arch/ive/ief (2000 - 2005)

Israël vernietigt 30.000 huizen
by bruno b Thursday October 02, 2003 at 06:32 PM
bruno.b@skynet.be

De regering Sharon kondigt aan dat ze “zo snel mogelijk” 30.000 huizen van Palestijnen binnen Israël, wil vernietigen, en wel omdat deze zonder toestemming zouden gebouwd zijn.

Israël wil 30.000 Palestijnse huizen vernietigen.

Sinds het begin van 2003 heeft de Israëlische bezetter 648 huizen van Palestijnen met de grond gelijk gemaakt. En dan spreken we enkel over de Gazastrook. Ze doen dit met allerlei excuses, gaande van militaire veiligheid tot ‘het vernietigen van eigendom van terroristen’.

Nu kondigt de regering Sharon aan dat ze “zo snel mogelijk” 30.000 huizen van Palestijnen binnen Israël, wil vernietigen, en wel omdat deze zonder toestemming zouden gebouwd zijn. Minstens 30.000 gezinnen die vluchteling zullen worden, en de rangen van nu al meer dan 5 miljoen andere Palestijnen vluchtelingen zullen vervoegen.
In ieder ander land zou dit een etnische zuivering worden genoemd.

Indien Sharon echt ‘illegale woningen’ wil verwijderen, moet hij eerst alle nederzettingen uit de bezette gebieden weghalen. Artikel 49 van de 4de conventie van Genève stelt immers dat een bezetter zijn bevolking niet mag overbrengen naar de gebieden die hij bezet. Dat Sharon en de zijnen hier niet mee akkoord gaan bewijzen de cijfers: van 1993 tot 2000 verdubbelde het aantal ‘settlers’ in de bezette Westbank.

Ooit zei Ben Gurion, de eerste Eerste Minister van Israel: "we moeten er ons van verzekeren dat ze [de Palestijnen] nooit terugkomen. ….. De ouderen zullen sterven, en de jongeren zullen vergeten.” Sharon, toen hij zelf nog geen Eerste Minister was, zei hetzelfde: "Iedereen moet verhuizen. Ga snel en verover zoveel mogelijk bergtoppen, zodat wij onze nederzettingen kunnen uitbreiden. Alles wat we nu kunnen pakken, is van ons. Alles wat we niet pakken… zijn we kwijt.”


bron
by bruno Thursday October 02, 2003 at 07:25 PM

ben blijkbaar de bron vergeten van het artikel:
http://www.palestine-info.co.uk