arch/ive/ief (2000 - 2005)

[AEL-persbericht] Politie van Mechelen vermoordt een Marokkaanse jongen van 17
by AEL Monday, Nov. 17, 2003 at 9:58 AM

De AEL organiseert samen met de familie van de jongeman een persconferentie om het ware verhaal van het gebeuren toe te lichten.

De AEL keurt elke vorm van diefstal af en veroordeelt daarom sterk de overval die werd gepleegd in de McDonalds in Mechelen. Doch stellen we ons serieuze vragen over waarom men de jonge man van 17 die betrokken was met de overval heeft dood geschoten.

Het is namelijk een feit dat de jongen van 17 geen wapen droeg en daarom geen bedreiging kon vormen voor de politie. De familie van de jonge man ziet daarom in dat de doodslag zonder enige reden werd uitgevoerd.

Dieven horen in de gevangenis, de politie heeft bij deze geen enkel recht om rechter te spelen en dieven ter plaatse te executeren. De AEL en de familie van de jonge man nodigen jullie uit voor de persconferentie waar de familie haar versie zal toelichten over wat juist is gebeurd aan de McDonalds in Mechelen.

De persconferentie vindt plaats op woensdag 19 november ’03 om 11u in de Provinciestraat 77 te Antwerpen. De vader van de vermoorde jongen zal de pers toespreken.

Het racisme moeten we aanpakken.
by Jef Heyvaerts Tuesday, Nov. 18, 2003 at 10:28 PM
La Louvière

Uit gesprekken met enkele tientallen mensen en in het bijzonder met drie syndicalisten binnen overheidsbedrijven... ; valt mij één ding serieus op...: het racisme tiert welig.

In het artikel van hierboven en de al dan niet verwijderde comments wordt wederom in kaart gebracht waar de kern van het probleem zit bij de arbeidersklasse... . Het racisme.
En ik spreek mij hier niet uit over de polemiek dader-slachtoffer of over 'eigen schuld, dikke bult'. Aan de comment-schrijvers zeg ik gewoon: ga naar die persconferentie en leg je oren te luister.

Aan de progressieven zeg ik: pak het racisme aan. Zonder daarom de problemen uit de weg te gaan. Ongetwijfeld een moeilijk debat;... maar dringend aan te pakken.