arch/ive/ief (2000 - 2005)

Minister Dewael: ,,Ik ben een andersglobalist.''
by don't shoot the messenger Sunday November 30, 2003 at 02:36 PM

Stukjes uit een essay dat Minister van Binnelandse zaken Dewael schreef en werd afgedrukt in DS.

Minister Dewael: ,,Ik ben een andersglobalist.''


Inderdaad :)))))))))))


"In het jaar 2000 waren er nog meer dan 40.000 personen die asiel aanvroegen in ons land. Dit is gedaald tot 24.549 in 2001 en 18.809 in 2002. En alles wijst erop dat het aantal nog verder daalt. Voor 2003 tellen we momenteel 13.650 aanvragen (cijfer 24/11/03). Het doel is om in 2004 het aantal verder terug te dringen tot minder dan 1.000 personen per maand. Deze terugloop was maar mogelijk door een geheel van maatregelen zoals de afschaffing van de financiële steun door de OCMW's, door kortere procedures waardoor asielzoekers sneller antwoord krijgen op hun aanvraag, door een kordater en efficiënter terugwijzingsbeleid en door terugname-akkoorden met de landen van herkomst."


"Samen met onze andere EU-partners moeten we overleg plegen met landen als Afghanistan, Rusland, Turkije, Nigeria, Congo om hun onderdanen terug te nemen. Een mogelijke hulp daarbij is financiële en logistieke steun aan landen die meewerken aan repatriëringen. Dit moet leiden tot opvangcentra voor gerepatrieerden waar ze de eerste weken kunnen doorbrengen, een basisbedrag ontvangen en eventueel een opleiding kunnen volgen die hen toestaat om zich snel in te schakelen in de maatschappij. Dit bedrag moet voldoende zijn om in het thuisland te kunnen leven, maar uiteraard minder om een nieuwe poging tot vlucht naar het Westen te kunnen betalen. Toen ik dit idee enkele weken geleden lanceerde en verwees naar het geval van Congo interpreteerden sommigen dit als een aanval op ontwikkelingshulp. Dat klopt niet, ik wil die landen juist helpen. Het is trouwens in die zin dat we financiële en logistieke steun zullen verlenen voor de opmaak van een bevolkingsregister dat moet dienen voor hun verkiezingen en voor een vlottere identificatie van hun eigen burgers."


Dewael bekent eindelijk.
by don't shoot the messenger Sunday November 30, 2003 at 02:46 PM

Migratie is niet het probleem, maar de oplossing.

"De illegalen die vanuit Zeebrugge naar Groot-Brittannië wilden trekken vormden dus maar een klein aspect van een complex en wereldwijd probleem. Maar het is wel een direct gevolg van een conservatieve, populistische en extreem-nationalistische politiek die ons blijkbaar allemaal in de greep heeft."

Dewael in DS van 29/30-11-2003

de enige echte don't enz
by don't shoot the messenger Sunday November 30, 2003 at 07:11 PM

leuk maar waarom onder mijn naam...
ik heb er miljoenen voor betaald...:)