arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fiscale Amnestie
by Raf Verbeke Wednesday November 05, 2003 at 05:37 PM
carineraf@pandora.be 0497/23.07.60.

De discussie over de fiscale amnestie in het parlement is begonnen.... en vice-premier Van de Lanotte sluit de deur voor en vermogensbelasting.

De discussie over de fiscale amnestie is begonnen in het parlement. Wie geld staan heeft in het buitenland kan dat terug brengen naar België tegen betaling aan een tarief van wellicht 9%. Dus zonder de verschuldigde belasting uit het verleden te moeten ophoesten.

Vice-premier Van de Lanotte ziet veel heil in deze maatregel omdat hij gaat werken. Of de kat wit of zwart is, zal hij gedacht hebben, als ze maar muizen vangt. Wit en zwart staat in deze dan wel gelijk voor wit geld en zwart geld.

Meteen is de toongezet voor de paarse toekomst. Want dit pleidooi sluit elke stap in de richting van een vemogensbelasting uit. Van deLanotte in De Morgen (31/10/03) "Ho maar zullen wij nog eens dicussiëren over de -hoe heet het alweer - vermogensbelasting ? Zeer leuk maar niet efficiënt. (...) Ik wil vermogens pas belasten als ik zeker ben als ik geld binnenkrijg. Er is tot nog toe maar één werkbare, zeer bescheiden Europese maatregel en dat is die op spaargelden(...). Het is wellicht het enige instrument waardoor er in de toekomst een beetje geld van vermogens naar de staatskas terug kan vloeien. Met onze gunstmaatregel verhogen we die kans. Zonder die maatregel weten we zeker dat er nog meer geld zal verdwijnen naar de Kaaimaneilanden en andee fiscale paradijzen. (...) Ik vind dit beter dan een fiscale logica te hanteren die recht in de raap is,maar op het einde van de dag wel de minder gegoeden méér laat betalen. Trouwens een vermogensbelasting of een CO2 taks zou nooit volstaan om de loonlastvelagingen te compenseren. Die lastenverlagigen zijn ovrigens zelfs maar een klein deeltje van de oplossing. Wie denkt dat hij daarmee de economie van de toekosmt zal redden, gelooft in Sinterklaas."

Met andere woorden: Wie neemt zal niets binnenhalen en wie geeft zal krijgen. En als je niet geeft aan de rijken zal de massa meer moeten betalen.

Wist U dat Freya Van Den Bossche in Gent campanje voerde voor 18 mei met de eis van vermogensbelasting.

Wist U dat het congres van de SP.a in Blankenberge eind vorig jaar de teletubbies uitpakten een KMO-cadeauplan met tewerkstellingsgaranties en... gecompenseerd met een vermogensbelasting.

De eerste teletubbie in de regering heeft het debat hierover blijkbaar definitief gesloten. Er blijven alleen gunstmaatregelen over. Aan rijk zijn mag niet geraakt worden.

En loonlastverlagingen die moete niet meer gecompenseerd worden want... dat brengt toch niet op. Dat wisten we al, maar zo hoort u het eens van een ander.



beja
by Antoine Friday November 21, 2003 at 09:48 AM

Ik vind da een goed idee van de belgische overheid

Fiscale Amnestie
by ikke Sunday November 30, 2003 at 10:58 PM

ik werk heel hard, dag en nacht, om een centje bij elkaar te sparen om mijn kinderen een goeie start te kunnen meegeven.
Ik word nu alles door de regering afgenomen omdat ik zuinig leefde om te kunnen sparen, waarom werk ik dan nog, ik laat mij ontslagen en ga vanaf nu leven als een profiteur, laat de rest mij maar een uitkering betalen, ik word egoïst en laat de boel maar gaan, op mijn loon zullen ze geen enkel centje meer ontvangen, wie gaat dan de sociale lasten en belastingen nog voorzien van geld ?????

Fiscale Amnestie
by M.B. Thursday December 18, 2003 at 10:48 PM
magda.bauwens@pandora.be

Wie véééél geld bezit, die kan overal zijn centen in veiligheid brengen. Wie, een zoals "IKKE" schreef, een gans leven hard gewerkt en zuinig geleefd heeft met het oog op zijn oude dag en wie spaart voor zijn kinderen, die wordt nu gestraft. Dat grijs geld, daar heeft de gewone burger reeds belastingen op betaald. We kunnen misschien in de toekomst handgeknoopte tapijten, schilderijen en juwelen kopen en die een tijdje later met winst verkopen aan vrienden en kennissen. Dan kan de grootste dief, de Staat, die winst die meer afnemen.