arch/ive/ief (2000 - 2005)

Betuig hier uw solidariteit met de arbeiders van Ford Genk
by imc-be Thursday October 02, 2003 at 11:17 AM

Laat hier uw solidariteitsboodschap achter.

Betuig hier uw solid...
foerd2.jpg, image/jpeg, 343x149

Drieduizend arbeiders van Ford Genk krijgen de ezelstamp. Zij staan op straat zonder werk in een streek die de afgelopen decennia al zwaar getroffen werd. Met één pennentrek verstoort een multinational bruusk de toekomstdromen van 3.000 gezinnen. De 6.000 anderen blijven achter in de grootste onzekerheid. Betuig hier uw solidariteit met de getroffen arbeiders. Steek hen een hart onder de riem. Laat hen weten dat ze terecht kwaad zijn. Zeg hen dat we dit niet pikken. Of haal eens stevig uit naar die heren en dames die denken dat ze alles mogen.

Een regelrechte schande !
by Hilde Thursday October 02, 2003 at 02:32 PM
hildeke3@yahoo.com

Het is nog maar eens een regelrechte schande wat hier gebeurt. Na Renault, Sabena, Philips is het nu de beurt aan Ford Genk.

Ford Motor Company, heeft in het eerste semester van 2003 nog een winst van 1,3 miljard dollar winst gemaakt heeft (of 45 miljard oude Belgische franken) en tussen 1993 en 2000 zo maar eventjes 56 miljard dollar winst (of bijna 2000 miljard frank. (quote David Pestiaux). En dan zijn ze nog sponsor van de champions league op de koop toe. Daar is dan wel geld voor over.

Als je dit leest dan kan je niet anders dan verbrouwereed reageren. Op het journaal hoor je altijd maar 'ze hebben zoveel verlies gemaakt'. Ik vraag me dan af 'welk verlies ???' Waarom zeggen ze eens niet 'Ze maken minder winst' ! Want daar zit het hem. Geld is er nog genoeg. Zoals je hierboven kan lezen. En die winst is nu een beetje geslonken. Maar er blijft genoeg over om iedereen aan het werk te houden. Alleen ... dan heeft de directie iets minder ! En dat is toch wel schande he ? Right !

Dus makkers ... geef de strijd niet op. Het geld is er maar wordt niet juist verdeeld. Vecht voor jullie job. Vecht op het behoud van Ford Genk. Laat het geen tweede Renault worden. Geef niet toe ... want anders hou ik men hart vast voor de toekomst. Eens ze beginnen met afvloei dan stopt het niet. Kijk maar naar Philips ... eerst waren er 14.000 mensen aan het werk. Na een tijd waren het er een pak minder en uiteindelijk ... wat is er van overgebleven.

Geef de moed niet op. Er zijn mensen die jullie steunen door dik en dun.

Arbeiders aan de macht en niet het kapitaal !

Ik wens jullie nog heel veel moed toe en veel sterkte. En zeker zal ik eens langskomen om mijn solidariteit te komen uiten.

Samen staan we sterk !

Groetjes,
Hilde.

ter info: inkomen van de grote baas
by neopygmee Thursday October 02, 2003 at 02:40 PM
neopygmee@pi.be

Ter illustratie van de crisis in de wereldeconomie:

In 2002 schraapte William Clay Ford, Chairman en CEO van Ford Motor in totaal € 18.682.594 bij elkaar, stock option grants van Ford Motor inbegerepen.
(http://www.aflcio.org/corporateamerica/paywatch/ceou/database.cfm?tkr=F&pg=1)

Hoe lang zou het duren om Willy z'n jaarinkomen van 2002 te verdienen?

Voor een Nobelprijswinnaar: 20 jaar;
Voor de president van de VS: 53 jaar;
Voor een gemiddelde arbeider: 855 jaar;
Voor de minimumloontrekker: 2037 jaar.
(http://www.aflcio.org/corporateamerica/paywatch/ceou/database.cfm?tkr=F&pg=4)

Het gemiddelde inkomen van de Dikke Directeurs (CEOs) is in 2002 met 6% gestegen; meer dan het dubbele van de stijging in loon van de werknemers.
En terwijl aandeelhouders in de VS - daarbij inbegrepen werknemers die van de beurs afhankelijk zijn voor hun pensioenen - 7 triljoen US$ verloren sinds de beurspiek, zijn de inkomenspakketten van de CEO's in die periode grofweg gelijk gebleven.
(http://www.aflcio.org/corporateamerica/paywatch/index.cfm)

Met wiens wereldeconomie gaat het nu eigenlijk slecht?

Géén groei, dan maar werknemers ontslaan?
by Jef Thursday October 02, 2003 at 03:10 PM

Werknemers van Ford Genk, maak "hen" duidelijk dat het nu genoeg is geweest, mensen, werknemers zijn geen "wegwerpartikelen!
Voor de meeste bedrijven is mensen in dienst nemen, vermindering van hun winst, maar ook van hun aandeelhouders.In deze gemondialiseerde vrije markteconomie is investeren in werkgelegendheid een utopie geworden!
Misschien zijn al deze moderne bedrijfsbonzen vergeten, dat koopkracht de motor is van de economie, die welzijn en welvaart genereert, maar wellicht is dit niet meer de essentie van deze mondiale markteconmie.
Ik leef mee met de catastrofe voor de duizenden betrokken werknemers van Ford Genk en hun gezin en betoon mijn solidariteit in hun strijd!

No war but classwar!
by Koala Thursday October 02, 2003 at 04:04 PM

Ik ben persoonlijk van de mening: hoe minder auto's op de baan hoe beter.
Maar los daarvan maakt het mij nog veel woedender als ik zie hoe vandaag de dag arbeiders nog steeds als stront behandeld worden en aangeworven of afgedankt worden naar wens en willekeur van een kleine elite stinkend rijken die hun geld verdienen op het zweet en de rug van de arbeider.
Vandaar...
Solidair in de strijd!
No war but classwar!

gratis lidmaatschap werklozenbond
by werklozenbond Thursday October 02, 2003 at 04:17 PM
werklozenbond@yahoo.co.uk

Uit solidariteit met de arbeiders van Ford Genk biedt de werklozenbond de 3000 ontslagen werknemers een gratis lidmaatschap van de werklozenbond aan.
Bij de oprichting van de Bond schreven we: We zijn een vereniging van steuntrekkers met maar één doel: de verdediging van de belangen van doppers en steuntrekkers en mensen die dat in de toekomst zullen worden: de arbeiders en bedienden van vandaag.
Want het is duidelijk dat werkloosheid geen incidenteel probleem is maar structureel deel uitmaakt van het kapitalistisch systeem. In de interviews met de delegues van Ford Genk lezen we hoever de arbeiders wilden gaan in hun flexibiliteit. 24 uur op 24, 7 dagen op 7. En de Vlaamse regering stelt schenkt meer dan 50 miljoen euro aan het bedrijf.
Nu wordt gesproken over woordbreuk en reageert men verontwaardigd. Alsof het een morele kwestie is. Dat is het dus niet. De aandeelhouders zijn geïnteresseerd in winst en winst is meerwaarde gedeeld door de onkosten. Vaste (constante) onkosten zoals energie, grondstoffen en materialen. En natuurlijk de lonen. En omdat de patroons niets in de pap te brokken hebben wat betreft de constante onkosten, kunnen ze hun winst alleen de hoogte indrijven door te besparen op de lonen: ontslagen dus, verminderen van de loonlast, dat soort dingen.
Niemand moet zich illusies maken over dit systeem: het is niet in ons belang. En een potje staan huilen om de verloren arbeidsplaatsen zal misschien goeie televisie opleveren, maar de aandeelhouders zal het worst wezen.
Er is maar één antwoord op de problematiek en dat is een radikale, anti-kapitalistische analyse en praktijk. Bouwen aan een systeem dat het algemeen belang dient, niet het particulier belang.

De werkloosheid zal in België tegen 2008 stijgen naar ongeveer 25%. Tegelijkertijd onteketent de overheid een offensief tegen de werklozen. In plaats van de stempelcontrole wil men naar een individuele begeleiding met het oog op meer schorsingen. Men is van plan om de werkloosheid in de tijd te beperken en men wil beknibbelen op de uitkeringen. De toekomst tekent zich af als één van strijd. En de beste verdediging is de aanval. Dus: niet treuren maar organiseren. Niet onderhandelen maar strijden. Niet flexibel opstellen maar offensief eisen stellen.

De werlozenbond verklaart zich solidair met de arbeiders van Ford Genk en roept alle werklozen en steuntrekkers op hun solidariteit te betuigen.

Spike
by Jones Thursday October 02, 2003 at 06:32 PM

Na overuren gemaakt te hebben voor de toekomst van ons bedrijf, met betrekking om alles productie klaar te maken voor de Focus , maar alle moeite en hoop was kompleet voor niks geweest
http://users.pandora.be/spike/Ford/
Hier heb ik enkel beelden op gezet van collega's vandaag aan Ford Genk.
Laten we hopen dat er in Limburg nog een toekomst is, maar ik vrees het ergste voor de toekomst, hoe kunnen we ford nu nog vertrouwen ??????????,, Beloftes zwart op wit zomaar weggooien.

Vertrouwen
by geen steve Thursday October 02, 2003 at 06:53 PM

Misschien moet je de problemen vinden bij steve gratis en niet zozeer bij Ford?

Solidarity
by Wim DC Friday October 03, 2003 at 03:45 AM

In solidarity

steunbetuiging
by Jozef De Witte - 11.11.11 Friday October 03, 2003 at 08:48 AM

Als 11.11.11 - Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging willen wij onze steun toezeggen aan de arbeiders en bedienden van Ford Genk. Wij delen jullie woede en ontgoocheling, jullie verdriet en jullie zorgen. Eens te meer blijkt dat er regels nodig zijn voor arbeid en economie, die dergelijke katastrofale gebeurtenissen voor drieduizend gezinnen en voor een hele streek onmogelijk maken.

Jullie kunnen rekenen op onze solidariteit.

Jozef De Witte
algemeen secretaris 11.11.11

Hou vol
by Verbruggen Friday October 03, 2003 at 10:02 AM

Vreselijk nieuws. Misschien is er nog een piste. Weet dat heel veel mensen in België meeleven. Het kan ons allen overkomen. Houd moed !!!

hoe lang nog zal dit onrecht duren?
by big A Friday October 03, 2003 at 03:58 PM

Het is lang geleden dat de revolutie zo nodig was en dichtbij leek zoals nu.

Hoelang nog zullen de mensen blijven tolereren dat bazige multinationals met 1 pennetrek duizenden gezinnen treffen?
Hoeveel onheil moet nog gebeuren voordat deze maatschappij er zijn conclusies uit trekt en verenigd ten strijde trekt?

Renault, Ford, dokwerkers,... zijn slechts een paar van de slachtoffers van het neo-kapitalisme in deze eeuw alleen al.
WILLEN WE ECHT NOG EEN EEUW KAPITALISTISCHE ONDERDRUKKING?
Of kiezen we eindelijk allen samen voor vrijheid?
Geweldloze omwentelling is mogelijk indien massaal.

Zoals R.A.T.M. het ooit zo treffend verwoordde:
WHAT BETTER PLACE THEN HERE, WHAT BETTER TIME THEN NOW?

Foto's
by Spike Friday October 03, 2003 at 06:46 PM

Wie geeft on hoop ????

Nieuwe foto's online gezet op mijn site

http://users.pandora.be/spike
of
http://www.tcc-belgium.tk

3000 JOBS NAAR DE MAAN EN 250 000 VAN PAARS NAAR DE DIEPERIK!!!!!!!
by Reinout Friday October 03, 2003 at 08:21 PM
buyske83@hotmail.com

Ik, reinout (Agalev-Herent) wil bij deze de werknemers van van Ford dezer dagen een eenorm hart onder de riem steken!!
Waar gaat het met de economie naartoe? Liberalen nergens goed voor!!!Kapitalisten nergens goed voor!!!
Wat we nodig hebben zijn duurzame job(http://www.agalev.be, wil nu geen reclame maken, als is het dat wel feitelijk, maar daar staat al wat uitleg dat we verder gaan uit diepen binnenkort over DUURZAME JOBS CREEËREN!!!!!)alleen al het woord duurzaam, lang blijvende jobs, werkzekerheid dat is nodig. Een werkgelegenheid dat in harmonie met mens en milieu staat!!!!!!!!!!!!!!

Ford
by namira Saturday October 04, 2003 at 02:59 PM
namira@hotmail.com

beste medewerkers van ford houd vol laat je niet klein krijgen door de imperalisten want de grote krijgen een bonus en de kleine een schop en waar is de politiek of zijn die weer hun hoofd aan het graven in de ontkennende zand!

Altijd hetzelfde
by /hrf Saturday October 04, 2003 at 11:11 PM
frank@marien.org

Als er inderdaad een goeie reden was: Als er geen geld meer is.. wat er niet is kan je niet uitgeven. Maar dat is meestal niet zo bij dit soort operaties: Het was niet zo bij InterTan (Tandy) toen die alle winkels in Frankrijk en Belgie sloten, het was niet zo bij Renault, toen Vilvoorde dicht moest.
Beide deden het zelfs goed!

Hoofdprobleem is de structuur van de macht in het Neoliberale Kapitalisme: de CEO *moet* zo ageren, altijd maar meer "shareholder value" leveren, of hij/zij wordt onmiddellijk afgezet, en nog eens aangevallen voor het gerecht (het principe van "Due Diligence"). Tot elke prijs dus..

Daarbij gaat elk gevoel voor perspectief of realiteit verloren, laat staan dat er rekening wordt gehouden met werknemers.. Deze waanzin vernietigd niet alleen onze sociale structuur, maar eveneens onze leefomgeving.
Er moet dus tegen worden opgetreden! Alleen een evenwicht tussen winst-en-concurrentiepositie en de rechten van de werknemers en het milieu is een duurzame oplossing.

Ford is hier duidelijk in het ongelijk, maak hun duidelijk dat we het hier niet bij zullen laten. Raak the Ford Motor Company op hun zwakke punt: Public Relations! Niet: portefeuille! Ze hebben geld met hopen!

Het imago van de firma in de wereld beinvloed de aandelenkoersen, en *dat* is de zwakke plek van elke CEO.

Maak het dus bekend, schreeuw het van de daken, schrijf naar kranten, op Blogs, op webpages... Doe een ludieke actie die de aandacht trekt!

de jobs verdwijnen niet
by johan Sunday October 05, 2003 at 11:43 AM

Internationale solidariteit! De jobs verdwijnen niet, ze komen erbij in Turkije. Een land waar de gemiddelde lonen 10x lager zijn dan in België.
Het mag crû klinken voor alle werklozen van Ford Genk, maar met hun werkloosheidsvergoeding verdienen ze nog steeds meer dan de gemiddelde lonen in Turkije.
Als er echter genoeg bedrijven naar ginds gaan kunnen de lonen daar ook stijgen, en uiteindelijk kunnen de mensen ginds ook een deftig leven hebben. Die solidariteit moet je mijns inziens kunnen opbrengen.
Los daarvan: Volvo in Gent, ook van Ford, werft nog volop mensen aan.

inspiratie
by neopygmee Sunday October 05, 2003 at 12:34 PM
neopygmee@pi.be

Dat het ook anders kan, bewijst, nog maar eens, Cuba.

In Cuba heeft de bedrijsfleider, noch de personeelsmanager, noch om het even wie in een bedrijf de macht om werknemers te ontslaan.
Een werknemer kan enkel ontslagen worden door het Tribunaal van het Arbeidsrecht (Tribunal de Justicia Laboral), dat bestaat uit een MEERDERHEID VAN VAKBONDSLEDEN, samen met vertegenwoordigers van het bedrijf en van politieke organisaties.
Slechts wanneer dit tribunaal beslist dat iemand ontslagen moet worden, kan dat ook daadwerkelijk gebeuren. Iets wat trouwens heel zelden gebeurt...

(zie, in het Spaans, http://www.cubadebate.cu/index.php?tpl=forum&action=show&fid=20&id=496)

schokkend nieuws
by anoek indesteege Monday October 06, 2003 at 09:38 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 mosselerlaan 62 3600 genk

Vreselijk vind ik het toen ik het nieuws vernam. Je moet direct denken aan de mijn in genk. Hou zo vol zou ik zeggen. Ik was gisteren aanwezig op de match op KRC. Ik was helemaal in het zwart gekleed. Dit hadden ze mij verteld. En voor de match was bijna iederen erover bezig! Toen de spelers op het veld kwamen verschrok iedereen! Iedereen was aan het klappen. allemaal di shirts met SOLIDARITEIT op...GEWELDIG!! ik wou gewoon even zegge da je het niet moet opgeven!!! HOU VOL!! anoek indesteege(15)

meedeleven!
by Stefanie Van Zonhoven Monday October 06, 2003 at 09:40 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 Mosselerlaan 62; 3600 Genk

Ik schrijf hier iets, omdat wij van het Koninklijk Atheneum ons medenleven willen getuigen. Ik maak het niet echt van heel dichtbij mee, want ik heb geen ouders of familieleden die ooit bij ford hebben gewerkt. Maar heel wat vriendinnen hun vader wel. En ik merk als ik bij hun thuis ben, dat het een hele shok is om zo iets mee te maken. Ik vind het verschrikkelijk erg, omdat ik weet hoe het is als je vader ontslagen wordt. Ik hoop natuurlijk dat er niet te veel ontslagen vallen.

Ik leef echt met jullie mee en hopelijk komt het allemaal nog in orde.

Hou vol!
by Koninklijk Atheneum Monday October 06, 2003 at 09:41 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35.24.51 mosselerlaan 62 3600 Genk

Laat de moet niet zakken en blijf vechten tot de laatste minuut. Ik steun jullie volkomen. Het is echt een ramp voor vele gezinnen. Ik kan best begrijpen hoe jullie jullie moeten voelen. Maar ga door met de acties! Misschien dat het niet zover komt en dat Ford Genk toch minder mensen ontslaan of dat de fabriek vertrekt uit Genk. Hou vol en veel sterkte !!!!!
Kevin Thijs

ondersteuning
by katrien Monday October 06, 2003 at 09:42 AM
kagenk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 mosselerlaan 62

ik vond het vreselijk dat men 3000 en wel meer banen moesten weg doen. dit heeft niet alleen heel veel werklozen als gevolg maar ook nog meer problemen in de economie. waar gaat dit eindigen?

Ford niet dicht, niemand wordt er beter van!
by Fabio Lorefice Monday October 06, 2003 at 09:43 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Hallo Ford werknemers!

Ik vind het heel jammer voor jullie.
Maar besef 1 ding.
De wereld draait en de economie ook.
Wij hebben 60 jaar een economie gehad die alleen bleef groeien, maar dat blijft niet duren!
Want wij worden te duur voor de hedendaagse superbedrijven!

Maar houdt de moed erin. Want als Verhofstad nieuwe 250000 jobs belooft kan hij alvast beginnen met de jobs die er nu zijn te behouden!

Veel geluk en sterkte maten!

ford moet blijven
by Sofie Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 Mosselerlaan 62

Ik vind het heel erg wat jullie allemaal overkomt. Als ze zoveel mensen gaan ontslaan gaat er helemaal niks meer overblijven van Ford! Er zou toch iets moeten kunnen gebeuren zodat jullie jullie job kunnen behouden of zodat Ford kan blijven bestaan. Blijf doorvechten!

KA Atheneum
by Dedemoglu Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 Mosselerlaan 62 3600 Genk

Spijtig voor het failliet gaan van het bedrijf. De werknemers blijven waarschijnlijk werkloos. Ik hoop dat die mensen snel een job vinden en terug beginnen te werken. Hopelijk behouden de werknemers hun werk.

Steun
by Demir Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35 24 51 mosselerlaan 62

als het ford sluit blijft er geen bedrijf meer over in limburg. economisch gezien zal het er slecht aan toegaan. het ontslagen van arbeideres is geen oplossing. limburg zou vooruitgang moeten boeken maar het wordt alleen maar erger.

mijn steun
by pascal Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

ik steun alle mensen van ford in deze tijd na alle ontslagen die gaan vallen. Dit is erg voor de economie in Genk en Limburg. denk eraan => na regen komt zonneschijn.

verschrikkelijk
by Patricia Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089303934 mosselerlaan 62 3600 GENK

dag beste mensen! Ik vond het verschrikkelijk toen ik het slechte nieuws hoorde!! Ik vind het vooral erg van die contractbreuk waarom er zoveel ontslagen vallen! als er een contract getekend is moet da ook zo blijven en mag men niet terugtrekken!! Ford is een groot bedrijf met kweetni hoeveel werknemers, er werken koppels en als ze dan alle2 ontslagen worden is dat een ramp! laten we hopen dat ze daar dan toch nog rekening mee houden! het beste zou gewoon zijn als er geen ontslagen vallen maar ja! er zit nix anders op! laten we maar hopen dat de Ford niet helemaal falliet gaat! dus mensen volhouden daar he!! iedereen staat achter jullie!! jullie komen er wel door! maar wat ik wil is dat de ford blijft gelijk iedereen !!

verschrikkelijk
by Patricia Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089303934 mosselerlaan 62 3600 GENK

dag beste mensen! Ik vond het verschrikkelijk toen ik het slechte nieuws hoorde!! Ik vind het vooral erg van die contractbreuk waarom er zoveel ontslagen vallen! als er een contract getekend is moet da ook zo blijven en mag men niet terugtrekken!! Ford is een groot bedrijf met kweetni hoeveel werknemers, er werken koppels en als ze dan alle2 ontslagen worden is dat een ramp! laten we hopen dat ze daar dan toch nog rekening mee houden! het beste zou gewoon zijn als er geen ontslagen vallen maar ja! er zit nix anders op! laten we maar hopen dat de Ford niet helemaal falliet gaat! dus mensen volhouden daar he!! iedereen staat achter jullie!! jullie komen er wel door! maar wat ik wil is dat de ford blijft gelijk iedereen !!

Atheneum
by Güler Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 Mosselerlaan 62 Genk

ik wou eerst laten weten dat ik het heel erg vind dat ford failliet is gegaan en dat het ook mogelijk is dat het bedrijf gaat sluiten. Ook vind ik het niet leuk dat zoveel mensen werkloos gaan zijn. ik was wel geshokeert toen ik het slechte nieuws hoorde, want Ford is ook het beroemde bedrijf in Limburg. Ik hoop het beste voor iedereen.

symbool van genk
by Sara Monday October 06, 2003 at 09:44 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Ik vind dit verschrikkelijk dat dit moet gebeuren. Ford is het symbool van Genk en moet zo blijven! Ik hoop dat de 3000 man, misschien nog meer, zullen blijven. Een groot deel van Genk is afhankelijk van de Ford. Vele gezinnen kunnen moeten hiervan leven. A.U.B, Ford, doe iets!

atheneum
by yalcin Monday October 06, 2003 at 09:45 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62

het is zeer erg wat er gaat gebeuren. we kunnen er niks aan
doen.dit is niet alleen slecht voor de werknemers van ford, maar ook voor de economie van genk.maar wie weet misschien is er nog hoop

het is erg
by Sylvia Uva Monday October 06, 2003 at 09:45 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35/24/51 KA Genk mosselerlaan 62 Genk

De sluiting van Ford heeft eigenlijk niet zoveel invloed voor mijn ouders. Maar voor andere gezinnen wel, ik vind het erg voor mijn vrienden en vriendinnen want ze hebben schrik dat hun ouders worden ontslaan. ik vind dat ze die mensen niet hadden moeten ontslaan!!

steun
by een steuner Monday October 06, 2003 at 09:46 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 mosselerlaan62

als ford genk sluit dan zijn de 3000 mensen werkloos en wie gaat er dan zorgen voor hen? ford kan niet dichtgaan daarom hoeven jullie,arbeiders van ford jullie er geen zorgen over te maken want ookal moeten die 3000 mensen er weg dan zullen jullie toch een andere job krijgen want ik denk niet dat jullie zullen moeten leven zonder geld en dat is ook onmogelijk daarom zeg ik tegen ford genk:"sluit ford genk op voorwaarde dat je iedereen een ander job geeft"

Failliet Ford Genk
by Matthias Monday October 06, 2003 at 09:51 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Beste werknemers van de failliete ford!

Ik vind het heel erg voor jullie, maar de wereld gaat niet ten einde.
Het zal moeilijk zijn in het begin, maar ik denk niet dat dat zo zal blijven.
Hoop doet leven.
En als je een job wilt kun je naar volvo werken of je kunt in mijn tuin komen werken.

Ik hoop echt dat het snel beter gaat met jullie allemaal.


Atheneum
by Ilyas Monday October 06, 2003 at 09:59 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Werknemers van Ford


als Ford stopt zak de economie van limburg en ook de economie van Belgie.wanneer mensen niet werken is er dan ook geen technologie. We moeten de hoop niet geven.

de werkende mens
by Matthias Monday October 06, 2003 at 10:01 AM
ka.genk@planetinternet.be 089352451 Mosselerlaan 62

ik wil het hebben over de werke mensen in ford


Er zijn in ford veel werkende mensen die binnenkort waarschijnlijk op straat zullen staan. Hoe gaan die mensen hun rekeningen betalen en die hun belastingen. Hoe gaat het gaan bij de gezinnen waarvan de beide ouders bij ford werken. Hoe gaan deze mensen hun kinderen eten geven. Zullen die mensen nog op vakantie kunnen gaan zonder een fatsoenlijk inkomen.Zullen de kinderen nog iets of wat verwend kunnen worden met een mooi kado. IK ZOU WILLEN DAT FORD OPEN BLIJFT VOOR AL DIE WERKENDE MENSEN.


Ford
by Steuner Monday October 06, 2003 at 10:28 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

De arbeiders van ford waren dat echt gewoon om daar te gaan werken, maar nu dat er 3.000 mensen op straat te komen staan is iedeeen kwaad want de dikkenekken denken alleen voor hun eigen zak maar de arbeiders wa gaan zei doen? Daar denken ze niet aan want zei zijn rijk en doen wat ze willen ma dat is echt egoistisch wat zei doen. Maar ik zou zeggen mensen geef de moed niet op ge kunt altijd werk vinden als je blijft geloven!!!!!!!!!!!

*Ford*
by A Girl From Ka Genk Monday October 06, 2003 at 10:34 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be


*Gans vreselijk nieuws*...We wisten al een tijdje dat het minder met ford ging, maar dat er opeens zomaar 3000 banen moeten verdwijnen!!!Mijn pappie zelf werkt ook daar en voor ons zou dat een ramp zijn als hij zijn job zou moeten verliezen!!!Een job bij volvo krijgen? Dat is mss wel een lichte troost, want dan zullen we moeten verhuizen!!Zoveel mensen die gewoon op straat worden gezet!

Als je dan een job aangeboden krijgt in volvo, dan zit er niks anders op dan verhuizen!Want een ford arbeider heeft nadat het slecht nieuws bekend werd gemaakt een onderzoek gedaan!Hij ging van Genk Station naar Gent Volvo met de trein!Gevolg =>> Te laat voor de middag post!Hij kwam pas om 15.00 aan!Want nadat je aan het Gentse station bent, moet je nog de bus nemen en dan moet je nog een kwartiertje wandelen!Duss => U've gotta move!

Van de politie zullen we ook niet veel moeten verwachten!Zogezegd 250000 nieuwe jobs in Belgie, dat belooft Verhofstad al vast!!Maar onze gouveneur laat meer traantjes vloeien voor de gedeputeerden die fraude pleegden met hun visa kaarten dan voor 3000 arbeiders die binnenkort hun job zullen verliezen!!

Thuis, staat de tv bijna dag en nacht aan!Er worden gans veel krantjes gekocht want ja wie weet zit mijn vader ook tss de ontslagen arbeiders!

Maar dit doet ons allemaal zo wat denken aan de sluiting van de mijn!Ook zo'n zwarte dag voor onze provincie limburg!

Maar ik ken ook veel mensjes die op de ford werken!Familie, vrienden, kennissen en dit zullen zware jaren voor ons allemaal worden!!!

Mr toch al die mensjes =>>> Ik wens jullie veel steun toe en hoop het beste voor jullie!!!

uit het oog maar niet uit het hart
by kim Monday October 06, 2003 at 10:36 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

het is erg om mensen zo te zien lijden zoals jullie.
3000 mensen zijn dan ook geen klein aantal.
Ford was de grote trots van genk en omliggende gebieden.
bijna half genk werkte er en krijgt nu te horen dat het zogoed als gedaan is met het bedrijf.
maar wij zullen dit niet aanvaarden en moeten terug vechten voor de belangen van ford genk en zijn werknemers.

GEWOON ONMENSELIJK
by yasmine Monday October 06, 2003 at 10:37 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs

Ik wil gewoon even laten weten dat wat er aan het gebeuren is en wat er waarschijnlijk nog zal gebeuren , en dat is waarschijnlijk jammer genoeg nog meer sluitingen en ontslagen , gewoon onmenselijk is.Bij sommige gezinnen werken beide ouders by ford en als ze beide dan hhun ban verliezen hoe moeten ze dan hun kinderen op voeden?dat de grote bonzen van ford een s hun hersenen laten werken of ze nu in Amerika ofin Belgie zitten maakt niet uit.Onze ouders hebben voor deze mensen gekozen om de mensen UIT de miserie te halen en niet erin te steken.Ik hoop dat er snel een oplossing word gevonden voor de werknemers en zoniet wens ik ze veel sterkte toe.

SCANDE VOOR DE MAATSCHAPIJ
by een meelevende Monday October 06, 2003 at 10:39 AM
www.kagenk.be

Het is een schande wat ze hebben gedaan! niet dat mijn familie er direct bij betrokken is maar toch vind ik het zeer erg. ook als man en vrouw er werken. hopenlijk laten ze dan 1 van de 2 werken. ik zou ook heel veel hoop willen geven aan de "FOERD WERKERS". ik hoop dat deze mensen een job vinden!!! onlangs heb ik op TV gezien hoe een man naar VOLVO ging werken PURE SCHANDE!!! hij was ongeveer 4 of 5 uur onderweg + hij was nog altijd te laat v/d middagpost. ik hoop echt dat FORD hier een oplossing voor vind.ik zou graag mijn steun geven aan de werkers.GEEF DE MOED NIET OP. (en zoals mijn oma zegt:'D'er zal altijd wel iets uit de bus komen.') DE STEUN VAN EEN MEELEVENDE PERSOON.

Het gaat moeilijk worden voor de gezinnen!
by muhammed Monday October 06, 2003 at 10:42 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62

Voor mijn is dat geen probleem dat ford sluit maar voor kinderen die hun ouders in ford werken is dat wel erg .Waar gaan ze hun inkomen vandaan halen om hun belastingen te betalen ofzo.In de toekomst zal het zeer moeilijk worden voor de gezinnen die daar waren aan het werken.En ik denk dat het ook moeilijk zal worden voor Limburg er zullen veel werklozen zijn.Ik hoop dat het goed zal komen met die gezinnen.En ik wens ze veel geluk!!!

Doe iets !
by Wout Monday October 06, 2003 at 11:00 AM
wout@netietanders.be

Ik vraag me af waarom niet iedere arbeider mee die fabriek gaat bezetten. Er is helemaal geen goede reden om ze te sluiten, het is toch geweten dat de productie in Ford Genk 1/5 hoger ligt dan in andere landen...
Maar ik heb ook gehoord dat sommigen bang zijn dat als ze mee gaan 'staken' of 'bezetten' dat ze dan nog minder kans zullen hebben op ander werk...

En er zijn toch mensen die dat al hadden zien aankomen, als ineens de helft van je voorraad onderdelen in je fabriek moet vertrekken, dan weet je toch al wel dat er iets aan de hand iets...

Ik hoop dat Ford nog terug komt op haar beslissing, en eveneens op die geplande investering... Ik hoop ook dat die mensen die dan toch ontslagen worden en niets gedaan hebben om het te voorkomen er geen spijt van hebben ...

Blijf van mijn Job Toekomst voor Limburg: nu
by Bieke Jongen Monday October 06, 2003 at 11:41 AM
bieke.jongen@acw.be

Het laatste nieuws over de situatie bij Ford Genk, commentaar en reacties: surf naar http://www.acwlimburg.be en klik op 'Ford-Forum'.

Uitgeperst
by Gilbert Monday October 06, 2003 at 12:11 PM

Wij Ford arbeiders zijn steeds als citroenen behandeld, zolang er sap uitkwam ging het goed,na de reorganisatie's werd het uit onze schillen geperst en nu willen ze het ook nog uit onze pitten persen maar daar zit niets meer in,hier wacht ons alleen nog de composthoop om tegen 2006 heel weg te rotten.Aan alle ex collega's hou de moed erin en laat jullie niet zomaar weggooien getekend door een bruggepensioneerde.

Ironische Thumbs Up voor de haaien
by Een meelevende student Monday October 06, 2003 at 08:09 PM

Ca. 15 jaar na de sluiting van de mijnen en na het vertrek van Philips Hasselt, krijgt Limburg er een nieuw economisch kerkhof bij. Hoewel het economisch misschien wel wat te verklaren valt (wanneer gaat die loonlast naar omlaag) is het menselijk gezien een schande dat dit gebeurt. Ik wil bij deze dan ook mijn solidariteit betuigen aan alle arbeiders van Ford Genk en een dikke f**ck you willen roepen naar al die veel te dik betaalde haaien van Ford Europa.

zijn handtekeningen nog belangrijk
by Roger Monday October 06, 2003 at 09:13 PM

Als Ford als groot voorbeeld getekende papieren kan verscheuren, kunnen wij dan ons leningen ook zo beeindigen als een handtekening geen waarde meer heeft ?
Denk er zelfs bij dat de genocide wet er ook zijn parten in speelt juist zoals het gedrag van België aan de oorlog in Irak. Wie zijn wij om eisen te stellen aan een land als Amerika ? Als ze willen oorlog voeren laat ze dan doen, je kunt ze toch niet tegenhouden. Tenzij ze in Amerika ook eens anders gaan denken en nooit meer kiezen voor een BUSH SHIT.

Motoe Ford Genk
by Raf Vandecasteele Monday October 06, 2003 at 11:57 PM
raf.vandecasteele@skynet.be

Aan het gemeenschappelijk vakbondsfront van Ford genk,

De syndikale delegatie van Faceo NV uit Antwerpen en de werknemers betuigen hun solidariteit met de werknemers van Ford Genk en dringen er bij de vakbondsleidingen op aan om nationale acties te ondernemen tegen de golf van herstructureringen en afdankingen. Wij bij Faceo staan nu ook voor een herstructurering met een personeelsvermindering van 23% op 122.
Overal hetzelfde liedje: Ondanks alle kado's van de regering (dus onze zak) zijn het enkel de kluizen van de aandeelhouders en directeurs die uitpuilen. Tewerkstelling kan enkel afgedwongen worden door de werknemers zelf met hun vakbonden.
Succes met de strijd!

ABVV
(getekend)
Raf Vandecasteele
Afgevaardigde

ACV
(getekend)
Jaak Peckstadt
Afgevaardigde
ACLVB (getekend)
Jan Claes Pl. ver.Afgevaardigde


(getekend door tientallen collega's op twee uur tijd, en eveneens door W. Van Der Vloet secretaris PMB-Metaal, L. De Bruyn ACV Metaal, M. Gielis LBC, afgegeven aan het piket op 4/10)

limb.kerkhof
by erik Tuesday October 07, 2003 at 08:56 AM

Beste , alweer een soc.drama het zoveelste in de rij voor limburg, en deze keer zijn het nt alleen de 3000 ford mensen die bedriegd zijn maar wat zijn de gevolgen vd toeleveringsbedrijven en de zovele firma's en handelaars die rechtstreeks afhankelijk zijn van ford, en waarvoor in het verleden zoveel (onmenselijke)inspanningen werden ge-eist qua flexibel zijn, werken de klok rond tijdens de ombouw werken als de andere verlof hebben, of op zon en feetsdagen! Ik persoonlijk heb 15 jaar nooit samen verlof kunnen nemen als mijn vrouw verlof had, omdat er steeds ombouw werken waren op ford, dat ook treft ons , maar daarover (de onderaannemers van ford) zal straks , bij het afsluiten van een hopelijk goed akkoord vd werknemers van ford wer niks voor ons uit de bus komen...
niet te min zijn we solidair met de ford mensen en wensen jullie nog een toekomst toe

veel blabla, geen oplossing
by rene Tuesday October 07, 2003 at 11:37 AM

wij voelen mee met de Ford arbeiders !! We hebben zelf aan de lijve ondervonden wat het betekent : op 49 jarige leeftijd werden wij een tiental jaar terug als vuilgoed bij Daf ZEindhoven aan de deur gezet : Daf ging failliet; na enkele maanden herbegon de Nieuwe Daf met DEZELFDE kopstukken !! Eén grote smeerlapperij en lachwekkende komedie was het, onnoemelijk menselijk leed daar lachen die heren mee.
Het ergste zal ook nog komen voor de Ford mensen : nu spreekt iedereen erover, maar binnen schrikwekkend korte tijd horen we er niks meer van en zitten talloze gezinnen in de miserie.
Onze heren politici; die wij notabene ZELF kiezen , hebben nu weer grote geleerde woorden en beloftes! Vergeet het, die denken alleen aan zichzelf en doen nu weer alles om weer in de picture te komen. Onze Steve stunt op kop : dat ie nog maar wat meer verzint om de gewone man uit te persen ! De Porsche rijders en co liggen niet wakker van hogere boetes, de gewone man die om den brode dagelijks op de weg is zal betalen. Hij kan beter terug achter zijne cafetoog kruipen en de Ford mensen een gratis pint tappen, dan hebben ze toch iets, geen dorst meer maar denkelijk wel honger.
Waar zijn we toch mee bezig in dit apenland??
Ik vrees dat voor die heren Limburg een toeristisch gebied dient te worden, gratis TV taks en (enkele)bussen, met voor de rest heel veel miserie.
Wanneer gaan de gewone mensen eens ophouden met dit alles te slikken? Hoe lang gaan ze kerels als Stevaert , Verhofstad, Dewael en co nog aanvaarden? Met te zeggen : we kunnen er toch niks aan doen geven we die zakkenvullers carte blanche.
Hoed af voor onze gouverneur die de waarheid durft te zeggen : met alle kritiek van de uitbuiters tot gevolg.
Mensen van Ford, veel sterkte, laat de verbittering niet de bovenhand nemen, wees solidair en trap niet in de val : tweedracht zaaien zal nu de grote betrachting van de grote verdieners worden. Jullie moeten er uit en al je toekomstplannen worden in één keer vergooid, die heren worden alleen maar rijker, onnoemelijk rijker, rijden in dikke jaguars en betalen de flitsboetes met plezier, als de gewone man in zijn Ford maar van de weg blijt , zo dat ze terug heel veel plaats hebben.
Het doet onuitsprekelijk pijn, we weten het uit ervaring, als de arbeiders niet samen solidair gaan reageren zal er nog veel meer ellende komen in ons eengemaakt Europa van de grootkapitalen
Voor de arbeider is er weinig plaats, hij die met het minste tevreden is zal nog mogen werken in hun fabrieken , de rijkom van hier gaat nu naar die armere landen, de miserie van ginder komt naar hier in een ontstellend snel tempo.
En wij onze jeugd maar trachten te motiveren!

Zie licht achter elke schaduw
by helena Tuesday October 07, 2003 at 01:04 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62

Het einde van iets
is vaak het begin
van iets anders


helena

Geen subsidies?
by Leerling Tuesday October 07, 2003 at 01:05 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Onlangs gehoord op televisie: "Ik vind het onnuttig om Ford nog verder te subsidiëren, Ford sluit toch binnen een paar jaar". Een onterrechte uispraak vind ikzelf. Er bestaat inderdaad een grote kans dat Ford de deuren sluit binnen een paar jaar, "grote kans" dus. Ik vind dat men gebruik moet maken van de kleine kans dat Ford open blijft en dat ze zeker alles moeten proberen om Ford Genk open te houden.

Men moet vooral de hoop niet opgeven

alles moet goedkoper
by kris Tuesday October 07, 2003 at 01:05 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62

ik persooonlijk vind het een schande hoe de grote bedrijven de laatste tijd bezig zijn met hun vestigigngen naar lage loons landen te sture. wat blijft er dan voor ons over? waar kunnen wij gaan werken?jullie zijn door ford gebruikt todat ze goedkopere werkkrachten vonden. ik wens jullie allemaal veel geluk met de staking en misschien met een andere job te vinden , hopelijk komt het niet zo ver.

Veel geluk
by Sari Tuesday October 07, 2003 at 01:06 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35 24 51 Mosselerlaan 62

Voor mijn is dat geen probleem dat ford sluit, bij mijn thuis werken mijn ouders niet in ford. Maar voor kinderen die hun ouders in ford werken is dat wel erg. Bij mij in de klas zijn er veel kinderen die hun ouders in fort werken. Waar gaan ze hun inkomen vandaan halen om hun belastingen te betalen enzo...In de toekomst zal het zeer moeilijk worden voor de gezinnen die daar waren aan het werken. En voor de jeugt van vandaag zal er in de toekomst veel minder werk zijn dan vroeger. En ik denk dat het ook moeilijk zal worden voor Limburg er zullen veel werklozen zijn.Ik hoop dat het goed zal komen met die gezinnen. En ik wens ze veel geluk!!!

niet laten sluiten!!!!
by yunus 66 Tuesday October 07, 2003 at 01:06 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35/24/51 mosselerlaan 62 3600 genk

als ford gaat sluiten duizenden werklozen wat gaan die mensen dan doen interim werkzoeken of gaan stempelen !!!!!!! ford gewoon niet laten sluiten denk aan de mensen die er al jaren werken waar gaan die dan nog werkzoeken in limburg als ford sluit gaan de bijbedrijven die samenwerken met ford ook sluiten en dan zijn er gaan 3000 werklozen maar meer dan 30000 werklozen dan hebt ge pas een groot probleem dus niet sluiten ford !!!!!!!!

3000 gezinnen in de moeilijkheden :-(
by Jessica Mazzei Tuesday October 07, 2003 at 01:08 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 Mosselerlaan 62

Ik vind het een schande!Al die arme mensen die ontslagen worden nadat ze dagen gezweet hebben om voor hun gezin te kunnen zorgen!! Al hun plannen voor de toekomst worden hun ontnomen! In plaats van hun volgende reis te plannen moeten ze nu zien te komen aan een nieuwe job wat al heel erg moeilijk is want er zijn niet meer zo veel arbeidsmogelijkheden en al zeker niet voor laag-geschoolde mensen!Waarschijnlijk zullen er veel ontslagen mensen moeten verhuizen onwille van hun nieuwe job.Stel je dan ook eens in de plaats van hun kinderen, zij moeten alles achterlaten (hun vriendjes,school,verenigingen).En als ze nu eens geen job vinden?! Waar moeten ze dan van gaan leven?? Hoe moeten ze dan hun kinderen voeden? Hoe hard gaat die verandering worden als ze eerst alles hadden wat ze nodig hadden en nu keihard moeten vechten!! Maar daar denken die mensen niet aan die deze beslissing hebben genomen.. zolang zij maar geld maken!! Het interesseert hen niet dat er 3000 gezinnen aan kapot gaan! In wat voor een wereld leven we?! Ik hoop dat men goed zal nadenken over wat ze bezig zijn .. Heel goed!!Groetjes van mij

Zie licht achter elke schaduw.
by helena Tuesday October 07, 2003 at 01:08 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62

Geef mij
kalmte
om te aanvaarden
wat ik
niet kan veranderen,
moed
om te veranderen
wat ik kan veranderen
en wijsheid
om tussen deze
onderscheid te kennen.


helena

economie ribedebie
by eline Tuesday October 07, 2003 at 01:08 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35 24 51 mosselerlaan 62

economie ribedebie

waar gaat deze wereld toch heen
zodra is iedereen alleen
geen werk meer over voor de simpele mens
en de overheid zit thuis met een gevulde pens
3000 jobs gewoon verdwenen
straks moeten we nog vragen om eender wat te lenen
ik heb er gewoon genoeg van
ik vind dat dit echt niet kan
economie ribedebie
je gelooft het of je gelooft het nie

medeleven betuigen
by Anouck Tuesday October 07, 2003 at 01:11 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Het is gewoon vreselijk wat er op het moment allemaal aan het gebeuren is! Ondenkelijk dat er misschien zo'n 3000 mensen hun banen zullen verliezen... Ik wil dan ook mijn medeleven betuigen aan allen die hieronder lijden en hoop dat de situatie er snel op zal verbeteren! Zoniet, hoop ik toch dat we nog steeds op mekaar kunnen rekenen en elkaar zo goed mogelijke zullen steunen doorheen deze moeilijke tijden.

vreselijk
by chris Tuesday October 07, 2003 at 01:11 PM
ms1genk@planetinternet.be 089/35 24 51 mosselerlaan 32 3600 genk

ik mag dan geen familie hebben die bij ford genk werken.maar des ondanks vind ik het toch verschrikkelijk voor de mensen die daar familie of kenissen hebben en zeker voor de mensen die daar werken.ik kan me niet inbeelden hoe het moet voelen om zomaar op straat te worden gezet.maar ik heb wel een idee van hoe de mensen zich moeten voelen.mensen vallen zomaar zonder werk.maar wat ik me afvraag hoe moeten de koppels verder,waar zowel man en vrouw werk hebben op ford?en hoe kon het zover komen dat er zoveel mensen worden ontslagen?ford was jaren lang het boeg beeld van limburg.als men ford zei dan dacht men direct aan genk.vele mense hun toekomst hing van de beslissing af om mensen te onslaan.jonge mensen die pas hebben gebouwd of pas kinderen hebben gekregen.hoe moet het verder me al deze mensen?een vraag waarvan ik zeker niet de enigste ben die het zich stelt.het enige wat ik kan doen is men steun betuigen

Probleem van het jaar: SLUITING FORD
by Zehra Tuesday October 07, 2003 at 01:12 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089 35 24 51 Mosselerlaan 62

Het probleem van het jaar is "sluiting Ford". Als je nu je zou inbeelden van sluiting Ford, wat zal dan al die duizenden mensen nu doen? Dit is het probleem. Meeste mensen zouden nu inschrijven in interims of stempelen. Men had nooit gedacht dat er een 2de probleem zou komen na de sluiting van de mijnen. We staan er allemaal klaar voor en steunen elkaar tot het einde. We vragen ook de steun van de overheid. Laten we samen iets doen en steune elkaar!!!

Laat u NIET doen!!!!!
by Erol38 Tuesday October 07, 2003 at 01:14 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/ 35 24 51 Mosselerlaan 62 3600 Genk

Na zoveel jaren dienstbewijs buitengezet worden, dat kan niet en mag niet gebeuren. Laat u niet DOEN!!!!!!
Verzet u er tegen,verdedig u rechten!!!
Want je hebt er alle recht op,wees daar zeker van!!
Dus...
LAAT U NIET DOEN!!!!!!!!

Er moet toch een oplossing zijn!
by Özlem Tuesday October 07, 2003 at 01:15 PM
ms1genk@planetinternet.be 089352451 mosselerlaan 62 3600 Genk

Dat zo een groot bedrijf als ford zou sluiten zou niemand ooit gedacht hebben, waar zullen al die mensen dan werken, wat zullen ze allemaal doen? Dit is niet alleen een probleem voor de werknemers van ford, dit is een probleem voor heel limburg! En voor elk probleem bestaat wel een oplossing dus voor deze moet er toch ook wel één zijn?! Ik hoop toch dat alles zo vlug mogelijk goed komt en dat die stakingen gaan helpen.

veel sterkte!!
by carifglia samira Tuesday October 07, 2003 at 01:16 PM
ka.genk@gemeenshapsonderwijs.be 089/35/24/51 mosselerlaan 62

hey!ik ben ook erg gepakt van dat schockend nieuws, want mijn pa werkt ook op de ford.ik begrijp jullie reactie voor 100%!!want dat is een probleem dat u hele leven kan veranderen!!niet alleen die van de arbeiders maar ook die van de kinderen van de arbeiders die in ford werken!duss als je de kans krijgtt om u mening te zeggee doe da dan ook!! zeg gewoon wat op u hart ligt!! ook al is dat op een kwaad manier da maakt nie uitt want de mense staan totaal achter u !!!en begrijpen hoeveel woede er in een arbeider zit op dit moment!!ik wens iedereen veel sterkte!!

KEEP IT REAL
by Ali G(ijsbrecht) Tuesday October 07, 2003 at 02:14 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 Mosselerlaan 62 3600 Genk

Ik wens jullie veel sterkte, en alles wat jullie nodig hebbe, laat u vooral NIET doen!!! en laat die hoge pieten niet met jullie spelen! Laat zien wat jullie waard zijn!!!(ga staken, opstand, ...)

KEEP IT REAL

weg met de fasicstische amerikanen
by superman Tuesday October 07, 2003 at 02:14 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Beste ford arbeiders kom allemaal in opstand tegen de ford topmannen in Amerika.Ford moet besparen om geld te leveren voor de oorlog in irak.
het is gewoon een Amerikaans complot om de oorlog te financieren.
Maar vrees niet mensen want superman komt ons redden.

P.S. Batman ook

weg met de fasicstische amerikanen
by superman Tuesday October 07, 2003 at 02:15 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Beste ford arbeiders kom allemaal in opstand tegen de ford topmannen in Amerika.Ford moet besparen om geld te leveren voor de oorlog in irak.
het is gewoon een Amerikaans complot om de oorlog te financieren.
Maar vrees niet mensen want superman komt ons redden.

P.S. Batman ook

fuck america
by johnny yen Tuesday October 07, 2003 at 02:15 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62 3600 genk

leg je er niet bij neer!
alleen staking, opstand en rellen zullen helpen!
maak bush en alle andere blanke amerikanen duidelijk dat ze dit niet zomaar kunnen doen, niet iedereen in de wereld heeft het zo goed als hen!
blijf staken om hen dat duidelijk te maken!

dont sluit fort
by joske boer Tuesday October 07, 2003 at 02:16 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 3600 genk mosselerlaan 62

wrm fort sluite
maak autos ergens anders

Ford moet niet sluite!!
by Melissa Tuesday October 07, 2003 at 02:16 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Er zijn al veel te veel werkozen, en een fabriek sluiten is dan ook nie de beste oplossing om dat te verhelpen.
Bovendien zijn er ook nog veel koppeltjes die dna beide hun baan verlieze, waardoor hun eventuele kinderen er ook door moeten lijden, LAAT DE FORD OPENNNN!!!

Ford NIET Foerd
by Anthea Tuesday October 07, 2003 at 02:16 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Hallo beste fordarbeiders. Ik ben Anthea en zit op het KA in Genk. Ik zend deze mail om te zeggen hoe erg ik met jullie meeleef nu dat de Ford sluit. Mijn vader heeft voor de Gouden Handdruk getekend en is nu dus al aan het zoeken voor een nieuwe job maar ik weet dat het voor sommigen van jullie misschien niet zo goed gaat aflopen. Daarom: Volhouden !!!!! Succes!!! Ik leef met jullie mee !! xxxAntheaxxx

ford mag niet stoppen
by susanne Tuesday October 07, 2003 at 02:17 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

de ford mag niet stoppen er zijn zoveel gezinnen waar allebij op ford werken zowel man als vrouw en as de ford dan stopt dan krijgen ze geen geld meer ; het hele gezin niet! hoe komen ze dan aan geld???
...
...
alleen van de hulp van de staat zal dat dat niet lukken en het is hedendaags moeilijk om nieuw werk te vinden en dat da ds niet zo snel gaat daarom mag ford niet stoppen! limburg gaat anders binnenkort in een soort van armoede leven!!!

dood aan genk
by Tommy B Tuesday October 07, 2003 at 02:17 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

ik wil gewoon zegen dat als die banen weg gaan er veel meer werkloosheid gaat komen in Genk. de bedrijven die aan Fort Genk leveren zullen niet zo veel meer hoeven te leveren en dus zullen daar ook banen weggaan. zo zal Genk volledig leeg lopen aan industrie en werk. Genk zal zijn waarde veliezen en zo zal op termijn belgië eronder lijden dus jongen zorg ervoor dat de Ford in Genk niet sluit mijn stuun hebben jullie hou de moet er in

U niet laten doen
by white maffia55(yunus) Tuesday October 07, 2003 at 02:17 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs

"Laat u niet doen" is de boodschap.HEEEEEL Limburg staat achter jullie

ocharme mensen ik leef met jullie mee
by maxime Tuesday October 07, 2003 at 02:17 PM
ka.genk@gemeesnschapsonderwijs.be

de sluiting van ford gaat de val van limburg worden . er zijn veel mensen die als gezin op de ford werken en zullen daardoor in armoede gaan leven . er moet gestaakt worden tot dat de werknemers terug hun rechten hebben want ze worden zomaar buiten gesmeten door de bazen van de ford , dat is allemaal zo oneerlijk voor de gene die blijve en degen die worde buitengesmeten
er mag geen armoede zijn in limburg door een 10tal mense die beslissen over duizende mense

ford
by Mister Y.I Tuesday October 07, 2003 at 02:17 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62

ford u weet toch hoveel mensen er werken. meer 5000 famillie's denkt toch eens na wat er zou gebeuren als het zou sluiten dus u moet doorvechten

Hou jullie Sterk !!!!
by Smooth Tuesday October 07, 2003 at 02:18 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35-24-51 Mosselerlaan 62

Hou jullie sterk !!! Vecht voor jullie rechten.
3000 man werkloos zorgt voor chaos, Zoveel mense gaan geen brood mee naar huis kunnen brengen, zoveel kinderen gaan honger hebben. Laat Ford niet sluiten !!!!!!!!! Zwartwerk is nog altijd een oplossing , neen grapje HOU JULLIE STerKKK

Genk lives of the Ford
by Wouter Croes Tuesday October 07, 2003 at 02:18 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35 24 51 Mosselerlaan 62

hey goede fordwerkers .Ik leef met u mee nu de ford gaat sluiten. maar houd de moed er in. Ge vind nog wel iets. good luck everybody bybyebeyeybebyeybebyebyebeybeybeybeybeybeyebyebeybeyebyebyebeybe and good luck byyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeebyeeeeeeeeeeeeeeebyeeeeeeeeeeeebyeeeeeeeeeeeebyeee

vecht terug
by barbiegirl Tuesday October 07, 2003 at 02:18 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/352451 Mosslerlaan 62

Ik wens jullie veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. Laat niet met je sollen.

nooit opgeven
by Kevin Tuesday October 07, 2003 at 02:41 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Je moet nooit opgeven ook al word je eruitgegooid, maar blijf ze onder druk zetten want er moet iets veranderen.

WOORDBREUK...
by Dimitra Tuesday October 07, 2003 at 02:44 PM

Ford had dit kunnen voorkomen..dan was er nu ook geen woordbreuk..en waren er nu ook niet 3000 arbeiders en ook hun gezinnen in 'gevaar'. Zekerheid is wat we nodig hebben, geen woorden => daden.

corporate pipoohs
by A.noniem Tuesday October 07, 2003 at 02:46 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

het is niet goed voor de economie dat ze de ford alleen sluiten maar ook omdat veel anderen hun werk dan verliezen zoals de mensen van de bijbedrijven leveranciers enz... genk is voor een groot deel afhankelijk van de ford hier dus als ze dat sluiten is er een groot probleem gevormd voor genk want de werkloosheid stijgt dan weer en die is in limburg al niet erg laag. dus fuck you mensen van de begroting er is meer in het leven dan geld denk eens aan de mensen. ik keur grote industrie niet goed maar wat julie doen keur nog minder goed.
laat het werkvolk niet lijden maar meeleiden.
de heer A.noniem

niet eerlijk
by ellis Tuesday October 07, 2003 at 02:46 PM
lief_ellisje@yahoo.com

ik vind het oneerlijk dat dit allemaal met ford gebeurt want het biedt zoveel kansen aan de arbeiders. zeker voor diegenen die er al heel lang werken vind ik het oneerlijk en deze moesten dus zeker en vast een kans krijgen om er te blijven. ik zal zeker proberen te steunen want mijn vader werkt er zelf ook al 27jaar inmiddels. ik blijf natuurlijk hopen dat bepaalde afdelingen blijven bestaan en dat de mensen met plezier hun werk kunnen voltooien en afwerken. moest het toch gebeuren dat dus een hele hoop mensen hun werk verliest, vind ik het eigenlijk wel heel erg nodig dat er op andere plaatsen een soort vervangingswerk voor hen klaar staat, en dat ze dus op deze mnaier kunnen blijven verdienen en actief kunnen blijven.

Wie geeft jullie het recht ??
by Bellinkx Ben Tuesday October 07, 2003 at 02:47 PM
bmanonline@hotmail.com

Beste mensen van ford-directie, wie of wat geeft jullie het recht zo een ingerijpende verandering in het leven van 3000 mensen te veroorzaken,enkel omdat het commercieel interesanter is om de wagen in lage-loon landen te vervaardigen! Heeft er iemand bij stilgestaan wat voor een gevolgen dit heeft voor het personeel ? Natuurlijk niet, het is makkelijk zo een beslissing te nemen als er voor uzelf geen nadelen aan verbonden zijn, jullie zijn nog voor jaren werkzeker, de arbeiders van Ford Genk zijn al die zekerheid voor hun toekomst verloren.

van de band naar de goot
by Julie Tuesday October 07, 2003 at 02:47 PM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Voor veel Genkse en Limburgse gezinnen was ford hun broodwinning,nu ford die werkkrachten ontslaat verliezen die duizenden gezinnen die zekerheid.Ik vind het schandalig hoelang ford dit al in de doofpot heeft proberen houden en gelogen heeft tegen diegene di ford zo groot gemaakt hebben.Verder wens ik al de mensen die zichzelf al die opgeofferd hebben voor ford en nu afgedankt worden veel sterkte en natuurlijk een oplossing.

Geen Sluiting Ford Genk
by Michel Tuesday October 07, 2003 at 02:49 PM
escorulez@hotmail.com

De sluiting van Ford Genk betekent dat vele arbeiders die het niet verdienen hun job zullen verliezen . Ik ben van mening dat in deze maatschappij , mensen die eerlijk hun kost verdienen , zeker niet op deze manier behandelt mogen worden omdat er elders een goedkopere manier is voor de productie van Ford wagens. Ik ben hier terecht gekomen via mijn school (KA Atheneum Genk)en wil met deze bijdrage mijn solidariteit tonen aan alle arbeiders die ten nadele zijn van de sluiting.

NIET OPGEVEN
by Saliha y. Tuesday October 07, 2003 at 02:49 PM
sy_1907@hotmail.com 089363741 kolderbosstraat 12-a

Als er 3000 mensen worden ontslagen gaat de werkloosheid percentage stijgen naar 30% en dit is slecht voor de economie dus ben ik er zeker van overtuigt dat de staat daar een handje gaat to steken.Dus de moed niet opgeven blijve GELOVEN. xxxxjes

Blijven vechten!!
by Anoniem Tuesday October 07, 2003 at 03:31 PM
metalfreak_cid@msn.com

Vooral niet opgeven!! blijven vechten! Het is hard, en dat zal het nig wel even zijn, maar houdt je been stijf!! We denken aan jullie!

Niet opgeven
by Debbie, Bart, Adriaan Tuesday October 07, 2003 at 03:34 PM

Ik vind het heel erg wat met Ford gebeurd is. Daarom wil ik mijn medeleven toch betuigen. Er zouden meer actie's ondernomen moeten worden om toch te proberen zoveel mogelijk banen te houden. Niet opgeven.

Waarom Genk???
by Evert Tuesday October 07, 2003 at 03:45 PM
evertcornelissen@hotmail.com GENK

3000 iets minder beleerde en betaalde arbeiders verliezen hun brood. Dit is een basisrecht voor iedereen sinds de Romeinen!!!
Waarom moet Belgie, Limburg, en meer in het bijzonder Genk door de oh zo dikbetaalde managers genekt worden??? en dat allemaal voor nog meer winst voor de rijken......
Het klopt dat de lasten op arbeid in Belgie hoog zijn, maar weegt dat op tegen:
a) De in Genk geleverde topkwaliteit
b) De in Genk geleverde flexibiliteit
c) 3000 jobs bij over het algemeen laaggeschoolde mensen die moeite hebben om een nieuwe job te vinden
d)het sluiten van het economisch kloppend hart( want zonder de eerder beloofde 900 miljoen investeringen en mèt de afgeslankte fabriek zoals die er dus gaat uitzien, kan Ford Genk niet meer concurreren binnen Ford Europa en /of Ford over de hele wereld, en dus moet Ford Genk op termijn dicht)van het economisch toch al achtergestelde Limburg

Wat moeten de regeringen doen??
zowel gemeenten, als provincies, deelstaten in belgie als de federale regering zelf, INVESTEREN in SCHOLING,WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK(spin-offs van universiteiten bvb zijn over het algemeen zeer winstgevende en hoogtechnologische bedrijven) en vooral in WERKGELEGENHEID!!!!!!
IK HOOP DAT HIER WERK VAN GEMAAKT KAN WORDEN,dan ben je van werkloosheid af, en kan de staat zoveel meer verdienen aan taksen op vanalles en nog wat.
Ik wil nog even mijn medeleven betuigen aan iedereen die op welke manier dan ook getroffen wordt door dit debacle.
Ik ben hoopvol, omdat ik weet dat er mensen zijn die het goed voorhebben met anderen

sy
by saliha Tuesday October 07, 2003 at 04:26 PM
sy_1907@hotmail.com 089363741 (reposted by lize)

NOOIT OPGEVEN!!!!!!DOORZETTEN Er is werk genoeg op de wereld

pictures on www.pictures.lu
by Thierry Matthys Tuesday October 07, 2003 at 06:42 PM
info@pictures.lu +3263228959 Grand rue 25

GOOD LUCK

pictures on http://www.pictures.lu

MLPD Köln/Deutschland
by Ernst Herbert Tuesday October 07, 2003 at 08:39 PM
ernst.herbert@web.de

Aolidaritätsadresse der MLPD Betriebsgruppe/Ford Köln an die Arbeiter im Streik gegen Ford Genk am 03.10.03

Liebe Kollegen,

mein Name ist Andrea J. von der MLPD Betriebsgruppe Ford Köln. Euer Kampf ist auch unser Kampf. Er setzt genau das richtige Zeichen im Kampf gegen die Massenentlassungen im Fordkonzern. Denn alle Arbeiter stehen jetzt vor der Auseinandersetzung abzuwarten oder selbst die Initiative zu ergreifen.
Die Arbeiter haben heute alle Trümpfe in der Hand. Durch die weltweite Vernetzung der Produktion können sich die Arbeiter ebenso enger zusammenschließen. Dagegen sind die internationalen Monopole verwundbarer geworden. Sie fördern das Standortdenken, einen Weg in die Sackgasse. Damit versuchen sie die internationale Arbeitereinheit zu schwächen und Illusionen über sichere Arbeitsplätze zu verbreiten.
Auch in Köln geht es darum jetzt die Initiative zu ergreifen. In Köln sollen 1700 Stellen abgebaut werden, Lehrlinge sollen nur noch befristet übernommen werden und die Ausbildungsquote abgesenkt werden.
Wir haben gestern vor Tor 3 in Köln eine Umfrage mit Kollegen durchgeführt:
Fast alle Kollegen stehen dafür, dass die Arbeitsplätze erhalten bleiben. Einem Kampf würden sie sich sofort anschließen. Für die Einheit aller Arbeiter würden sie sich sofort stark machen. Die 30-Stunden-Woche bei vollem Lohnausgleich finden sie im Prinzip richtig. Rein rechnerisch würde sie in Köln 2700 Stellen schaffen.
Allein in Köln wurde die Arbeitsproduktivität in den 90er Jahren verdoppelt und der Lohnanteil am Umsatz hat sich halbiert. Wir Arbeiter machen unsere eigene Rechnung auf und lassen uns den Takt nicht von der Geschäftspolitik diktieren.
Von der Marxistisch Leninistischen Partei Deutschlands überbringe ich Euch solidarische Grüße für Euren Streik. Wir stehen für den echten Sozialismus, für eine Welt ohne Ausbeutung und Unterdrückung und fördern deshalb ganz praktisch die internationale Arbeitereinheit. In diesem Sinne fördern wir organisierende Beziehungen wie z. B. den Automobilarbeiterratschlag an dem Kollegen aus Genk bereits teilnahmen.
Nochmals viel Erfolg für Euren Kampf, lasst uns heute persönliche Kontakte knüpfen, damit wir für den gemeinsamen Kampf der Ford Kollegen organisieren können.

STERKTE
by Evy Wednesday October 08, 2003 at 10:16 AM

Sterk moeten we zijn. Samen moeten we vechten. SAMEN STERK SAMEN KOMEN WE ER WEL!

aan HHB limburgs gouverneur
by W Vermeulen Wednesday October 08, 2003 at 02:26 PM
walter.vermeulen@pi.be


Uw uitspraak ivm het Ford fabriek
Zaaide in Limburg nog meer paniek

De laatste tien jaar van uw gouverneurschap
Hoorden wij van uw kant nooit enig zinnig geklap

En juist nu in deze donkere weken
werd u wakker en dacht te moeten spreken

En wat blijkt nu op dit cruciaal moment
Geeft u, als gouverneur, om Ford geen cent

Kregen wij,zoals in Californie,nu even de tijd
Kwam er snel een eind aan uw beleid

En zongen wij nu aan de Henry Fordlaan in koor
Eindelijk is die matte HHB er vandoor

vertrouwen??
by bouke middelbos Wednesday October 08, 2003 at 07:02 PM

als ik de berichten goed lees blijven er geen 6000 man maar slechts 4700 over. dat zijn de woorden van de heer booth in hoeverre we die nog kunnen geloven.
met de huidige direktie verder werken lijkt mij uitgesloten. maar wel met de duitse?????????
misschien zou het goed zijn om rechtstreeks met de heer booth te spreken . de duitse top heeft ons maar al te vaak bedrogen.het vertrouwen van de mensen in de toekomst en de beloften van de direktie is compleet weg. de vakbonden moeten nu gezamelijk aan de mensen tonen dat zij hun nog kunnen vertrouwen.
ludo veel sterkte

Volhouden
by Rientje Thursday October 09, 2003 at 09:52 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089 35 24 51 mosselerlaan 62

Jullie moeten zeker volhouden!
heel wat mensen rekenen op jullie!!!

Sterkte
by Art Thursday October 09, 2003 at 09:52 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Ik wil alle arbeiders van Ford veel sterkte wensen met de tegenslagen die zij te verwerken kregen. Ik hoop dat de acties die zij uitvoeren van nut zijn. Hopelijk brengt het muziekfestival dat Chokri Mahasine organiseert heel wat geld in het laatje!

Groeten

Art

Mijn mening!
by Caroline Thursday October 09, 2003 at 09:54 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Dat de Fort een paar bedrijven gaat sluiten dat kan ik goed begrijpen maar, ik vindt dat ze ook rekening moeten houden met de mensen die daar werken!Ze kunnen die mensen toch niet zomaar op straat zetten ze hebben ook een inkomen nodig om voor hun kinder/hun zelf te zorgen...

voor de FORD-werknemers
by Marten Reenaers Thursday October 09, 2003 at 09:54 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 Mosselerlaan 62 3600 Genk

Waarom nu? zo plots
zo ongelegen.
Wij, KA genk leven met jullie mee!
niet vergeten!
Hopelijk wordt er nog een oplossing gevonden en blijft iedereen werken, helaas misschien niet bij Ford maar in een ander bedrijf!
Nog veel sterkte!

Spijtig
by Saïd Thursday October 09, 2003 at 09:55 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/35.24.51 mosselerlaan 62

Beste arbeiders,
Ik vind het spijtig dat ze er mensen zullen ontslagen. Er is een vriend van mij die zijn vader ook zal ontslagen worden. Dus laat jullie moet niet zakken en blijven staken.
Daaaaag.

Jullie zijn niet allleen..
by Aysun Yavuz Thursday October 09, 2003 at 09:55 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089.30.39.34 Mosselerlaan 62

HOU VOL MENSE,ZEKER NIET OPGEVEN!!
Wat er ook gebeurt ,wij staan achter jullie en zullen proberen er alles voor te doen om jullie banen terug te krijgen ,hoe moeilijk dat ook is....Het was een hele schok voor mij toen ik de nieuws vernam,ik ken nl. veel kenissen die in Ford werken. Mense, laat zien dat jullie hard zijn en dat jullie het zeker niet zo snel opgeven als ze denken!!
Nog veel geluk....
Met vriendelijke groeten A.Y.

voor de mensen van ford
by gwendoline Thursday October 09, 2003 at 09:55 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be mosserlaan 62

war gaat er nu gebeuren,
de fotd sluit de deuren.
maar wat met al die mensen
samen met al die mensen
wil ik wensen dat deze nachtmerrie
snel stopt !!!!!!!!!!!!
ik vind het super erg dat deze mensen hun werk verliezen
daar om schrijf ik hier een briefje om hun te steunen.
gwen !!!!!!!!!!!!!!


.......
by sukru Thursday October 09, 2003 at 09:55 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089/30.39.34 Mosselerlaan 62

Ik een student, vind het heel erg voor jullie. Ik leef met jullie mee. Het ergste vind ik dat jullie de arbeiders geen werk meer hebben, dat ford verhuist intresseert me niet. Ik vind het bestuur van Ford gewoon egoïstische dikke nekken! Ze mogen in het Albertkanaal springen met een dikke steen aan hun voet!!!!!!!!!


Sükrü.........

Ford moet blijven!
by Schuster Kevin Thursday October 09, 2003 at 09:55 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be mosselerlaan 62 ,3600 genk

als ford zal moeten sluiten,
weegt dat zwaar door op alle limburgers hun kuiten.
toch hopen we allemaal dat dat zeker niet gebeurt,
want dat staan er heel veel mensen aan de deur.
niemand heeft nog iets in eigen hand,
bij deze vreselijke ramp.
ford genk moet blijven bestaan,
anders zal het in de toekomst met limburg heel slecht gaan.

ik heb dit geschreven om alle ford arbeiders te steunen in deze moeilijke dagen.

We leven met U mee!
by Ruben Donne Thursday October 09, 2003 at 09:56 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089 35 24 51 Mosselerlaan62

ik will je laten weten dat ook de jeugd met je mee voelt en dat we aan je denken dag en nacht.
want als Ford Genk sluit dan heeft het nakomen voor jong en oud.
Be positive!!

voor de arbeiders van ford genk
by serhat Thursday October 09, 2003 at 09:56 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwys.be 089352451 mosselerlaan 62

ik ben een student van atheneum, ik vind het erg dat de bestuur 3000werkers op straat zet. Nie alleen voor hun maar de studenten gaan later dan moeilijker werk vinde ik hoop dat het goed komt

voor de werkers van de ford
by tom maat Thursday October 09, 2003 at 09:56 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089352451 mosselerlaan 62

ik een student, vind de beslissing van het bestuur om 3000 mensen op straat te zetten echt heel erg voor de arbeiders van de ford . ik vind dat er een alternatief gevonden moet worden voor de werkers van de ford . ik leef met julie mee

Ford
by Chloë Thursday October 09, 2003 at 09:56 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be Mosselerlaan 62, 3600 Genk

Wie had er ooit aan durven denken dat Ford zou sluiten... over een paar jaar is het zo ver. Zovelen zitten nu al zonder werk. Over een paar jaar is de fabriek helemaal opgedoekt. Maar we mogen de moed niet laten zakken! Sterkte aan al die zonder werk zitten...

voor de 3000 werknemers
by Rino Thursday October 09, 2003 at 09:56 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089 35 24 51 Mosselerlaan 62

Aan de mensen van de FORD : enige deelneming,ik hoop dat de mensen(3000 ontslagen) veel beterschap.

Waarom worden er 3000 mensen buiten gezet
by Kocadag Harun Thursday October 09, 2003 at 09:56 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be 089 35 24 51

Wat ik niet begrijp waarom worden er 3000 mensen voor de deur gezet. Weten jullie dat je met 3000 mans brood speelt. Dank u

Waarom staken?
by Arslan Özcan Thursday October 09, 2003 at 10:46 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Het is spijtig wat er gebeurt met Ford Genk.Alle arbeiders van Ford die staken hebben niets te bereiken!je kunt staken zoveel als je kunt maar wat krijg je?steun de mensen die hun baan kwijt zijn.de meeste vaders van onze leerlingen werken er ook.de vraag blijft waarom gebeurt dit allemaal?

Succes!
by Gaetano La Mela Thursday October 09, 2003 at 10:48 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Ik vind het zeer erg dat zoveel mensen hun werk verliezen!
Ik hoop dat Ford - Genk niet helemaal gaat sluiten anders worden het er nog meer en het is nu al zo erg.
Ik wens de arbeiders die nu mee staken met de vakbonden en
de andere veel steun toe en succes!

Hou vol!
by Lisa Gielen. Thursday October 09, 2003 at 10:48 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Toen ik het nieuws voor de eerste keer had gehoord, had ik niet nagedacht over hoe erg het eigelijk is. Duizende mensen verliezen hun werk, de jongeren hebben minder kans op een job later,Enz.. Ik vind het verschrikkelijk en wil jullie zeggen dat jullie moeten vol houden!

steun
by ali aydin Thursday October 09, 2003 at 10:49 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

aan de arbeiders van FORD GENK:enige deelneming en veel beterschap.Ik hoop dat dat jullie binnenkort een nieuwe en veel betere werk zullen vinden.nogmaals veel beterschap!!!

Spijtig met het slechte nieuws van Ford
by DeKeNs Thursday October 09, 2003 at 10:49 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Ik ga hier dus rechtstreeks beginnen en niet rond de pot draaien. Ik vind het,natuurlijk gelijk een ander, heel spijtig dat dit zo moet lopen met Ford!Mijn ouders werken er niet bij maar dat wil nog altijd niet zeggen dat ik geen medelijden heb met de arbeiders van Ford Genk. Maar ik heb wel familie en ouders van mijn vrienden die daar wel werken. Pak nu bijvoorbeeld mijn nonkel...Hij heeft 5 kinderen.Die werkt daar ook ,bij de nachtdienst,hoe gaat die dat toch overleven zonder inkomen?Hij moet 5 kinderen onderhouden met zijn inkomen en als alleen de moeder gaat werken gaan ze het moeilijk te verduren krijgen...Maar genoeg daarover ik wou gewoon hier gewoon eventjes de mensen steun komen geven en hun vertellen dat ik met hun meeleef!Ik hoop voor alleen dat het beter gaat aflopen en niet hoe het er nu uitziet.

Enige deelneming aan de Fordarbeiders
by Babuszkiewicz Thursday October 09, 2003 at 10:50 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Aan alle arbeiders, mijn inige deelneming voor het ontslag aan allen die hun job verloren zijn. Toen ik het nieuws vernam dat er 3000 arbeiders hun job zouden verliezen moest ik even slikken. Ik hoop aan alle arbeiders dat ze toch nog snel aan de bak kunnen bij een andere firma.Het is ook een zeer groot verlies voor de Ford dat ook de nachtploeg is verwijderd uit de firma. Ik weet het is een groot verlies, maar ik wens voor diegenen die hun job kwijt zijn het allerbeste toe. Mijn allerbeste wensen aan de arbeiders en aan hun families.

mijn beste voor Ford-Genk
by Huri Ozciftci Thursday October 09, 2003 at 10:50 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Beste Ford arbeiders,

Ik vind het heel erg dat Ford-Genk gaat sluiten, 3000 mensen die geen meer werk hebben. Ik hoop dat het beter zou gaan met verlopende jaren met Ford-Genk.

Succes aan Fordarbeiders.
by Andrea Paolini Thursday October 09, 2003 at 10:51 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Beste fordarbeiders,

Ik vind het vreselijk dat er zoveel banen geschrapt gaan worden. Ook mijn vader werkt Ford, en ook hij is onzeker over zijn toekomst bij Ford. Ze zeggen dat er altijd wel oplossingen zijn, en waarcshijnlijk hier ook. Maar niet op deze manier! Ook de toekomst van de jeugd hangt van deze beslissingen af, ik vind het vreselijk voor jullie. Hiermee toon ik mijn medeleven.
Succes!

Hou de moed er in !
by Freija Van Bael Thursday October 09, 2003 at 10:51 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Hallo, dit is gewoon om te tonen dat ik het heel erg vind en dat ik vind dat jullie het goed aanpakken !
Want dat ze opeens 3000 man aan de deur zetten is ook niet zo normaal.
Al die famillies die dan zonder inkomen zitten, dat kan gewoon niet !
Hopelijk haalt jullie staking iets uit !
Veel sterkte en veel succes.

foerd met ford!!!!!!!!!!!!!
by battista romina Thursday October 09, 2003 at 10:51 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

ik vind dat een schande !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dat jullie al die arme mensen aan de deur zetten,schamen jullie jullie niet.
Van wat moeten die mensen nu gaan leven? En die mensen die binnenkort op pensioen moesten gaan denken jullie daar aan!!
ik vind dat jullie een bende ezels zijn!! ;) ;) ;)

mijn moeite voor later
by zeynep ozturk Thursday October 09, 2003 at 10:51 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Hallo mensen ik ben zeynep.Ik ben zeynep uit Genk.Mijn vader heeft ook in FORD gewerkt¨ongeveer 1jaar.Ik vind het erg voor jullie dat jullie niet meer kunnen werken in FORD.Ik zou graag willen dat iedereen een job had die ze graag zouden willen.Maarja daarvoor moet je studeren.Omdat ik het zo erg vond dat 3000 mensen geen werk meer hebben ga ik meer studeren.

Succes
by Gaetano La Mela Thursday October 09, 2003 at 10:52 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Ik vind het zeer erg dat zoveel mensen hun werk verliezen!
Ik hoop dat Ford - Genk niet helemaal gaat sluiten anders worden het er nog meer en het is nu al zo erg.
Ik wens de arbeiders die nu mee staken met de vakbonden en
de andere veel steun toe en susces!

geen nood en zeker niet treuren!
by sarah caltabellotta Thursday October 09, 2003 at 10:52 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Dag beste mensen.Ik vind het verschrikkelijk wat er allemaal aan het gebeuren is,het zou eigenlijk niet mogen.Daarom schrijven we dit berichtje om jullie wat nodige steun te geven.Laat jullie niet doen en kom op voor je zelf.Maar geen nood!begin niet te treuren,aan alles komt een einde!Misschien kunnen ze het nog redden maar mss ook niet,ik hoop voor jullie dat de Ford gered wordt!!!!!!!meer heb ik er niet over te zeggen,het enige wat we kunnen doen is afwachten
Veel hoop en steun van sarah
Veel geluk!

Jammer
by Burak Ercan Thursday October 09, 2003 at 10:53 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Ik vind het zeer erg en oneerlijk wat er met jullie gebeurd. Ik leef mee met jullie allemaal. Ik weet niet wat ik nog kan zeggen want het is gewoon veel te erg. Jammer dat het zo moest aflopen.

Ontslagen werkers
by Sevilay Yilmaz Thursday October 09, 2003 at 10:54 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Geachte heren / mejufrouw,
Ik ben een leerling uit Atheneum. Ik wil eigenlijk zeggen dat het heel erg is om geen werk meer te hebben in Ford Genk. Iedere werker in Ford Genk word nu ontslagen door problemen in Ford. Jullie moeten zeker zijn dat er heel veel personen achter elke ontslagen werker zal zijn voor hulp. Wij zullen alles doen om Ford terug in een goeie conditie te krijgen. Jullie moeten jullie moed niet laten. Alles zal wel op een bepaalde tijd goed worden.
Met vriendelijke groeten.
Sevilay Yilmaz

Ford
by Sarah Thursday October 09, 2003 at 10:54 AM
ka.genk@gemeenschapsonderwijs.be

Ik vind de toestand van de Ford heel erg,ook al werken mijn ouders er niet!Dus zal het bij de gezinnen waarbij beide ouders bij de Ford werken de toestand veel erger zijn, maar ik denk wel niet dat ze dan beide gaan onslaan en als je geluk hebt ontslaan ze je helemaal niet.Dus er is nog hoop.

Dit KAN NIET
by Gökhan Girginol Thursday October 09, 2003 at 10:54 AM
kagenk@gemeenschapsonderwijs.be

Geachte dames en heren,
Ik vind het een heel onverwachte slag die Ford aan de mederwerkes aankondigd dat ze 3000 werknemers buiten zullen zetten.Mijn vader werkt ook in Ford hij is in zijn zieke dagen, droevige dagen toch gaan werken en dan hoort hij deze nieuws die hem gewoon in één slag afgemaakt heeft.Ik probeer hem aan lachen te krijgen maar hij lacht niet, hij vertelt hoe sommige vrienden van hem wenen an de deur van Ford.Ik wens alle medewerkers veel sterkte toe want ik weet hoe het voelt..

paint-noord
by peter Thursday October 09, 2003 at 09:51 PM

Zijn het misschien de FPS sessies van dè pilot FPS afdeling die mede hebben gestaan aan de rit berg af? Neen gene zever als ze overal op FORD in naam van de ford directie zeggen: " NOOD BREEKT WET" dan ga ik er van uit dat dit wederzijdig is...binnen FORD en er buiten of wie gaat op den duur onze afbetalingen gaan doen ? Holle bolle gijs misschien?

Ford
by Daenen Geert Friday October 10, 2003 at 09:26 PM

Ik leef mee met de getroffen personen en gezinnen.
Ik sta achter het verzet én achter het zoveel als mogelijk redden wat er te redden valt.
Evenwel:bedrijven zijn alleen sociaal zolang als het 'hun'uitkomtEn politiekers zouden beter vanuit die(gekende)realiteit rechtuit praten én handelen.De gouverneur van Limburg had mi daarin gelijk 'daarvoor' te verwittigen.Misschien is 'n verwittigd man er 2 waard.

STAKEN
by MARIO Friday October 10, 2003 at 11:53 PM

Ik vind het een spijtige zaak dat ik elke keer weer zie dat er mensen (FORDARBEIDERS) bij de aanvang van een stakking onmiddelijk naar huis vertrekken en niet meestaken. Nu het is ieders recht te doen en te laten wat hij zelf wil, maar het is dan ook oneerlijk om op het eind van de maand stakkersgeld te ontvangen.
DENK DAAR EENS AAN MENSEN, ALS WE IETS WILLEN BEREIKEN DAN HEBBEN WE IEDEREEN NODIG. SAMEN ZIJN WE STERK

Smeerlappen
by Dirk Sunday October 12, 2003 at 09:50 PM


Die bende smeerlappen hebben het weer eens voor elkaar gekregen om zo maar 3000 mensen op straat te zetten.
De volgende 6000 volgen wel, daar mogen jullie zeker van zijn. Steun je kameraden leg allemaal samen dat klote fabriek stil of willen jullie je 3000 vrienden in de steek laten? Mijn steun hebben jullie alvast...Hasta Victoria Siempre!!!!

Smeerlappen
by Dirk Sunday October 12, 2003 at 10:27 PM
holvoet.be@skynet.be

De smeerlappen hebben het weer eens voor elkaar gekregen om 3000 gezinnen zo maar als groot vuil op straat te zetten. Jullie mogen er zeker van zijn dat de andere 6000 zullen volgen. Of geloven jullie nog in Amerikaanse fascistische sprookjes. Leg allemaal dat klote fabriek stil en steun jullie 3000 kameraden! Samen zijn jullie sterker!
Mijn steun hebben jullie alvast...
Hasta la Victoria Siempre!