arch/ive/ief (2000 - 2005)

EU-hongerstakers in nood
by Kees, XminY Friday November 14, 2003 at 09:31 PM

Vijf arrestanten van de EU-protesten in Tessaloniki zijn al lange tijd in hongerstaking en drinken nu ook niet meer

Sinds vrijdag 7 november bevinden alle vijf hongerstakers zich in het ziekenhuis. Ze weigeren nu ook te drinken, en dan gaat hun toestanderg snel achteruit. De Spanjaard Fernando zou nog maar 20 kilo wegen.

De hongerstakers zijn arrestanten van de EU-top van juni jl. Ze eisen vrijlating en eisen ook dat Suleiman Dakduk niet naar Syrie uitgewezen wordt (hij woont al 18 jaar in ballingschap op Kreta!).

Meer informatie over de hongerstakers is o.a. te vinden op de speciale website voor een van hen, de Brit Simon Chapman: http://www.freesimonchapman.org/ Op die website kun je ook verbluffende foto- en filmmateriaal vinden waarop te zien is hoe Simon bij zijn arrestatie er in geluisd werd door Griekse politie-agenten die hem snel wat gereedschap en molotovcocktails in de maag splitsen.

Op 11 november zijn alle hongerstakers van het ziekenhuis van Tessaloniki overgebracht naar een speciale gevangenisziekenhuis in Athene. Vervoer gaat steeds gepaard met veel politie, en solidariteitsactivisten worden op afstand gehouden. De hongerstakers hebben de grootste moeite om zelfs hun advokaten te zien te krijgen.

Zie ook voortdurend aangevulde berichtgeving op : http://www.indymedia.org.uk/en/2003/09/278180.html en http://thessaloniki.indymedia.org/?lang=en
Eerder Nederlands bericht: http://www.indymedia.nl/nl/2003/11/15060.shtml

Gezien de ernstige toestand van de hongerstakers, zou het goed zijn om op zoveel mogelijk plekken herrie te maken voor Griekse ambassades en consulaten en dergelijke...