arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL Waarschuwt voor verder Escalatie van de situatie in Borgerhout
by AEL Sunday November 23, 2003 at 05:15 PM

De AEL ving signalen op van vele jongeren uit de prov Antwerpen die wilden betogen vandaag zaterdag 22/3 maar aangezien we op geen enkele manier vertrouwen hebben in het Antwerpse politie en politieke korps hebben we iedereen telkens afgeraden deze spontane betoging door te laten gaan.

De AEL ving signalen op van vele jongeren uit de prov Antwerpen die wilden betogen vandaag zaterdag 22/3 maar aangezien we op geen enkele manier vertrouwen hebben in het Antwerpse politie en politieke korps hebben we iedereen telkens afgeraden deze spontane betoging door te laten gaan. Door de criminalisering van de AEL konden ook wij het ons niet permitteren toch een ordedienst hiervoor samen te brengen zonder het risico zelf opgepakt te worden en alle schuld van mogelijke conflicten na racistische provocaties van de politie op ons afgeschoven te krijgen.
Echt democratisch zou het zijn als de Marokkaanse gemeenschap onze doden mocht herdenken door en ervoor te betogen en ervoor te bidden in onze eigen moskeen. Gezien dit laatste verboden werd door de dictatoriale tandem Janssens-Marokkaanse consulaat en ook de Islamitische braderie/straatfeest verboden werd, creeerde onze overheid zelf een gespannen en ongezonde situatie waardoor nu 35 Marokkaanse jongeren opgepakt werden!
Het is duidelijk dat de Belgische en lokale overheden geen enkele voeling hebben met de brede Islamitische gemeenschap, hun netwerken van integratiecentra en de tentakels van het dictatoriale Marokkaanse consulaat blijken op schandelijke wijze samen te werken om de verdere onderdrukking van onze gemeenschap te organiseren.
Morgen zondag 23 november zal de AEL aanwezig zijn op de Handelstraat vanaf 15 uur om vreedzaam pamfletten te verdelen en deze situatie aan te klagen. We waarschuwen iedereen die zal durven overwegen om onze leden morgen aan te houden dat dit het begin kan betekenen voor een nieuwe fase dat niemand wilt. We waarschuwen voor een escalatie dat wij ook niet willen, om dat te voorkomen moet de AEL de kans krijgen om de eisen en grieven van onze gemeenschap op een democratische manier te kanaliseren.


De AEL zal zorgen dat een islamitisch straatfeest of braderij georganiseerd wordt. Ondanks de politieke spelletjes en de onterechte weigering, We hebben het idee van een islamitische straatfeest en braderij   op de agenda gezet en we zijn er van overtuigd dat het niet lang zal duren voor dat het ook zal plaatsvinden. Zij het door de AEL zelf of door een andere vereniging die terecht gebruik zal maken van de opening dat we hebben geforceerd, resultaat is het zelfde, we zullen ook deze strijd winnen. De islam en onze cultuur zullen in de openbare sfeer zich manifesteren op een assertieve en complexloze manier.


   

get a life
by jacob Tuesday November 25, 2003 at 01:26 PM

Zoals de titel het zegt...