arch/ive/ief (2000 - 2005)

Aanslagen in Istanbul
by Het Rooje Nest Friday, Nov. 21, 2003 at 11:07 AM

Gisteren werd de Turkse stad Istanbul weer getroffen door twee zware aanslagen. Enkele bdenkingen.

Gisteren werd de Turkse stad Istanbul weer getroffen door twee zware aanslagen. Dit keer werden twee Britse doelwitten geraakt, waarbij ondermeer de Britse consul-generaal om het leven kwam. Tot nu toe zijn er al 27 doden en telt men al meer dan 450 gewonden. Onmiddellijk werd her en der beweerd dat het terreurnetwerk Al-Quaeda achter deze moordende aanslag zit. Veel Turken menen echter in tegenstelling tot de corporate media dat dit het werk is van de CIA en de Mossad.

Enfin, het blijft gissen en er is hier een serieus onderzoek voor nodig, zoals Peter Fransen het gedaan heeft in verband met 9-11. Hier kan nu nog geen uitspraak over gedaan worden.

Wel al enkele bedenkingen:

Net op het moment dat Bush op bezoek is bij Blair in Londen vinden de aanslagen op Britse doelwitten plaats in Turkije, een bondgenoot van de USA, de UK en Israel.

In Londen vindt een massamanifestatie plaats tegen Bush, tegen de oorlog in Irak én tegen Blair! De populariteit van de Engelse premier zit op een dieptepunt! Die van Bush daalt trouwens ook nu er steeds meer bodybags vanuit Irak weerkeren.

De aanslagen komen Bush en Blair in elk geval zeer goed uit. Hun trouwe bondgenootschap wordt nog eens versterkt, hun 'strijd tegen het terrorisme' wordt herbeverstigd en neiuw leven in geblazen en ze krijgen terug van andere landen meer en meer steun. Ook premier Verhofstadt verklaarde gisteren terug volop zijn steun aan een 'brede coalitie in de strijd tegen het terrorisme'.

Wat Verhofstadt en andere Europese leiders niet zien is dat zolang Irak bezet is, zolang Palestina bezet is, zolang de bouw van de Israëlische apartheidsmuur doorgaat, zolang de Amerikanen en haar trouwe bondgenoten het Midden-Oosten blijven koloniseren en de les spellen, het verzet en het terrorisme zal groeien.

Aanslagen als in Turkije gisteren en vorige week zijn niet goed te keuren. De meeste slachtoffers zijn onschuldige burgers, moslims, christenen en joden. Deze misdaden zijn echter wel het gevolg van de politiek van de oorlogsstokers en leugenaars van de as USA, UK en Israël, de enige échte as van het kwaad vandaag in de wereld. Sinds de zogenaamde 'war on terrorism' is begonnen is de wereld nog onveiliger geworden dan voordien...met dank aan Bush, Blair en Sharon.

wedden op aanslagen en zo
by Guido Friday, Nov. 21, 2003 at 12:30 PM

Binnenkort kan je op aanslagen en oorlogen wedden.


"A futures market first proposed by the Pentagon that allows speculators to bet on assassinations, coups and acts of terrorism is to be set up without government involvement, it emerged yesterday."

"The project, abandoned in August after political criticism, will be launched next month by the San Diego-based technology company Net Exchange - the firm the Pentagon worked with on the idea."

http://www.guardian.co.uk/usa/story/0,12271,1087629,00.html


Zie ook:

Wedden op oorlogen niet afgeschaft!
http://archive.indymedia.be/news/2003/10/75510.php