arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Repressie in Italië] Huiszoekingen bij Italiaanse Disobbedienti
by lize Saturday September 27, 2003 at 07:03 PM

Vrijdagmorgen viel de Italiaanse BOB binnen in de privéwoningen van 8 activisten.

De politie was op zoek naar bezwarend beeldmateriaal over de geslaagde acties van de Disobbedienti tijdens de protesten tegen de Eurotop in Riva del Garda begin deze maand.

In Trieste nam de politie de videotheek van een media-activist van GlobalTv in beslag, hoewel ze geen beelden konden vinden over het doorknippen van de benzineslangen bij Esso stations. In Napels viel de DIGOS (Italiaanse BOB) binnen bij Francesco Caruso, één van de leiders van de Disobbedienti beweging. Volgens de politie waren ze op zoek naar een plakkaat dat tijdens de betogingen van een politiecombi werd afgerukt.

De actie past in het kader van een zoveelste poging om de Italiaanse beweging tegen de globalisering in een slecht daglicht te plaatsen. De politie heeft het deze keer gemunt op de steeds populairder wordende methoden van directe actie die door de Italiaanse Disobbedienti worden toegepast.

Op één week van de grote anti-EU betoging op 4 oktober in Rome, waarop honderdduizenden mensen worden verwacht, probeert de politie de activisten te intimideren en de mensen thuis te houden. De beweging zit in Italië enorm in de lift (op 6 september kwamen in Riva del Garda tienduizenden mensen op straat), terwijl enkele weken geleden de Italiaanse politietop officieel werd beschuldigd voor het aanrichten van een bloedbad tijdens de G8 in Genua.

[foto archive] acties in Riva del Garda op 5 sep : 1 | 2 | 3 | 4 | 5