arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sinterklaasactie tegen fiscale amnestie op vrijdag 5 december bij SP.a en VLD
by Financieel Actie Netwerk (FAN) Wednesday December 03, 2003 at 12:09 PM

Het Financieel Actie Netwerk bestaande uit de organisaties - 11.11.11, ABVV, ACV, ATTAC Vlaanderen, Bond Beter Leefmilieu, Broederlijk Delen, KWB, Netwerk Vlaanderen, VODO – verwerpt het voorstel van fiscale amnestie dat door de commissie van FinanciĆ«n zaterdag werd goedgekeurd.

Fiscale amnestie is een regelrechte schande en discrimineert de meerderheid van de bevolking die wel al die jaren eerlijk belastingen betaalde. Een opgedreven strijd tegen de fiscale fraude en enkele minieme wijzigingen in het belastingstelsel kunnen moeilijk beschouwd worden als een nieuwe start voor een evenwichtiger en rechtvaardiger belastingsstelsel.

Fiscale amnestie is voor deze regering enkel nodig om het gat in de begroting dicht te rijden. Diegenen die jarenlang belastingen ontdoken hebben en voor het gat in de begroting gezorgd hebben, krijgen immers een beloning. In ruil voor 6 of 9% 'boete' de spons vegen over een jarenlange belastingsontduiking is nauwelijks een offer te noemen. Is dit ethisch te verantwoorden?

Als men zuurstof zoekt voor de economie en men wil iets doen tegen de fraude, dan stelt het FAN andere maatregelen voor:

SINTERKLAASACTIE! SINTERKLAASACTIE! SINTERKLAASACTIE!

Om ons verzet te tonen tegen de maatregel van fiscale amnestie voert het FAN vrijdag 5 december 2003 actie. Wij trekken om 10.00u naar de hoofdkwartieren van regeringspartijen SP.a en VLD en vragen hen om uitleg te geven bij deze maatregel.

Tevens voert KWB actie aan diverse stations in Vlaanderen en deelt er pamfletten uit. U kunt de KWB-manifestanten vinden aan de stations van Hasselt, Brugge, Oostende, Kortrijk, Antwerpen-Berchem, Mechelen, Turnhout, Leuven, Temse en Sint Niklaas (of Dendermonde) en dit tussen 7.00u en 9.00u.