arch/ive/ief (2000 - 2005)

VS blazen Ryad op
by Christian Dick Sunday November 09, 2003 at 03:46 AM

Bomaanslagen met een dertigtal doden en honderd gewonden in Ryad, Saoudi Arabië. Nadat de VS dagen op voorhand waarschuwen en hun eigen kantoren sluiten...

De Verenigde Staten waarschuwen om de haverklap voor terroristische aanslagen. Soms komen die na een dergelijke waarschuwing, soms niet. Vandaag in Saoudi Arabië dus wel.
De VS hadden hun ambassade gesloten en andere kantoren ook.

De VS bestaan vandaag nog alleen bij gratie van de terreur die ze zelf en in hoofdzaak onder hun eigen bevolking permanent aanwakkeren. De angst is de grootste stimulans voor het streven naar 'zekerheid', dus het opgeven van vrijheid in functie van veiligheid.
Maar wat is er gebeurd met de onderzoeken naar de Anthrax aanslagen in de VS? De sporen van Anthrax kwamen uit een militair VS-labo, daarover bestaat geen twijfel.
Is het toeval dat de VS aanslagen aankondigen in Saoudi Arabië, hun eigen instellingen beschermen en dat er dan aanslagen komen waar in hoofdzaak kinderen het slachtoffer van zijn? Wie heeft daar belang bij? De democratisering in Arabië die de VS zogenaamd voorstaan? De aanwezigheid van de VS in het land? De repressie die uitermate fel is en alle democratische principes aan haar laars lapt?

Let op mijn woorden en check het nog eens binnen een jaar of tien: de VS zijn verantwoordelijk voor de aanslagen die vandaag in Saoudi Arabië plaats hebben gevonden. De VS zijn rechtstreeks aansprakelijk voor sommige van de aanslagen die vandaag in Irak onschuldige slachtoffers eisen en de VS zijn gedeeltelijk zelf verantwoordelijk voor de aanslagen op de Twin Towers.

Uit de reguliere internationale pers: "The Riyadh blasts come one day after the United States warned of terrorist attacks and shut its missions in the kingdom."

Wat een strategie ...
terrorise people, then offer them the only help they can find. Het is zo oud en weerzinwekkend. De beleidsvoerders in de VS zijn niet dom, ze zijn archi-slecht.

is dit nieuws of opinie?
by 'lo Sunday November 09, 2003 at 06:50 PM

Allemaal best leuk en aardig. maar los daarvan is en blijft dit ook allemaal in t belang van al quadi, ook verdeling creeren onder de rijke! laag van de bevolking van SA. Als de CIA ook involved is, dat is dit ten hoogste gedeeltelijk. Je biedt dan ook geen heldere analyse en het enige feit waar je mee aankomt is dat er een bomaanslag is geweest.

geen twijfel
by anoniem Tuesday November 11, 2003 at 01:21 AM

Er is geen twijfel dat de Amerikanen de aanslagen zelf gepleegd hebben in Saoedi-Arabië, de Ayatolah in Irak hebben ze ook vermoord omdat die tienduizenden shiïtische aanhangers had. Tis zeer moeilijk te bewijzen maar uiteindelijk de waarheid komt altijd uit, en het enige wat nodig is is logisch nadenken...