arch/ive/ief (2000 - 2005)

Staking bij gezins- en bejaardenhulp: een succes
by Algemene Centrale ABVV Thursday October 23, 2003 at 09:48 AM

De eerste stakingsdag in de sector van de gezins- en bejaardenhulp was een succes. Alle regionale hoofdzetels van de verschillende zorginstellingen werden deze morgen geconfronteerd met stakingspiketten. De weinige werknemers die kwamen opdagen konden snel overtuigd worden eveneens aan de actie deel te nemen.

Deze actie past in een strategie om op 31 oktober en 6 november nieuwe acties te voeren als de Vlaamse regering niet met spijkerharde garanties over de brug komt om de VIA-akkoorden integraal uit te voeren. Vooral de niet-uitvoering van het onderdeel voor de 45+ en de niet-verhoging van het urencontingent liggen zwaar op de maag. De Vlaamse regering vaardigde in december 1998 een decreet uit waarbij werd gesteld dat het urencontingent dat jaarlijks wordt toegewezen aan de diensten gezinszorg jaarlijks met minstens 4% moet verhoogd worden. Tot op heden werd die 4% nooit gehaald.

De Algemene ABVV wil de actievoerders bedanken voor hun krachtdadige actie en roept de militanten en de leden op het afgesproken actieplan volledig uit te voeren.