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ann Petersen overleden
by Kenneth RUMES Friday, Dec. 12, 2003 at 4:21 PM
kennethrumes@hotmail.com

Vanmorgen is actrice Ann Petersen overleden op 76-jarige leeftijd. Een groot verlies voor de toneelwereld.

Vanmorgen is op 76-jarige leeftijd actrice Ann Petersen overleden. Ann Petersen was een monument voor televisie- en theaterwerk in Vlaanderen. De laatste jaren was ze voornamelijk gekend als 'Moe' of 'Florke Bomans' uit de populaire TV1-soap THUIS. De soap was zeer herkenbaar voor vele gewone mensen en hun dagelijkse afspraak met de televisie. Voor de kinderen was Ann Petersen vooral Madame Praline uit SAMSON en als actrice schitterde Ann Petersen 2 jaar geleden nog in de kaskraker van Lieven Debrouwer 'Pauline en Paulette'. Aan de zijde van Dora Van der Groen bracht Ann Petersen daar een indringend portret van aftakelende ouderen in hun sociale context. Een beeld dat ook weer veel herkenning opriep en onze maatschappij een kritisch duwtje gaf.
Ann Petersen was reeds geruime tijd op de sukkel met haar gezondheid. Toch werd ze eerder deze herfst nog in de bloemetjes gezet tijdens het showgala rond 50 JAAR TELEVISIE op TV1.
Een overlijden dat voor de collega-acteurs zeer hard aankomt, is het zeker en vast. Vanuit de hele theaterwereld in Vlaanderen stromen verslagen reaxies binnen. Vooral haar THUIS-collega's zijn zwaar aangedaan. Het valt niet te betwijfelen dat heelwat kijkers ook menig traan zullen plengen nu hun favoriete tv-bomma er niet meer is. Ook SAMSON en GERT zullen met hun kijkertjes Madame Praline erg missen...
TV1 zendt vanavond 'Pauline en Paulette' uit om 21h45, Ann Petersen zal ook te zien zijn in de THUIS-afleveringen van de komende weken vermits de opnames al achter de rug zijn.

Ann Petersen overleden
by Henk van Hunnik Monday, Dec. 15, 2003 at 3:17 PM
henkvanhunnik@yahoo.com 0031206939216 Oogststraat 69 1097 Zs Amsterdam

Met onsteltenis heb ik kennis genomen van het overlijden van mevrouw "de bolle "Ann Petersen ook wel bekend als mevrouw praline de moeder van octaaf uit de populaire serie samson & Gert. Hierin nederland wordt de serie nog elke dag door de nederlandse kinderen bekeken maar ook door volwassenen. Er gaat aan Ann Petersen een grote vakvrouw verloren. Mijn gedachten gaan uit naar de kinderen en klein kinderen van Ann maar ook naar de crew van somson en gert met wie zij zovele jaren heeft samengewerkt.

Amsterdam, 15 December

boe
by blaat Tuesday, Dec. 07, 2004 at 7:25 AM
cr fg fg

sjieke site mannekes