arch/ive/ief (2000 - 2005)

Spin/Bush-kalkoen mocht enkel pronken
by raf Friday December 05, 2003 at 06:11 PM
raf.custers@euronet.be

Om Bush in pole-position te loodsen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2004, laten zijn spindoctors zelfs een afblijf-kalkoen opdraven.


George W. Bush's PR-stunt van donderdag 27 november krijgt een staart. De Amerikaanse president vloog toen aller-retour naar Bagdad. Hij ging - naar aanleiding van het Thanksgiving-feest - zijn jongens een hart onder de riem steken. De stunt is al bestempeld als "de verste reis voor de kortste Thanksgiving". Want Bush bleef amper enkele ogenblikken onder een zorgvuldig uitgekozen lot van Amerikaanse bezettingstroepen. Bovendien durfde hij de luchthaven van Bagdad niet af.
Toen we de foto zagen van een supertrotse Bush dachten we al: gaat hij die kalkoen helemaal alleen opeten? Nee dus: de kalkoen was door een traiteur klaargezet om op een bord met groentetjes te pronken. Opeten mocht niet. 'Baghdad-Bird wasn't for eating, but was picture-perfect for Bush', titelt de Wall Street Journal van vrijdag 5 december. Bush's spindoctors zien werkelijk géén detail over het hoofd. Nu Irak nog beteugelen!

tears in his eyes
by robin Saturday December 06, 2003 at 11:23 PM

Bush was erg ontroerd, hij had er zichtbaar de tranen van in zijn ogen. Ik meen ooit gelezen te hebben over Hollywoodoogdruppels die dat effect beogen. weet iemand daar meer over ...