arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verhofstadt in het parlement
by Raf Verbeke Monday October 13, 2003 at 11:37 PM
carineraf@pandora.be 0497/23.07.60.

Morgen verschijnt Verhofstadt opnieuw in het parlement met de resultaten van de tewerkstellingsconferentie en de begroting 2004. Een nieuw parlementair jaar.

Dinsdag en woensdag verschijnt premier Verhofstadt voor het parlement met de resultaten van de tewerkstellingsconferentie. Woensdagnamiddag wordt er gedebatteerd.

Wie gaat mee gaan luisteren ?.

60.000 jobs moeten er bijkomen door meer dan 800 miljoen euro loonlastverlagingen.

Betekent goedkoper werk meer werk ? De 3000 van FORD is geen probleem van van te hoge lonen, maar van te hoge winsten en overinvestering ! Het aandeel van FORD ging de hoogte in na bekendmaking van de sluitingen en afdankingen.

Wij gaan dinsdag en woensdag naar het parlement om te luisteren. Om Verhofstadt op zijn woord te pakken: 200.000 echte jobs voor de toekomst van onze kinderen! Om alternatieven uit te werken: voor de werklozen die een job willen; voor de werkers die afgedankt dreigen te worden; voor herverdeling van het werk.

Het wetsvoorstel Decroly/"economische democratie" biedt een uitweg. Geen sluiting of afdanking kan uitgevoerd worden zonder sociaal akkoord dat voorziet in behoud van loon en arbeidskontrakt.Een vermogensbelasting kan dit helpen financieren op initiatief en onder controle van de vakbonden. Want er is geld genoeg in het land om iedereen een job te geven. De grote vermogens activeren in plaats van de sociale zekerheid, is dat niet de piste die moet bewandeld worden ?

Wij nodigen iedereen uit om in die geest met ons mee te gaan naar het parlement om te luisteren en na te praten over wat ons te doen staat.

Afspraak:

dinsdag 14 oktober 14 u en
woensdag 15 oktober vanaf 14u
Parlement, ingang publiekstribune,Leuvense straat 1000 Brussel.

Wie in de loop van woensdag het debat in het parlement wil volgen neemt maar kontakt op.

Kom jij ook ?

Maria Vindevoghel, voorheen afgevaardigde SABENA
0478/52.18.76. vindevoghel.maria@skynet.be
Raf Verbeke, voorheen afgevaardigde CARNOY
0497/23.07.60. carineaf@pandora.be