arch/ive/ief (2000 - 2005)

Petitiecampagne tegen website "Blood & Honour Vlaanderen"
by Kif Kif Monday, Dec. 01, 2003 at 1:36 PM

Petitiecampagne tegen website "Blood & Honour Vlaanderen"

Beste,

Met de grootste verontwaardiging heeft Kif Kif vernomen dat Telenet webruimte verleent voor de website van "Blood & Honour Vlaanderen"
(http://users.pandora.be/bhvlaanderen/).
Nochtans is dit overduidelijk een groepering die openlijk de nazistische ideologie propageert en verheerlijkt. De website is één grote aaneenrijging van virulent racisme, ophemeling van het "blanke ras", homofobie en andere
vormen van manifeste onverdraagzaamheid die in geen enkele rechtstaat aanvaard worden. Of hoe kijkt u aan tegen de link naar een website waar men mp3's met nazi-liederen "Original aus dem Reich" kan downloaden?

Kif Kif roept dan ook iedereen op om een protestmail naar Telenet te sturen. Op de website vindt u een voorbeeldtekst die u kunt versturen naar info@staff.telenet.be

Wij verzoeken u om dit bericht verder te verspreiden.

Vriendelijke groeten,

Kif Kif

Link voor petitiebrief
by Kif Kif Monday, Dec. 01, 2003 at 1:46 PM
info@kifkif.be

Klik op deze link voor de petitiebrief: http://www.kifkif.be/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=571

lachwekkend
by don't shoot the messenger Monday, Dec. 01, 2003 at 5:12 PM

dat soort groupuscules is eigenlijk de moeite niet waard om over te publiceren.Hun " wie we zijn" is ronduit lachwekkend en getuigt van een gefrustreerd garnaal-idealisme waar elke logica zoek is.
Niet teveel van aantrekken,en af en toe eens met een goeie
tegenbetoging verder in de marginaliteit duwen.

salud

geen censuur. nooit nergens over niks.
by ministerie van agitatie Monday, Dec. 01, 2003 at 5:45 PM
ministerievanagitatie@yahoo.com

Ik had vroeger zelf een website bij Telenet. Die heette 'Ministerie van Agitatie'.
Daarop stonden humoristische stukken en analyses over de Belgische politiek, het kapitalisme en het Vorstenhuis, grappen over het Vlaams Blok en het WTC.
Verder kon je er tientallen mp3-versies van de Internationale op terugvinden in alle Europese talen, in het Afghaans en het Koreaans, in het Perzisch en het Swahili.

Het Vlaams Blok startte met een gelijkaardige campagne tegen mijn website. Ze legden klacht neer bij de Procureur des Konings te Antwerpen, zetten Telenet onder druk, schreven de populaire pers aan en stelden vragen in het Parlement.
Mijn website werd door Telenet verwijderd en ik werd ontslagen op het Kabinet van Buitenlandse Zaken.

Om maar te zeggen, ik ben een ongenuanceerd en radikaal voorstander van de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid en al helemaal als het over internet gaat. Of het nu Bloed en Bodem is, kinderporno of heiligschennis, belediging van staatshoofden of negationisme, vuilspuiterij of zendeschennend, handleidingen om atoombommen in elkaar te knutselen, het moet allemaal kunnen. Dat is net internet.

Gaat u de macht over het internet in handen geven aan Amerikaanse commerciële belangengroepen als Telenet? Legt u uw vertrouwen in handen van de overheid?
Dat lijkt me hoogst onverstandig. Laat die vuile nazi's maar uit hun hol komen. Hoe verder ze eruit komen hoe makkelijker ze op te jagen zijn.
Neen aan de Censuur. "De beste manier om iets tot een succes te maken is er schandaal rond maken"

Guy Debord

"Ik ben het niet eens met uw mening maar ik zal me tot de dood inspannen opdat u het recht zal hebben ze te uiten"

Beatrice Hall (foutief toegeschreven aan Voltaire)

Nooit censuur !
by fran Tuesday, Dec. 02, 2003 at 12:34 PM
fran@AlterMundus.net

Ik ga 100% akoord met de ministerie van agitatie. We moeten wel beseffen dat censuur is een wapen van deze die de macht in handen hebben. Vanaf het moment dat we de censuur vragen voor meningen die we niet delen, dan is het een argument voor de regering om de vrijheid van spraak van iedereen te beperken. En dat willen we zeker niet.

lachwekkend
by natan Thursday, Dec. 04, 2003 at 11:33 AM
natanhertogen@yahoo.com

de bovenstaande reactie met dezelfde titel is kleinerend en te makkelijk. Op die manier gelijk halen is niet serieus. Ik vraag mij trouwens af waarom hij is blijven staan.

Ik zou nogmaals de discussie willen aangaan.
Hoe constructief is het om verontwaardigd zijn over het feit dat er hier in Vlaanderen ook fasco's rondlopen en gebruik kunnen maken van de media?
Hoe constructief is het om ze weer naar binnen te kloppen als ze buitenkomen?
Gezien het feit dat er altijd mensen zullen zijn die zwaar autoritair denken en altijd mensen zullen zijn die op een bijna perverte manier tegenover 'de ander' staan, lijkt de core va het fascisme mij onuitroeibaar. Is het dan geen tijdverspilling daar op te blijven hakken, terwijl diezelfde kostbare energie nodig is om neoliberale en liberale beleidsmakers tegen te gaan.