arch/ive/ief (2000 - 2005)

Herdenking Intifida door AEL Internationaal
by Intifada Tuesday December 09, 2003 at 09:49 PM

AEL herdenkt zestiende verjaardag Intifada met reeks geslaagde acties in Nederland en België


‘Wij blijven de Intifada trouw, het Palestijnse verzet steunen en geloven dat het volksverzet onder al haar vormen de enige weg naar overwinning is.’

Negen december 1987 vond de eerste intifada plaats in Palestina. AEL herdenkt deze gebeurtenis. Vandaag hebben meerdere acties plaatsgevonden, geïnitieerd door AEL. De acties hebben plaatsgevonden in Antwerpen, Amsterdam, Brussel en Den Haag.

De eerste actie vond plaats rond 14:45 uur op de publieke tribune van de Tweede Kamer in Den Haag. Op de tribune hebben twee AEL-activisten, twee Palestijnse vlaggen uitgerold. De AEL-activisten zijn door de Kamerpolitie van de tribune verwijderd en naar buiten geleid. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De tweede actie vond plaats op de Ringweg Amsterdam rond 18:00 uur. Tussen afslag S104 en S105 hebben AEL-activisten een controlepost opgesteld. Daar werden automobilisten gecontroleerd. Aan het eind van de controle kregen de automobilisten een flyer mee, waarop uitleg werd gegeven over de controleposten en de bezetting waaronder dagelijks leven. Bij deze actie zijn vier aanhoudingen verricht en deze vier mensen zitten op dit moment nog vast op het politiebureau. Actie nummer drie vond plaats in Antwerpen. Om ongeveer 18:30 uur zijn AEL-activisten het gebouw van de Antwerpse lokale televisiezender ATV binnengekomen, en hebben tijdelijk het ATV-gebouw bezet. Tijdens de live nieuwsuitzending hebben de AEL-activisten de Palestijnse vlag gehesen. Bij deze actie zijn twee aanhoudingen verricht door de Antwerpse politie. Ook deze mensen zitten nog vast. De vierde en laatste actie vond plaats in Brussel. Een team van AEL-activisten kwam rond 20:30 uur het gebouw van VRT binnen en wist de uitzending van het actualiteitenprogramma Terzake te onderbreken. De VRT is mede-verantwoordelijk voor het feit dat de aandacht voor de Palestijnse zaak verslapt. Drie AEL-activisten zijn bij deze actie aangehouden en ook zij zitten op dit moment nog vast. AEL eist via deze acties oprechte en objectieve aandacht voor de situatie van Palestijnen in Palestina en voor de Palestijnse vluchtelingen. Palestina wordt nu 55 jaar bezet, anno 2003 is Palestina het enig gekoloniseerde land. Vanuit Europa wordt het zionisme (in-)direct gesteund. Elke resolutie en veroordeling die door de VN uitgevaardigd is sinds 1948 ten opzichte van de onrechtvaardige, zionistische bezetting jegens de Palestijnen en hun land, werd keer op keer met een veto geblokkeerd door de Verenigde Staten. Verzet tegen deze bezetting wordt als ‘terreur’ of ‘anti-semitisme’ bestempeld en de staatsterreur van de bezetter wordt 55 jaar lang gedoogd en gesteund. Dat gebeurt onder andere met belastingsgeld van burgers in Europa. Tientallen vredespogingen hebben tot nu toe gefaald. En niet, zoals wordt beweerd, omdat de Palestijnen geen vrede willen, maar omdat die vredesvoorstellen niet structureel en rechtvaardig zijn. De enige mogelijke vrede is een onverdeelde, democratische staat in Palestina waarin elke inwoner gelijke rechten heeft en waa elk Palestijnse vluchteling het internationale erkende recht heeft om terug te keren naar Palestina. AEL roept Europa op om het zionistische Apartheidsregime te verwerpen. Haar steun aan het zionisme te stoppen, en de zionisten onder druk te zetten om de bezetting van Palestina op te heffen. AEL blijft de Intifada trouw en blijft het Palestijnse verzet steunen, en geloven dat volksverzet onder al haar vormen de weg naar overwinning is.

Voor meer informatie kunt u conract opnemen met Naïma Elmaslouhi.



Telefonisch via 0031-6-41374833 of per e-mail via press@arabeuropean.org


--------------------------------------------------------------------------------

AEL Militanten voeren actie bij de VRT in Brussel

Terzaeke onderbroken

DE VRT NOEMT ACTIEVOERDERS RELSCHOPPERS en getuigt van geen democratisch inzicht

AEL persbericht

Antwerpen 09/12/03

Vandaag is de jaarlijkse herdenking van de eerste Palestijnse Intifada en dat moet ook in België herdenkt worden. Voor deze gelegenheid hebben AEL militanten vanaf 20 uur vandaag actie gevoerd aan de VRT gebouwen in Brussel en het live actualiteitsprogramma terzake van 20 uur onderbroken. De Media praten nog steeds de misdaden van het koloniale terroristische staat Israël goed. De AEL groet hiermee de glorieuze Palestijnse Intifada . We eisen van de openbare omroep dat ze aandacht geeft aan de rechtvaardige eisen van het Palestijnse volk om in vrijheid, waardigheid en onafhankelijkheid te leven in een soevereine Palestijnse Staat met Jerusalem-Al Quds als hoofdstad en het terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen naar hun huizen en eigendommenr.De VRT heeft hierin een grotere verantwoordelijkheid dan andere commerciële zenders. Vandaag schonk bvb de VRT aandacht aan het huwelijk van Charles en Diana en hun scheiding 11 jaar geleden in “het nieuws van toen”,maar geen enkele woord over de Intifada dat op 9 december 1987 losbarste en nog altijd duurt. Dit kan niet. Als belastingenbetalers zijn we niet tevreden met de berichtgeving over de Palestijnse zaak. Neutraliteit tussen een onderdrukker en onderdrukten is uit den boze en staat gelijk aan steun aan de onderdrukker.. Vrede kan alleen wanneer rechtvaardigheid is geschied.

Glorie aan de Intifada.

Vrij Palestina


--------------------------------------------------------------------------------



AEL Militanten voeren actie bij ATV lokalen

AEL persbericht

Antwerpen 09/12/03

Vandaag is de jaarlijkse herdenking van de eerste Palestijnse Intifada en dat moet ook in Antwerpen herdenkt worden. Voor deze gelegenheid bezetten AEL militanten vanaf 18:30 uur vandaag de Antwerpse TV lokalen van televisie zender ATV tijdens het live nieuws uitzending die werd onderbroken en de Palestijnse vlag opgehesen. Antwerpen onderhoudt nog steeds bijzondere betrekkingen met het koloniale terroristische staat Israël op verschillende niveaus en de Antwerpse zender brengt dat positief in beeld. En terwijl dat België bezig is met het invoeren van een antiterrorisme wet, vertrekken jaarlijks grote aantalen Antwerpse jongeren naar Palestina om hun leger dienst te doen bij het zionistische leger en deel te nemen aan het slachten van de Palestijnen, en dit met de goedkeuring van het Antwerpse en Belgische beleidsmakers. Daarom groet de AEL de glorieuze Palestijnse Intifada vanuit Antwerpen, om een signaal te geven dat we als burgers dit feit niet kunnen accepteren. Maar ook om solidariteit te eisen voor de rechtvaardige eisen van het Palestijnse volk om in vrijheid, waardigheid en onafhankelijkheid te leven in een soevereine Palestijnse Staat met Jerusalem-Al Quds als hoofdstad en het terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen naar hun huizen en eigendommen. Vrede kan alleen wanneer rechtvaardigheid is geschied.

Glorie aan de Intifada.

Vrij Palestina

Voor Meer Info Bel naar 0499 10 12 17


--------------------------------------------------------------------------------

AEL controleert automobilisten op A10



Vandaag herdenkt AEL het feit dat zestien jaar geleden (1987) op 9 december de eerste intifada plaatsvond in Palestina.

Op de Ringweg Amsterdam tussen afslag S104 en S105 heeft AEL vandaag een controlepost ingesteld. Automobilisten werden gecontroleerd. Op deze manier wil AEL, de Nederlandse samenleving eraan herinneren dat niet iedereen vrij is om te gaan waar en wanneer men wilt.

In Palestina zijn nu meer dan 120 zionistische, militaire controleposten. Daarnaast zijn er wegen opengebroken en/of afgesloten. De zogenaamde checkpoints. Deze checkpoints sluiten de wegen af tussen Palestijnse steden en dorpen. Het zionistische bezettingsleger heeft dus controle op alle toegangs- en verbindingswegen. Door deze barrieres is het land, iets kleiner dan Nederland, opgedeeld in 300 aparte gebieden. Ieder gebied wordt hermetisch afgegrendeld. Ook vaardigt het zionistisch bezettingsleger geregeld uitgaansverboden uit. Palestijnen mogen hun huizen dan niet uit voor een periode die voor de Palestijn vaak onbekend blijft. Drie miljoen Palestijnen leven onder deze omstandigheden, dag in, dag uit. Dagelijkse levensbehoeften als scholing, werk, boodschappen doen, ziekenhuisbezoek, begrafenissen, het gebed voor Christenen en moslims wordt praktisch onmogelijk gemaakt en vrijwel verboden.

Elke resolutie en veroordeling die door de VN uitgevaardigd is sinds 1948 ten opzichte van de onrechtvaardige zionistische bezetting jegens de Palestijnen en hun land, werd keer op keer met een veto geblokkeerd door de Verenigde Staten. Verzet tegen deze bezetting wordt als ‘terreur’ of ‘anti-semitisme’ bestempeld en de staatsterreur van de bezetter wordt 55 jaar lang gedoogd en gesteund. Dat gebeurt onder andere met Nederlands belastingsgeld.

Tientallen vredespogingen hebben tot nu toe gefaald. En niet, zoals wordt beweert, omdat de Palestijnen geen vrede willen, maar omdat die vredesvoorstellen niet structureel en rechtvaardig zijn. De enige mogelijke vrede is een onverdeelde, democratische staat in Palestina waarin elke inwoner gelijke rechten heeft en waa elk Palestijnse vluchteling het internationale erkende recht heeft om terug te keren naar Palestina.

AEL roept Europa op om het zionistische Apartheidsregime te verwerpen. Haar steun aan het zionisme te stoppen, en de zionisten onder druk te zetten om de bezetting van Palestina op te heffen.

-EINDE-



Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Naïma Elmaslouhi.

Telefonisch op 06-41374833 of per e-mail via press@arabeuropean.org


bronnen:
http://www.arabeuropean.org
http://www.arabeuropean.org/nederlands/index-Dutch.html
http://www.ael.nl