arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Vredesloop] Interview met enkele deelnemers
by Mara Sunday October 26, 2003 at 04:17 PM

[Vredesloop] Interview met enkele deelnemers

[Vredesloop] Intervi...
levi.jpg, image/jpeg, 500x375

# Levi , nummer twee van de 15 jarigen
Ik loop voor de vrede, maar ook om mijn conditie te testen. Mijn vader is onlangs overleden en sindsdien heb ik niet meer zoveel getraind.

Je conditie is prima.
Ja, ik ben geëindigd als tweede. Ik heb mijn best gedaan. Ik loop bij de Leeuweriken, een club nabij Brussel.

# An en Linde van Atletiekclub Flak
We lopen graag. We zijn aangesloten bij een atletiekclub in Ieper en we lopen elke week twee keer 6 a 7 kilometer.
We zijn drie jaar geleden begonnen met `start to run`, dat is een programma waarin je in 10 weken 5 kilometer kan lopen.
Tja, en vandaag lopen we natuurlijk ook voor de vrede. Dat vinden we belangrijk

# Frederik en Steven van Atletiekclub Flak
Vandaag hebben we als training een halve marathon meegedaan. We lopen natuurlijk ook mee voor de vrede. Ik heb maar 12 kilometer meegelopen maar mijn vrienden hier hebben zowel de 6 als de 12 kilometer gedaan.
Vorig jaar waren we hier ook en we komen nog zeker terug. Ik had trouwens de indruk dat er meer volk was dan vorig jaar.

# Tom van sportclub Fire Gym
We zijn in februari, vlak voor de oorlog in Irak, gaan lopen in Bagdad en nu wilden we die geest gewoon verder zetten. We zijn hier al van in het begin, we zijn mede initiatiefnemers. Ook na de oorlog is er bij ons in de club nog interesse in de Vredesloop. We zijn zelfs met nieuwe initiatieven gestart. Zo wilden we zelfs naar Cuba gaan, maar dat lijkt nu wat hoog gegrepen. Trouwens, voor de meeste mensen is de oorlog nog niet voorbij. We voelen dat het nog leeft en dat het nog lang niet gedaan is daar in Irak.

Hoe hou je oorlog tegen met sport?
Je kan de oorlog niet zomaar tegenhouden. Maar voor ons was het erg belangrijk om ook in Irak te lopen. Daarmee wilden we de buitenwereld tonen dat we voor de vrede zijn en tegen de Amerikaanse aanwezigheid. Voor ons gaat het vooral om de boodschap.