arch/ive/ief (2000 - 2005)

War on Terror
by COMAC LEUVEN Tuesday November 25, 2003 at 12:18 AM
COMACLeuven@hotmail.com 0494 822 344 C. Meunierstraat 43 Leuven

Terrorisitsche aanslagen in Turkije is dat te vergelijken met de aanslagen in Irak?

War on Terror...
war_on_terror_27-11_marc_in_gesprek_met_mohamed.gif, image/gif, 314x420

Vorige week zijn er terroristische aanslagen gepleegd in Turkije.
Hoe zit dat nu in Irak, waar amerikaanse soldaten regelmatig het doelwit zijn van geweld tegen hen. Is er hier een vergelijking, ja of nee? Is er in Irak anno 2003 sprake van terreur of verzet, oorlog of vrede, bezetting of bevrijding, eigen belang of belang irakees volk? Mohamed Hassan een expert op het gebied van het midden-oosten geeft antwoord op dit soort vragen dmv artikels in het weekblad solidair. Zijn ondervindingen onderbouwen die van voormalig wapen inspecteur Scott Ritter: "Ik stuitte herhaaldelijk op voorbereidingen van het naoorlogs verzet".
"Helikopters worden neergehaald, er zijn aanslagen, VS-soldaten lopen in een hinderlaag en vinden de dood. "Er gaat geen dag voorbij zonder dat het Iraaks verzet de bezettingstroepen slagen toebrengt". "Het verzet maakt alle tegenstellingen tegen de oorlogspolitiek van Bush wakker: in Irak zelf, in heel het gebied, tussen Europa en de VS en zelfs binnen de Amerikaanse burgerij", zegt Mohammed Hassan.
Het geweld zal zo als het er nu uit ziet de eerste tijd niet stoppen!

Op donderdag 27 november zal Marc Vandepitte van Attac Vlaanderen een gesprek hebben met Mohamed Hassan over de huidige situatie in Irak georganiseerd door COMAC Leuven. Dit gesprek zal plaats vinden in de kleine aula van het Maria-Theresiacollege vlakbij Hogeschoolplein LEUVEN.
Voor meer info hierover kunt u bellen met 0494 82 23 44.