arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ford-miljoenen eerder voor het voetbal dan voor werk
by Kenneth RUMES Thursday October 02, 2003 at 12:11 AM
kennethrumes@hotmail.com

Mister Booth en de hele Europese direxie van Ford krijgen een vraagje voorgeschoteld: Hebt u vanavond ook genoten van de UEFA CHAMPION's LEAGUE, gesponsord door FORD en Playstation 2?

Ironie ten top: Wesley Sonck (ex-speler van RCGENK) scoort tweemaal voor AJAX tegen CLUB BRUGGE. Een gewone voetbalmatch? Neen, een match in de CHAMPION's LEAGUE, een overheerlijk voetbaltornooi waar alleen nog geld telt, en sportieve belangen totaal ondergeschikt zijn. Men spreekt ook over 'de vetpotten van de CL'. Waar komen al die voetbalmiljoenen dan vandaan? Juist, van sponsors.
Niet meer ironisch, maar wel om uw televisietoestel gewoon kapot te slagen dat de hoofdsponsor van de CL ... FORD is. Ja, datzelfde Ford dat eerder vandaag meedogenloos 3000 van haar arbeiders op straat smeet. Dat zonder moeite toeleveringsbedrijven in de problemen brengt en met een glimlach aankondigt dat er miljoenen tekort zijn. Tja...
De Europese direxie, met nog steeds een verborgen agenda (sluiting?) voor Genk, van Ford heeft wellicht niet gedacht aan die arbeider, die vanavond hoopt even de miserie van het werk te kunnen vergeten.
Of van het niet-werk, want deze week is hij al werkloos.
Heel fijngevoelig, als je dan die reclame van Ford 8 keer in je maag gesplitst krijgt. Ik moest er alvast van kotsen...