arch/ive/ief (2000 - 2005)

Toespraak van Naima Elmaslouhi (AEL) op betoging tegen OVSE top in Maastricht.
by AEL Nederland Monday, Dec. 01, 2003 at 7:42 PM

Toespraak van Naima Elmaslouhi (AEL) op betoging tegen OVSE top in Maastricht.

Salam aleikoum broeders en zusters,

De Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Powell wordt ontvangen door één van onze politieke vertegenwoordigers (...) Jaap de Hoop Scheffer. Dat is niet alleen onacceptabel maar ook een schande voor ons land.

Powell is verantwoordelijk voor de massa-slachtingen in Irak en Palestina. Aan zijn handen kleeft het bloed van miljoenen broeders en zusters. Deze oorlogsmisdadiger wordt ontvangen in ons land, door onze Minister van Buitenlandse Zaken! Dat is net zo misdadig als het wangedrag van Amerikaanse politici tegen de Islamitische en Arabische wereld.

Powell is in Nederland voor de OVSE-top. Volgens de OVSE behoort democratie, gebaseerd op respect voor mensenrechten, in Europa de enige regeringsvorm te zijn, en vormen democratie en respect voor mensenrechten de basis van de veiligheid en stabiliteit in Europa. In Europa wel en in het Midden-Oosten niet? In het Midden-Oosten zijn veiligheid, democratie en mensenrechten niet van belang? Of is het alleen voor moslims niet van belang? Waarom faalt de OVSE zo overduidelijk om de rechten van Tsjetjsenen tegen het Russische imperialisme te beschermen?

Irak is bezet! Dat is niemand ontgaan. Iraki’s verzetten zich hevig tegen de bezettende machten in hun land. Praatjes over dat de Amerikanen en Britten helpen met de wederopbouw kunnen en mogen we niet serieus nemen. Bush, Powell en Blair hebben zelf al laten zien dat wederopbouw van Irak niet hun intentie is! Het is hen te doen om de olie, de olie, en nog olie.

Maar het gaat nog verder. Alles wat Islamitisch of Arabisch is, is voor de agressieve Amerikanen een doel om aan te vallen. Hun zionistische handlangers koloniseren en intimideren. Je hoeft niet hoogbegaafd te zijn de overeenkomsten te zien tussen Irak en Palestina. Ook Syrië en Iran worden bedreigd. Het is hun doel om het hele Midden-Oosten te domineren en de Islam die verzet pleegt tegen het imperialisme te marginaliseren en te onderdrukken.

Broeders en zusters, dan vraag ik jullie: is het democratie dat onschuldigen massaal gedood worden? Is het democratie dat Iraki’s geen zelfbeschikkingsrecht hebben? Is het democratie dat de burgers van Irak ge_ntimideerd worden door de bezetters? Is het democratie dat alleen Amerikaanse bedrijven zoals Bechtel en Halliburton, met banden met Bush en Cheney, profiteren van de wederopbouw van Irak? Is het democratie dat onze media, hier in het westen, ons weinig tonen van het wangedrag van de bezetters in Irak?
Wie is hier de terrorist? Dat is deze tijd een zeer legitieme vraag!

Ik wil jullie herinneren aan het aantal doden waar de Amerikanen verantwoordelijk voor zijn:
Guatemala: 120.000 doden, Indosië 800.000 doden, Oost-Timor 250.000 doden, El Salvador 30.000 doden, de Eerste Golfoorlog 200.000 doden, en al de doden in de andere landen als Libië, Soedan, Afghanistan, Vietnam, en ga zo maar door. Al deze doden zijn veel meer dan de doden van 11/9. En bij elke hertelling worden er minder 11/9-slachtoffers geteld.

Truman en Nixon hebben het publiek voorgelogen over het doel en de noodzaak van de Vietnam-oorlog. Vandaag doen Powell, Bush en Blair hetzelfde met betrekking tot de oorlog in Irak. De Amerikanen legitimeren hun misdaden met begrippen als: ‘de moeite waard’, ‘soft targets’en ‘collateral damage’.
Weer de legitieme vraag: Wie is hier de terrorist?
Broeders en zuster, we mogen de cynische, leugenachtige en hypocriete kruisvaarders onze landen niet blijven laten bezetten. Het is onze plicht en verantwoordelijkheid, als moslims, Arabieren en waardige burgers van dit land, om het verzet moreel te steunen. In Palestina en Irak. Wederopbouw kunnen en zullen alleen de Iraki’s zelf doen. Iraki’s willen dat zelf doen. Iraki’s eisen het recht op zelfbeschikking!

Wij moeten alles wat wij hier kunnen in het werk te stellen om de agressors op deze wereld te stoppen. Het wangedrag van de cowboys moet stoppen!

En niet alleen de agressieve cowboys moeten gestopt worden maar ook onze Hollandse koemannen. De sfeer die de agressors creeëren in het Midden-Oosten, slaat over naar ons, hier in Nederland en Europa. Dezelfde methoden wordt hier ook toegepast. Demonisering, criminalisering en de schendingen van mensenrechten vinden plaats onder het mom van ‘democratie’. Geert Wilders wil eigenhandig moskeen dichtmetselen, partijen van PvdA tot Zalm doen voorstellen om het islamitisch onderwijs te beperken, Donner wil aparte en hardere straffen voor allochtonen.

Terwijl Nederland moet bezuinigen en de broekriem aan moeten trekken, spendeert de overheid meer dan 65 miljoen euro aan de deelname aan de oorlog in Irak.
Ouderen in verpleeghuizen worden steeds slechter verzorgd, kinderen op scholen krijgen steeds slechter onderwijs, en de armen in Nederland worden steeds armer.
En wat doet Balkenende II? Inderdaad, de bezetting van Irak ondersteunen met geld en soldaten. Ons belastingsgeld wordt door Balkenende II gebruikt om de Iraki’s te bezetten, onderdrukken, intimideren en hun rijkdommen af te nemen.

AEL-NL roept de Nederlandse regering op haar soldaten terug te trekken uit Irak. AEL-NL roept de Nederlandse regering op zich niet te bemoeien met de wederopbouw van Irak. Dat moeten de Iraki’s zelf doen. Nederland moet direct de medewerking aan de bezetting en beroving van Irak stoppen. Het bestuur van Irak moet zo spoedig mogelijk aan de Iraki’s worden overgedragen, en het Iraakse volk moet reparaties krijgen voor de geleden schade.

BI ROUH, BI DAM NAFDIK YA IRAQ!

SP = Racisten
by AEL-nl Tuesday, Dec. 02, 2003 at 12:40 PM

De SP heeft weer haar ware gezicht laten zien; Arabieren en Moslims zijn wel goed als stemvee, maar mogen zich publiekelijk niet uiten of voor zichzelf opkomen.

Afgelopen zondag hebben AEL-leden en haar Arabische-Islamitische achterban, met linkse groeperingen gedemonstreerd tegen de komst van Colin Powell op de top van de OVSE in Maastricht. De AEL heeft een duidelijk protest laten horen tegen de illegale oorlog in Irak, de illegale bezettingen van Irak en Palestina, en de hypocriete medewerking van de Nederlandse regering aan het imperialistische beleid van de VS en haar zionistische bondgenoten.

SP = Racisten

Enige weken geleden werd de AEL uitgenodigd door de IS om deel te nemen aan het platform Enmasse. AEL heeft daarop zich aangesloten bij het platform en zich hard ingezet om een succesvolle mobilisatie op gang te brengen. Ook zijn er afspraken gemaakt dat AEL zou deelnemen aan het platform, een orde dienst en een spreker voor de manifestatie zou leveren.

Platform Enmasse werd zwaar gedomineerd door de SP die in deelname van AEL niets zagen. Nergens in het openbaar werd de deelname van AEL bekendgemaakt, maar ook op de manifestatie zelf mochten de SP en IS wel toespraken houden en AEL niet. Het bleek onmogelijk om 5 minuten spreektijd in te lassen voor de enige aanwezige Arabisch-Islamitisch beweging.

AEL heeft na de weigering van het platform zich terug getrokken van de manifestatie. Naima Elmaslouhi, vice-voorzitter van AEL heeft haar speech wel gehouden voor haar achterban en andere aanwezigen, niet voor het verder lege veld voor het podium, maar apart voor een luisterend oor van mensen die wel geïnteresseerd zijn.

De SP heeft weer haar ware gezicht laten zien; Arabieren en Moslims zijn wel goed als stemvee, maar mogen zich publiekelijk niet uiten of voor zichzelf opkomen. De SP wil wel een sociaal Nederland, maar dan geen multicultureel Nederland, die de identiteit en religie van de Arabische en Islamitische gemeenschap respecteert. Dit is niet de eerste keer dat de SP haar rug keert voor vereniging en samenwerking met AEL. Zij toont weinig respect voor de democratie en de basisrechten die vastgelegd zijn in de grondwet.

Hieruit kan AEL alleen maar opmaken dat zelfs de meest linkse partij in het Nederlandse parlement zich nooit zal inzetten voor een multiculturele maatschappij en de belangen van de Arabische-Islamitische gemeenschap nooit zal behartigen. Ze zijn in dit opzicht geen haar beter dan een LPF of VVD en de SP is schuldig aan kiezerbedrog. Het blijkt maar weer eens dat een partij die onvoorwaardelijk de belangen behartigt van de Arabische-Islamitische gemeenschap in Nederland, een noodzaak is. AEL zal er alles aan doen om te zorgen dat onze stem wordt gehoord!

Nuancering.
by ToM Tuesday, Dec. 02, 2003 at 1:00 PM

Als je door de straten trekt met slogans ter ondersteuning van rechts-fundamentalistische terrroristische groeperingen moet je niet verwondert zijn dat sommige mensen daar ernstig vragen bij stellen. Nu dat terzijde klopt het dat de SP in Nederland scherp uit de hoek kan komen.

Vriendelijke Groeten.

Logica
by Logics Tuesday, Dec. 02, 2003 at 11:20 PM

Het is net tegen diegenen die termen als 'rechts-fundamentalistische terrroristische groeperingen' gebruiken tegen moslims die voor hun eigen soevereine vrijheid opkomen, dat er met ondersteunende leuzen de straten wordt opgegaan.

Jah
by lolbroek Tuesday, Dec. 02, 2003 at 11:58 PM

Bij SP staan ze niet echt stil bij hun eigen logica.

Of zou het zijn dat ze liever "populair" overkomen?