arch/ive/ief (2000 - 2005)

Israël bouwt 600 nieuwe huizen voor nederzetters.
by bruno b Thursday October 02, 2003 at 07:57 PM
bruno.b@skynet.be

In tegenspraak met alle internationale verdragen, en vooral het verdrag van Genève, gaat Israël 600 woningen bijbouwen in de Westbank.

Israël bouwt 600 nieuwe huizen voor nederzetters.

In tegenspraak met alle internationale verdragen, en vooral het verdrag van Genève, gaat Israël 600 woningen bijbouwen in de Westbank. Aangezien het om huizen binnen ‘nederzettingen’ gaat, zijn ze natuurlijk niet voorbestemd voor de Palestijnse bevolking. Israel is dan ook een apartheidsstaat.

Terwijl de VS woordelijk verzet bieden tegen de aanleg van de apartheidsmuur, gaat Israël verder met haar beleid van bezetting. In haar beslissing stelde de regering dat de aanleg van de huizen bestemd was om tegemoet te komen aan de ‘natuurlijke groei’ van de bevolking van de nederzettingen. Op die manier proberen ze verstoppen dat Israël al jarenlang steun geeft aan diegenen die in nederzettingen gaan wonen.

Waren er nog bewijzen nodig van hoe Sharon en de zijnen de ‘roadmap for peace’ toegenegen zijn? En laat ons vooral niet vergeten dat, volgens internationaal aanvaarde regels, iedere nederzetting in feite illegaal is.

Om te eindigen nog een mooi citaat, van de Israëlische Chief of Staff in 1983: "Eenmaal we het land in handen hebben, zullen de Arabieren er nog enkel kunnen rondlopen zoals verdoofde kakkerlakken in een fles”. (Raphael Eitan, Chief of Staff of the Israeli Defence Forces, New York Times, 14 April 1983)

bron: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/default.stm
of ook http://www.haaretz.com/hasen/spages/346251.html