arch/ive/ief (2000 - 2005)

Foerd Genk?
by werklozenbond Wednesday October 01, 2003 at 03:26 PM
werklozenbond@yahoo.co.uk

Foerd Genk kreeg de afgelopen jaren het ene cadeau na het andere van de Vlaamse regering.

Foerd Genk?...
foerd.jpg, image/jpeg, 343x149

In 2000 schonk Vlaams minister van mobiliteit Stevaert 50 miljoen aan Foerd voor het transport van auto's van Foerd Genk over het Albertkanaal. Het bedrag zou gebruikt worden voor de aanpassing van de schepen die niet alleen moesten dienen voor het transport van auto's maar ook voor het transport van auto-onderdelen.
2000-05-17 (bron: Het Belang van Limburg)
De Vlaamse regering kende begin december 2001 50 miljoen euro "expansiesteun" toe aan Foerd Genk. Dat kaderde in het "flankerend beleid" dat bedrijven ondersteunt die in ons land willen investeren. Via de subsidies wilde toenmalige minister Gabriëls bedrijven als Foerd Genk in ons land houden. Maar dat is weggegooid geld, zo stelde Prof. Paul De Grauwe zeer vooruitziend.

De werklozenbond eist de teruggave van alle cadeaus (belastinggeld) die Foerd de afgeopen jaren heeft gekregen en de distributie van het geld aan de werklozen van Foerd Genk. Het huidige beleid voorziet systematisch in cadeaus aan bedrijven, verlaagt de zgn. 'loonlast' (die eigenlijk een deel van het loon van de arbeiders is) en organiseert tegelijkertijd de heksenjacht op werklozen. Dit leidt onvermijdellijk tot botsingen.
Verder roept de Werklozenbond alle werklozen op tot een Algemene Werking. Omdat werklozen niet kunnen staken, heeft een stakingsoproep geen zin. Maar alle werklozen kunnen wél van de ene dag op de andere dag gaan werken. Bijvoorbeeld bij Foerd Genk. We trekken gewoon het bedrijf binnen en gaan aan de slag. Wij weten wat werken is, want we hebben dat al eens gezien op tv!
Tenslotte roept de Werklozenbond de arbeiders van Foerd Genk op om het bedrijf te socialiseren. Als de aandeelhouders het bedrijf niet meer nodig hebben, dat de arbeiders het dan overnemen en verdergaan met de productie van bestelwagens. Zodra het Openbaar Vervoer in heel België gratis wordt (na de Revolutie), zullen we een grote behoefte hebben aan mini-busjes.

Foerd aan het Kapitaal! Neen aan Foerd Europa! Stop het Neo-liberalisme!

Argentinië
by dirk van mechelen Wednesday October 01, 2003 at 03:35 PM

misschien moeten de arbeiders en bedienden van Ford lessen trekken uit wat er in Argentinië aan de gang is. Daar worden heel wat bedrijven bezet en bewijzen de arbeiders en bedienden dat ze de aandeelhouders nergens voor nodig hebben.

Argentinië : info fabrieken in eigen beheer
by lize Wednesday October 01, 2003 at 06:26 PM

over de strijd van de arbeiders in argentinië :

http://archive.indymedia.be/archives/display_by_id.php?feature_id=8587