arch/ive/ief (2000 - 2005)

één Afghaan dood in Zeebrugge!
by Angela Friday November 07, 2003 at 06:45 AM
angela.vandewiel@pandora.be 0497 29 18 39

Eén Afghaan is overleden na zijn aanhouding in Zeebrugge!

Eén Afghaan is overleden na zijn aanhouding in Zeebrugge! Het was gewoon een klein zinnetje in een artikel in De Standaard vandaag: "Eén Afghaan, die al in kritieke toestand verkeerde, overleefde de tumultueuze dag niet." Alsof het een fait-divers is...

bericht noch bevestigd, noch ontkend
by joeri Saturday November 08, 2003 at 02:56 PM
joeri@indymedia.org

we hebben nog steeds geen bevestiging rond het al dan niet overlijden van de Afghaanse vluchteling

zie ook http://archive.indymedia.be/news/2003/11/76889.php

Het zachte nieuws
by P.I. Hublou Friday November 07, 2003 at 11:33 PM
nur@pandora.be

Inderdaad 1 zinnetje in de krant van de dag na de feiten. Ik kreeg er ook wat van.

Wanneer gebeurde het overlijden? Waarom bracht geen enkel kanaal daarover eerder bericht? Niets op radio of TV journaal. Toch niet de zenders die ik bekeek. 1 lauwe zin in "De Standaard". De media apotheose waarbij koppige vervulde sukkels dan toch gedwee de aangeboden hulp aanvaarden mocht niet besmeurt.

Een enkele wilde ging zichzelf met een mes te lijf. Een reden om allen te fouilleren moet er wel niet zijn doch de wijze woorden des minister's dat ze eigenlijk direct opgesloten zouden kunnen worden omdat ze geeneens in dit leuke land asiel willen aanvragen moeten kracht bijgezet om vluchtelingen helemaal te criminaliseren.

Eén dag mochten die keikoppen in de koude bibberen, tot Big Brother voldoende gespuit had en voor het spontaan medeleven in geschokte verontwaardeging omsloeg. Eind goed, al goed; ook voor die toch al oververmoeide Afghaan die ongemerkt van de set verdween. 't Gaat niet over 't bloed maar over de dreiging van bebloede wilden die zichzelf wat aan doen; met messen en anderzins.

De vrede in dit leuke land is gewaarbord en ook onze jongens jagen als nooit eerder tervoren stromen overlevenden hun bezette land uit. Goed voor de kijkcijfers.