arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Persbericht] AEL-voorzitter Ahmed Azzuz gaat in beroep tegen politiek proces.
by AEL Wednesday December 03, 2003 at 01:24 PM

Antwerpen, 03-12-2003

Morgen is het zover, onze voorzitter gaat in beroep tegen de uitspraken van de rechter aangaande de klacht van Annemans en het Openbaar ministerie. De rechter had in maart Ahmed Azzuz veroordeeld voor drie maanden voorwaardelijk en een geldboete voor het zogezegd bedreigen van zowel Annemans als het bedreigen van een VTM-journalist.

Nog steeds is de federale politie er niet in geslaagd om de VTM journalist te overtuigen zelf klacht in te dienen tegen onze voorzitter, gezien het feit dat de journalist zich niet bedreigd voelde. Het is juist om de klacht van Annemans gewicht te geven dat het openbaar ministerie zelf klacht heeft ingediend, dit samen met de klacht van Annemans.

Dat dit een politiek proces is , is voor iedereen duidelijk.

Ondanks dit niet respecteren van de scheiding der machten blijven we vertrouwen hebben in het gerecht en zijn we daarom ook overtuigd dat de naam van onze voorzitter zal gezuiverd worden.

In een debat een Gent had Ahmed Azzuz duidelijk gemaakt dat de AEL zich niet zal bezig houden met het Blok maar met diegene die het Blok hebben gecreĆ«erd, door druk uit te oefenen op deze zogezegd democratische partijen -met de nadruk op democratisch te leggen-zal het Blok verdwijnen. En de VTM-journalist die zich niet bedreigd voelde door Ahmed Azzuz werd juist door onze voorzitter beschermd tegen een groep jongeren die door een misplaatste vraag van de journalist opgehitst tegen hem waren geraakt. Uiteindelijk moeten we gewoon concluderen dat de klachten gevolg zijn van een bewuste criminalisering van de AEL door het establishment Daarom doen we een oproep naar alle democraten om aanwezig te zijn aan het hof van beroep op de Waalse kaai, donderdag 04 december ’03 om 09u00 om samen met de AEL symbolisch en vreedzame actie te voeren tegen dit politiek proces.