arch/ive/ief (2000 - 2005)

kraken tegen sociaal kerkhof
by kobolt Friday December 05, 2003 at 10:40 PM

sinds enkele dagen is er een eerste stap gezet van wat een groot kraakoffensief zou moeten worden.

maandagavond laatstleden heeft het kraakcollectief "De Scheve Zeven" een nieuwe kraak gedaan in de Brugse Poort in Gent, aan de ingang van het citétje in de Brunelstraat.
Dit beluikje en het aanpalende in de Spinelstraat, met een totaal van 89 huizen, wis de Stad Gent afsmijten om er een park op te plaatsen. als ecologisten zijn wij uiteraard voor meer groen in de stad, maar niet ten koste van mensen die het sowieso al moeilijk hebben deftige huisvesting te vinden, en niet ten koste van een van de laatste echt gezellige buurten waar mensen nog met elkaar praten op straat en waar de solidariteit oneindig veel groter is dan in de asociale woonblokken waar de stad zo fier op is.
Enkele maanden geleden hadden wij al voor de eerste keer contact met mensen van het buurtcomité, enkele dagen geleden dus vonden wij de tijd rijp ( er staan al verschillende huisjes leeg) om tot actie over te gaan. Bedoeling is in de eerste plaats het buurtcomité te versteunen en te versterken, en mensen aan te moedigen hun huizen niet te verlaten als het huurcontract dat ze niet mogen verlengen afloopt maar hun eigen huizen te kraken.
Hierbij hopen wij een grote solidariteit te bereiken in raad en daad.
Uiteraard is het ook de bedoeling om de sloop sowieso tegen te gaan (er is beroep aangetekend dat in september 2004 uitgesproken wordt), en ervoor te zorgen dat alle huizen bewoond blijven zodat de stad uiteindelijk afziet van zijn plannen en een degelijk alternatief uitstippelt in plaats van deze kwetsbare bevolkingsgroep.
wij hopen dan ook dat zoveel mogelijk bewoners blijven, en dat deze vanuit de kraakbeweging de grootst mogelijke steun ondervinden.

gogogo
by roedelman Monday December 29, 2003 at 10:53 AM

kraken gaat door !