arch/ive/ief (2000 - 2005)

Maastricht 30 nov. demo tegen Colin Powell
by Enmasse Wednesday November 05, 2003 at 09:52 AM

Het platform Enmasse organiseert zondag 30 november een demonstratie in Maastricht tegen de OVSE-top daar op 1 en 2 december. Ministers en vertegenwoordigers uit 55 landen komen daar samen. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell zal aanwezig zijn; medeverantwoordelijk voor oorlog en bezetting in Irak, aantasting van burgerrechten, enz.

Colin Powell komt naar Maastricht

Geen leugens meer!

Demonstreer tegen de aantasting van mensenrechten onder het mom van de
«oorlog tegen het terrorisme»

- oproep -

Op 1 en 2 december wordt in Maastricht de OVSE-top gehouden. Ministers en vertegenwoordigers uit 55 landen komen daar samen. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell zal aanwezig zijn. Het hoofdpunt op de agenda is de «strijd tegen het terrorisme». Onder deze noemer voerde de Amerikaanse regering oorlog in Afghanistan en Irak. Onder dezelfde noemer duurt de onrechtmatige bezetting van Irak voort. Wij spreken ons uit tegen de Amerikaanse oorlogscampagne en de steun die verschillende Europese landen, waaronder Nederland, hieraan geven.

«Strijd tegen het terrorisme» is ook het excuus voor schendingen van burgerrechten in het Westen, van de behandeling van krijgsgevangenen in Guantánamo Bay tot aan de stigmatisering van moslims en het beperken van de demonstratievrijheid. Wij spreken ons uit tegen deze zorgwekkende ontwikkeling.

Daarom roepen wij op tot een massale demonstratie op zondag 30 november. Voor een vreedzaam Europa in een vreedzame wereld. Voor het behoud van burgerrechten en democratie. Wij vragen iedereen die zich in deze doelstellingen kan vinden zich hierbij aan te sluiten.

Het platform Enmasse organiseert zondag 30 november deze demonstratie in Maastricht.
Wij kunnen nog allerlei hulp gebruiken: Legal advies, flyers & posters drukken & verspreiden, ordediensters, g€ld, bandjes, het forwarden van dit mailtje, etc.
Als je wilt meehelpen, kijk dan op http://www.enmasse.tk voor meer info. Ook komen daar van de week flyers en posters in het Frans, Duits en Engels.

Tot 30 november!

Enmasse

meer informatie: http://www.enmasse.tk
e-mail: enmasse@riseup.net