arch/ive/ief (2000 - 2005)

Moenaert Moordenaar?!
by alex Friday November 07, 2003 at 07:50 AM

volgens de standaart overleed 1 afghaan tengevolge de tumulteuze dag gisteren. Indien dit effectief zo is, is patrick Moenaert, als hoofd van de politie en burgemeester van brugge persoonlijk verantwoordelijk voor de dood van deze man!

wat er al langer zat aan te komen is gisteren dan gebeurd. Met veel machtsvertoon werden de afghaanse vluchtelingen in Zeebrugge opgepakt door de politie. Ondanks verontwaardiging bij de omstaanders, werden de vluchtelingen een voor een opgepakt en ondergebracht in een gesloten centrum.

Een deel van de afghanen zit momenteel dus in Vottem (luik) of in 'de refuge' te Brugge. Het cynische aan deze situatie is dat gisteren 25 vluchtelingen en sans-papiers die werden opgesloten in het gesloten centrum de refuge, werden aan de deur gezet om plaats te maken voor.... vluchtelingen uit afghanistan en Iran, landen naar waar geen uitwijzingen kunnen plaatsvinden.

Omdat vreemdelingen enkel kunnen vastgehouden worden met het oog op hun effectieve verwijdering zitten dus nu 25 mensen ONWETTIG opgesloten in de refuge.

Het is aan ons, Bruggelingen, om te protesteren tegen de brutalen en onmenselijke behandeling van vluchtelingen door burgemeester Moenaert, door de onwettige opsluiting van vluchtelingen in de Refuge, en tegen het beleid van Dewael, dat enkel een ferm potje paniekvoetbal inhoud.

bericht noch bevestigd, noch ontkend
by joeri Saturday November 08, 2003 at 03:27 PM
joeri@indymedia.org

We hebben nog steeds geen bevestiging rond het al dan niet overlijden van de Afghaanse vluchteling

zie ook http://archive.indymedia.be/news/2003/11/76889.php