arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Overview] Sloop de Muur
by han soete Monday December 01, 2003 at 11:20 AM
han@indymedia.be

Het Actieplatform Palestina organiseerde op 29.11.2003 een nationale actiedag “Sloop de Muur, stop de bezetting.” In heel Vlaanderen werden acties op touw gezet. Met verschillende ‘Muur activiteiten’ wil het actieplatform de harde realiteit van de Palestijnse bevolking onder de aandacht van alle Vlamingen brengen.

[Overview] Sloop de Muur

Sloop de muur

Sinds juni 2002 bouwt de Israëlische regering een “veiligheidshek” op de Westelijke Jordaanoever. Dit “veiligheidshek” snijdt diep in Palestijns land. Het gaat om de grootste landannexatie sinds 1967. Eens de Muur voltooid zal door de bouw ervan ongeveer 50% van de Westelijke Jordaanoever onder definitieve Israëlische controle komen. Duizenden boeren verliezen hun landbouwgrond, honderden winkels moesten reeds hun deuren sluiten omdat hun kopers aan de andere kant van de Muur wonen. De belangrijkste watervoorraden liggen aan de Israëlische kant van de Muur. Opnieuw speelt Israël het klaar elk internationaal recht naast zich neer te leggen.

Zaterdag 29 november werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale dag van Solidariteit met het Palestijnse volk. Het Actieplatform Palestina organiseert op die dag een nationale actiedag “Sloop de Muur, stop de bezetting.” In heel Vlaanderen (alle provinciehoofdsteden Brussel, Geraardsbergen en in Sint-Niklaas) worden acties op touw gezet. Met verschillende ‘Muur activiteiten’ willen we de harde realiteit van de Palestijnse bevolking onder de aandacht van alle Vlamingen brengen.


Leuven
  • Sloop de muur Leuven : fotoverslag Benny
    Een fotoverslag van de aktie "sloop de muur" te Leuven, georganiseerd door het Leuvens Aktieplatvorm Palestina (LAP).
  • Sloop de muur in Leuven peter vanderleyden
    In het kader van de nationale solidariteitsactie tegen de apartheidsmuur die Israel rond de bezette gebieden in Palestina bouwt, was er ook in Leuven actie.
Brussel
  • [ Sloop de muur ] in Brussel han Soete
    Het Actie platform voor Palestina organiseerde op zaterdag 29 november in het hele land acties tegen de muur die Israël dwars door Palestina bouwt. In Brussel werd een in soort luchtbel een tentoonstelling georganiseerd, waar in de loop van de dag honderden mensen kwamen naar kijken. Activisten van verschillenden NGO's en organisaties haalden petities op tegen de muur van de schande. Ze konden op zeer veel bijval rekenen van de voorbijgangers.
  • Stefaan Peirsman (Actieplatform Palestina) over de actie 'Sloop de Muur' op het Muntplein Peter Darin
    Op het Muntplein liepen we daarnet Stefaan Peirsman van het Actieplatform Palestina tegen het lijf. Lichtelijk verkleumd maar met pretoogjes beantwoorde hij graag enkele vragen over de actie van het Platform op deze internationale dag voor Palestina.
  • Sloop de muur in Brussel: de foto's Peter Darin
    Koud in Brussel, maar een flets winterzonnetje houdt de temperaturen positief en dus laten de mensen van het Actieplatform Palestina de koude niet aan hun hart komen.
  • Kan kunst Palestina redden? Expo en conferentie over Palestina en de Muur in Brussel Peter Darin
    Voor de modale Palestina-activist zijn het drukke dagen. Op de internationale dag voor Palestina is er op zaterdagnamiddag niet alleen de actie 'sloop de Muur' op het Muntplein. Op een boogscheut daarvandaan organiseren de Brusselse jongeren van de Che Leila Jongerenbrigades samen met het Internationaal Centrum en de uitgeverij EPO een solidariteitsweekend met Palestina in de lokalen van het JINT in de Rue Gréty 26.
Gent
Antwerpen


Meer info: http://www.11.be/palestina/

actie Brugge
by joeri Monday December 01, 2003 at 01:17 PM

Brugge

Palestina-actie Brugge (29.11.03). Komt er een WWWlaams-actiecomité? Jaak Perquy
Zaterdag werd er wereldwijd geprotesteerd tegen de bouw door Israël van een muur rond de Bezette Palestijnse Gebieden. De Brugse actie was een succes. Ondertussen denkt men na over de oprichting van een pan-Westvlaams Palestina-comité.