arch/ive/ief (2000 - 2005)

Spoeddiensten in Mechelen staan op stand-by
by Kenneth RUMES Saturday September 27, 2003 at 03:27 PM
kennethrumes@hotmail.com

Mechelen maakt zich op voor de stadsderby. De politie staat scherp, de spoeddiensten houden zich klaar. Een stand van zaken vanuit 'stad onder beleg'.

Terwijl de eerste groepen supporters zich al verzamelen aan de stamcafés, en de Mechelse braderij rustig voortkabbelt onder een leuk herfstzonnetje, stijgt toch de spanning in Mechelen. De politie houdt zich in grote getalen klaar om tussenbeide te komen indien beide supportersclans mekaar in de haren vliegen. Vanmorgen bezochten we de 2 Mechelse ziekenhuizen. In beide worden de spoeddiensten extra bevolkt vanavond en houdt men nog een extra-team standby. Jammer natuurlijk voor degenen die op spoed werken en ook van voetbal houden. Laten we vooral van voetbal een feest maken en hopen dat alles maar een storm in een glas water bleek en uitgevochten wordt op het veld.

Mechelen aan de schelde
by ace Sunday September 28, 2003 at 11:17 AM
ace@steun.be

Mechelen is naar het schijnt, zoals Zouleeuw, ooit enigszins voor de beeldenstorm behoedt. Is het daarom dat na flamingant Vandenbrande, flamingoot Desomer goed bevonden worden om Minister-President van Vlaanderen te worden. Al maar op het gedacht komen om Vlaamse Olympische spelen te houden met Brussel en Wallonnië in support of in concurrentie, dat moet je durven, of zoals Somers in z'n septemberspeech zei: Niet meer "Wat we zelf doen doen we beter" maar "We zullen maar beter zijn in strijd met de concurrentie", dus leve De Vlaamse Olympische spelen in concurrentie met die van Brussel", dat is me wat. Maar nu het voetbal in Mechelen: Uyterhoeven zal zich, ondanks de winst van z'n ploeg, allicht een rustiger en amicaler avond gewenst hebben. Want dat het met Racing en KV, mede georchestreerd door de aanzienlijke politiemacht, waterkanonnen, samenscholingsverbod en wat al meer uit de hand gelopen is kon wel blijken uit het TV-verslag. Hoe konden racing supporterss zich rond de bus van KV-spelers verzamelen vroeg ik me bv af. En waar bleven al die Marokanen die Mechelen onveilig maken, het waren er eerder bruin van gedachte dan bruin van huid. Of is voetbalhooliganisme en hondendrollen, het waarmerk van de rechtse steden en zeden. Mechelen aan de Schelde. En dat Somers het Olympisch Voetbaltornooi maar achter de kazerne organiseert, hij kan er zijn leger en misschien wel dit van Dewael in onderbrengen in het militair omkaderde België van 2016.