arch/ive/ief (2000 - 2005)

iraanse vluchtelingen
by ik Wednesday November 05, 2003 at 08:13 AM

steunbetogingen iraanse vluchtelingen

*******************************************************************************************
STEUN DE IRAANSE VLUCHTELINGEN

Sedert 19 september verblijven een 250-tal Iraanse vluchtelingen in een zaal op de campus van de ULB. Ze voeren daar actie om aandacht te vragen voor hun zaak. De Iraanse vluchtelingen kunnen namelijk niet teruggestuurd worden naar Iran,maar toch krijgen ze hier geen legaal statuut en worden elementaire rechten hen ontzegd. Om de stilte rond hun actie te doorbreken zijn 17 van de Iraanse vluchtelingen sinds 21 oktober in hongerstaking. Het aantal hongerstakers is nu uitgebreid tot 31 en hun gezondheidstoestand gaat sterk achteruit.

De Iraanse vluchtelingen vragen de Belgische regering om het regime van de Iraanse Islamitische Republiek te veroordelen als ondemocratisch en onveilig. Tevens vragen zij een oplossing voor hun situatie in België. Een leven in de illegaliteit is geen alternatief.

Om ook in Gent aandacht te vragen voor de problemen van de Iraanse vluchtelingen organiseren de Iraanse vluchtelingen uit Gent en het ondersteuningscomité Iraanse vluchtelingen een kerkactie. De fakkeltocht is de eerste in een reeks van activiteiten om aandacht te vragen voor de situatie van de Iraanse vluchtelingen in België. Zaterdag 8 november is er dan een nationale manifestatie in Brussel (vertrek 13u Klein Kasteeltje).

* FAKKELTOCHT do 6/11

Donderdag 6 november om 18u St.Pietersplein, Gent.

* NATIONALE BETOGING za 8/11 Brussel

Zaterdag 8 november vindt een NATIONALE BETOGING plaats ter ondersteuning van de Iraanse vluchtelingen. Deze vertrekt om 13u aan het Klein Kasteeltje in Brussel (9e linielaan, tram 18 vanuit Brussel-Zuid richting Houba De Strooper, afstappen halte De Witte De Haelen).

Afspraak station Gent St.Pieters: 11u30

* KERKACTIE Gent 6/11 t.e.m. 15/11

Van donderdag 6 november tot en met zaterdag 15 november vinden er tal van activiteiten plaats in de St.Antoniuskerk in de Forelstraat in Gent. Voor een update van het programma hou je best de website in de gaten: perzisch.tk (binnenkort online)

Meer info: iraansevluchtelingen@justice.com

Meer info over de actie van Iraanse vluchtelingen aan de ULB: http://www.tahason.s5.com, http://www.bea-interfac.be, http://archive.indymedia.be, http://www.student.ugent.be/vak

Financiële steun voor de Iraanse vluchtelingen is welkom op rek.nr. 001-410 79 97-26.