arch/ive/ief (2000 - 2005)

Klantendag in alle Oxfam-Wereldwinkels
by [posted by han] Friday October 10, 2003 at 07:35 PM

Op zaterdag 11 oktober staat in alle Oxfam-Wereldwinkels een nieuwe Oxfam Fairtradekoffie centraal: de Bio Goldkoffie uit Ethiopië. Wie aandachtig proeft, kan op de Klantendag zelfs een reis naar het Zuiden winnen.

Ethiopië is het thuisland van de koffie. Het land produceert nog altijd bonen van superieure kwaliteit. De Bio Goldkoffie in de Oxfam-Wereldwinkels komt van de Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU). Koffie-experten bestempelen deze arabicakoffie als een van de meest opmerkelijke ter wereld.

Op de Klantendag speelt in elke wereldwinkel een videoclip over deze unieke koffie. Daarin hoor je ook het antwoord op onze wedstrijdvraag. Je kan schitterende prijzen winnen, onder andere een reischeque ter waarde van duizend euro.
Natuurlijk kan de nieuwe koffie ook geproefd worden. Samen met nog een paar andere primeurs: palmharten uit Costa Rica, rooibosthee uit Zuid-Afrika, nieuwe olijfolie uit Palestina en Otoño, een nieuwe wijn uit Chili die we lanceren naar aanleiding van het Nerudajaar 2004. Bovendien krijgen alle klanten een lekkere Bio Sesamreep cadeau.


De Klantendag is het slot van de tweede Week van de Fair Trade van 6 tot 11 oktober. Onder het motto ŒWinkelt u al fair trade?‚ promoten Fair Trade Organisatie, Max Havelaar, Maya Honing, Magasins du monde-Oxfam en Oxfam-Wereldwinkels hun producten van eerlijke handel als kwaliteitsproducten. Fair trade past in een tijdsgeest. Fair Trade is niet zomaar een productlijn, maar een nieuwe manier van shoppen. De omzet van de Oxfam Fairtradeproducten is in België tussen 1996 en 2002 bijna verdubbeld. Wereldwijd groeide de handelsomzet van fairtradeproducten met 22 procent in 2002. Fair Trade is gewoon een kwestie van doen!

Week van de Fair Trade van 6 tot 11 oktober. Zie http://www.koopfairtrade.be <http://www.koopfairtrade.be/> .
Klantendag in alle Oxfam-Wereldwinkels zaterdag 11 oktober, 10-17 uur. Zie http://www.oww.be <http://www.oww.be/> .

Luc Rombaut

Media & Promotie
Oxfam Fairtrade cv
Ververijstraat 15
9000 Gent
Tel. 09/218.88.89
Fax. 09/218.88.77
luc.rombaut@oww.be
http://www.oww.be