arch/ive/ief (2000 - 2005)

Steunwake 21 oktober
by Edwin Tuesday October 21, 2003 at 11:27 PM
theomewis@skynet.be 011/24.25.80.

de acties gaan door op FORD

Om 13u begon de Ondernemingsraad op FORD. Om 13u30 kwam al een persflits toe vanuit het kabinet van Verhofstadt: "De Mondeo blijft en de nieuwe komt".Ten vroegste kan hierover een beslissing vallen op 15 november. De 3000 afdankingen is nu niet aan de orde. Ook daarover wordt pas op 15 november beslist. Daarom een oproep om de fabriek normaal te laten draaien. Dit is geen dreigement aldus Fleming van Ford Europe.

Om 18u 30 gaf het vakbondsfront een persconferentie. Het Mondeo nieuws is al 3 weken bekend. Dit zijn opnieuw schone woorden. Garanties zijn het niet.

Dus gaan de acties verder. Op verschillende lijnen. Vanaf 21 u komt er veel volk buiten. Meer dan anders. Veel discussie. Een deel gaat terug binnen. De nachtploeg is binnen gegaan. Het is afwachten wat zijn doen.


En dan het Limburgs Sociaal Forum. Vanmorgen hebben wij met vlag en wimpel en... de caravan aan het station gestaan. Veel belangstelling voor het Form van zaterdag. Vooral nu het in teken staat van FORD. De actie haalde het VRT-middag-nieuws en alle regionale media.

correctie
by marthe Wednesday October 22, 2003 at 09:43 AM

voor alle duidelijkheid: de directie van Ford-Europa bevestigt dat de nieuwe Mondeo in Genk geproduceerd zal worden. John Fleming vertelde verder dat Ford-Genk het 'voorkeur'-fabriek is voor de productie van twee nieuwe modellen. Over dit laatste zal een definitieve beslissing vallen midden november.