arch/ive/ief (2000 - 2005)

VS versus terrorisme?
by bruno Wednesday October 08, 2003 at 04:16 PM
bruno.b@skynet.be

Over hoe de VS terrorisme een duwtje in de rug geeft?

“Syrië staat aan de slechte kant in de strijd tegen het terrorisme”, benadrukte VS-ambassadeur bij de VN Montenegro. Hij zei dit nadat Israël een verlaten basis van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina in Syrië had gebombardeerd. Een aanval die op 9 augustus beslist werd, en nu werd ‘gerechtvaardigd’ door een zelfmoordaanslag door Islamic Jihad. Dit is, sinds 11 september, een gewoonte geworden: vernietig alle verzetstrijders in de naam van de strijd tegen het terrorisme. En net zoals de aanval op Afghanistan, dat werd aangevallen omdat de meeste piloten van 11 september uit Saoedi-Arabië afkomstig waren.

De laatste twee dagen zijn een paar pikante details van de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme komen bovendrijven.

Ten eerste het geval ‘Ellen’. De Amerikaanse zakenman Ellen had een solidariteitscampagne met Palestina opgezet en was werkzaam binnen de GAZA-strook. Van 1998 tot 2001 werkte hij samen met het FBI, omdat hij een ‘bevoordeeld persoon had met veel contacten in het Midden Oosten’. Nu is uitgekomen dat het FBI, via Ellen, meerdere duizenden dollars gaf aan HAMAS, met de nadruk dat dit geld bestemd was voor terroristische acties. Via Ellen probeerde het FBI bovendien in contact te komen met president Arafat. Waarschijnlijk met de bedoeling om te zien of hij banden had met HAMAS?

Sinds 11 september wordt de hele wereld ook ‘gewaarschuwd’ voor biologische aanvallen. Trouwens, het is toch daarom dat Bush en Blair ten oorlog trokken tegen Irak: om de wereld te vrijwaren van biologische en andere massavernietigingswapens? Welnu, wat blijkt vandaag. Dat het Pentagon zelve allerlei – tweedehands en aan goedkope – producten aanbied via het internet. Producten die eender wie zomaar kan kopen, en waarmee je gemakkelijk aan het werk kan.


http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=514&e=3&u=/ap/20031006/ap_on_go_ca_st_pe/fbi_hamas_money_2

http://www.iraqwar.ru/iraq-read_article.php?articleId=22225&lang=en