arch/ive/ief (2000 - 2005)

Temsamani: SP.A was al meer dan drie jaar op de hoogte.
by han Soete Friday September 26, 2003 at 02:28 PM
han@indymedia.be

Toen ik de mensen van AEL (Dyab Abou Jahjah en Achmed Azuz) om een reactie vroeg over de zaak Temsamani reageerden ze zeer boos. “Het is schandalig dat de SPA haar zo laat vallen, ze waren daar al meer dan drie jaar op de hoogte van die hele affaire.” Temsamani nam ontslag als staatsecretarisch nadat uitlekte dat ze loog over haar diploma’s. Blijkbaar gaat het om oud nieuws dat de journalisten van Deng hebben opgewarmd met een hartig bruin sausje.

Dyab
“Je moet dat vragen aan Achmed zulle Han, hij heeft zelf nog in de SP.A gezeten, hij kent dat verhaal veel beter. Temsamani is voor ons een politieke tegenstander, maar in deze kwestie is dat niet belangrijk.”

Achmed
“Ik kom ook uit de SP.A, en die problemen over de diploma’s van Temsamani waren al meer drie jaar gekend. Toen ze drie jaar geleden op het kabinet van Vandelanotte werkte is dat bovengekomen en heeft dat ook al geleid tot een hele rel. Nu het in de media komt laat de SP.A haar vallen, dat is toch een schande. Het zal waarschijnlijk wel om een afrekening gaan binnen de SP.A, maar dat maakt de zaak des te erger.”

Het was te verwachten
by anoniem Friday September 26, 2003 at 04:56 PM

Het was te verwachten daar mevr. Temsamani voor dezelfde redenen , natuurlijk ook voor andere duistere redenen die bewust na haar ontslag de pers niet zullen halen, ook afstand heeft genomen van de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2000. Mevr. Temsamani heeft namelijk informatie die de SPa enorm kunnen schaden en al heeft ze geen diploma ze is er toch in geslaagd om deze SPa voor haar nog lang te laten zorgen.

Dat men haar tijdens de campagne van de vorige gemeenteraadsverkiezingen heeft links gezet is begrijpelijk en als persoon heeft ze dan ook voor haar leugens en haar fraudezaken moeten boeten. Maar dat de SPa deze keer niet zijn verantwoordelijkheid neemt en niet wilt toegeven dat ze dit reeds lang wisten, laat zien hoe hypocriet ons stevaertje is of misschien bang/ De vroegere baas van temsamani, van de lanotte, was namelijk teleurgesteld toen hij in 2000 te weten kwam dat ze had gelogen over haar diploma en wou haar ook ontslagen. op dat moment had ze met haar vriendje -en ons niet onbekende SPa advocaat -elmouden gezorgd voor een levensverzekeringsscenario dat een schandaal inhield dat zelfs niet kon tippen aan augusta, dit als chantagemiddel om haar toekomst binnen de partij te verzekeren.

Dat de racistische leden uit mechelen het niet konden verwerken dat juist deze dame staatssecretaris werd heeft ervoor gezorgd dat we vandaag een replay krijgen van onze Belgische media, laat ons nu hopen dat onze belgische media er deze keer wel in slaagt te weten te komen wat SPa verbergt. waarom ik dit niet zeg heeft te maken met mijn positie binnen de partij die door mijn verhaal te doen kan verraden worden.

De schrijfstijl in Deng blijft niet gespeend van sensatiezucht
by Hadewijch Friday September 26, 2003 at 05:00 PM

Deng blijkt de ambitieuse opvolger te zijn van wijlen MaoMagazine en omschrijft zichzelf als ongewoon goed maandblad.
De schrijfstijl in Deng blijft niet gespeend van sensatiezucht. Men heeft het over 'het bedrog van Anissa Temsamani' en "Studenten maken zich op voor het nieuwe jaar, maar zij die er de brui aan geven, hoeven niet te vrezen voor hun toekomst. Je hebt immers geen hoger diploma nodig om het ver te schoppen en zeker niet als je iedereen kunt wijsmaken dat je er wel een hebt. Lees hoe kersvers staatssecretaris Anissa Temsamani dit beproefde recept toepaste." Naast Anissa Temsamani worden ook Justine Henin en Kim Gevaert in een slecht daglicht gesteld.

Blijkbaar vereist de commersie een hoog roddelgehalte en plooit men zich gewillig voor de nieuwe God: 'Winst'.

Bij de VDAB moedigt men werkzoekenden aan om zich zo goed mogelijk te presenteren en alle troeven uit te spelen bij het solliciteren. Anissa Temsamani heeft wel degelijk Handels- en Financiële Wetenschappen gestudeerd en de kandidaturen gedaan aan de Administratieve en Economische Hogeschool in Brussel. Men doet er goed aan dat in de verf te zetten als men solliciteert omdat men daardoor aangeeft zijn geld ruimschoots waard te zijn.

Het feit dat ze na het tweede jaar pas heeft afgehaakt omwille van haar zwangerschap, wijst er trouwens op dat het geen kwestie van gebrek aan bekwaamheid was en dat de waarschijnlijkheid groot is dat Anissa wel degelijk kennis heeft verworven die haar kwaliteiten ten gunste zijn gekomen.

Al beseft niet iedereen dat, toch is dit ontslag een klap voor de allochtone gemeenschap. Weer eens wordt er met een kanon op een mug geschoten omdat het om een Marokkaanse gaat.

Yvan Devadder juichte de toegenomen strengheid in de politiek toe, maar hij verliest uit het oog dat onze machtige premier wel 2 miljoen mocht achterover drukken zonder dat daar iemand van wakker lag.

Er is niets veranderd aan de politiek van twee maten en gewichten. Voor de kleine man, in casu vrouw, weegt een niet eens relevante onduidelijkheid in haar uitspraken loodzwaar door, waar zware feiten van de machtige vederlicht weggewuifd worden. Als men vrouw is, alleenstaand en bovendien nog allochtoon, is men natuurlijk driemaal kwetsbaar.
Ik ben benieuwd naar de reactie van de vrouwenorganisaties.

Ik betreur dat Anissa Temsamani niet heeft teruggevochten. Haar plaats in de regering was waardevol en nuttig. Zij kon de autochtone meerderheid laten wennen aan de aanwezigheid van allochtonen in het geleid en zo de baan effenen voor op termijn, onder meer, doorduwers zoals Dyab Abou Jahjah. Het verdwijnen van Anissa is ongetwijfeld een stap achteruit.

so what?
by autonoom Saturday September 27, 2003 at 02:25 PM

Laat ons in de veronderstelling gaan dat je de kwaliteiten beschikt om een bepaalde job goed uit te oefenen. Helaas heb je het diploma niet of de ervaring of de patati en patata.Kijk maar in de vacaturekranten. De vereisten zijn soms niet menselijk meer...Nu ja bon, zo is het nu eenmaal voor iedereen.
Als je dan de boel gaat oplichten door te gaan liegen en frauderen moet je ook niet verschieten dat je ontslaan word. (Laat staan vervolgt want als ik me niet vergis is frauderen met diplomas strafbaar). Ja, misschien heeft ze de spa gechanteerd met nog grotere schandalen, het zou me niet verbazen. Maar door wat ze gedaan heeft lijkt ze mij eigenlijk even opportunistisch en corrupt dan de rest van die hele wetstraat kliek.
Beetje zielig dat dit incident aangegrepen word om te gaan roepen, ze is allochtoon! en vrouw! en ocharme alhier en aldaar! Als ik , blank en bovendien nog man ook de boel oplicht pleurt men mij ook het straat op.Zo gaat dat nu eenmaal...

complexer
by peter terryn Saturday September 27, 2003 at 03:35 PM
pterryn@yahoo.com

De kwestie is complexer dan alleen het verhaal van Temsamani. Het gaat over de verhouding tussen politiek, partij en pers. De pers dient één belang: geld. Dat gebeurt via kijkcijfers of verkoopscijfers en de reclame die daar tegenover staat. 'Scoren' is wat dat betreft essentiëel, zeker voor een blad als Deng dat zich op de markt nog moet profileren en behoefte heeft aan naambekendheid.
Daarnaast speelt de politiek. Deng en andere media zuigen hun informatie niet uit hun duim. Ze zoeken die op of - vaker nog - krijgen die aangereikt door bronnen die er belang bij hebben. Het lekken van politieke nieuwsjes gebeurt zelden per ongeluk maar meestal doelbewust en strategisch. Dat is zonder twijfel ook in deze zaak zo.
Tenslotte is er de verhouding partij/individu. Partijen gebruiken individuen in functie van hun strategische lange termijn doelstellingen. Als je daar niet binnenpast, dan lig je er uit. Zo simpel is dat. Vraag het maar aan Coveliers, die weet er alles van.

Mij is iets gelijkaardigs overkomen, begin dit jaar. Ik werd op het Kabinet van Boutmans aangesteld als adviseur. Diploma's deden niet ter zake, het gaat over kennis en ervaring. Dat geldt overigens ook voor Temsamani.
Toen ik een week op het kabinet werkte, stuurde het Vlaams Blok een email rond met de mededeling 'ALF-verdachte werkt op Kabinet Boutmans'. Die mail ging ondermeer naar het Het Laagste Nieuws van liberale signatuur. Een bevriende journalist belde me er over op en besliste (terecht) dat het geen artikel waard was. Maar dat was buiten het Blok gerekend. Een week later vertrok een nieuwe mail (verstuurd door Rob 'klop' Verreycken) met de mededeling dat ik op mijn website (http://www.ambras.org) geweld verheerlijk en de koning beledig. Dit keer had hij meer succes: Het Laagste Nieuws ging vrijdag op de mail in, belde Coveliers, De Croo en zelfs het Paleis om commentaar en maandag was ik ontslagen.
Wat me daarbij vooral stoorde is niet de smerige strategie van het Blok (ik verwacht niet anders) noch het spektakelgehalte van Het Laagste Nieuws (ze teren daarop) en niet eens het feit dat de VLD het banale incident aangreep om Agalev aan te vallen. Dat behoort allemaal tot het politieke spel. Neen, wat me het meest verbaasde was de reactie van Boutmans maandagochtend: 'ik denk dat jouw situatie onhoudbaar is'. Baf. Ik veronderstelde op zijn minst dat Agalev (waar ik overigens geen lid van ben) zou rechtstaan en stellen: onze medewerkers zijn onze medewerkers en elke aanval vanuit de rechterzijde zullen we counteren. Wij beschermen onze medewerkers. Dat leek me logisch. Maar dat is het dus niet. Niet bij Agalev, niet bij de SP.A en niet bij de VLD. Belangrijk om te weten voor wie zich in een partij wil engageren.

vraagje aan anoniem
by sven Sunday September 28, 2003 at 05:46 PM

Anoniem, even een vraagje voor jou.

Het lijkt me twijfelachtig dat als men Temsani liever wilde ontslaan en ze via chantage een plaats op de lijst voor de Kamer verkreeg (maar wel zelf de nodige stemmen haalde om te gaan zetelen) dat men haar dan ook nog eens zou benoemen als Staatssecretaris. Of past dit ook nog eens in uw complottheorie ?

Ten andere Temsamani zou zelf ontslag hebben genomen ?
Dit rijmt toch niet met chantage of wel ?

Wat mij betreft had ze gerust mogen blijven zitten want er zijn er een hoop met diploma die er niks van willen maken.
't Is de motivatie die telt, niet het behaalde papiertje.