arch/ive/ief (2000 - 2005)

vuile flikkendag
by cocaca Friday September 26, 2003 at 12:21 AM

Zondag is het weer voile flikkendag

Komende zondag worden de straten en pleinen van Gent weer ingenomen ten voordele van de politiestaat.

Opnieuw wordt de stad en de openbare ruimte onleefbaar gemaakt voor haar bewoners. Ditmaal ter promotie van onderdrukking en militarisme.

Zij wordt omgetoverd tot een pretpark waar enkel consumenten welkom zijn en waar gemeenschapsgoederen bewaakt dienen te worden door privémilities.

Voorstellen tot te voeren acties:
_rode verfbommen/ paintballs voor Agusta en F(ucking)16 of ineens een hete coctail erover
_waarschuwing/sensibilisering voor radioactieve straling wegens massavernietigingswapens
_bewegwijzering aanpassen/ bezoekers ontmoedigen
_het Pavlov-syndroom: stinkbommen in cockpit
_knallers omsteken tijdens parades
_flikken uitmaken voor slechte acteurs en/of handtekeningen vragen
_een valiesje achterlaten
_de regendans uitvoeren
_nep-flik spelen en mensen handboeien
_maïs strooien zodat duiven hun werk kunnen doen
_...

zever
by Nele Friday September 26, 2003 at 12:09 PM

Beste,

gelieve zo geen zever te verkopen. Flikken is een TELEVISIESERIE. Gelieve het niet zo overdreven op te pakken. Vele kleine kindertjes genieten van die serie en hebben zondag de kans om hun 'idolen' te ontmoeten.
Oké de politie wordt hierdoor ook gepromoot, wat populair voorgesteld.
Is daar iets mis mee? Die mensen doen hun werk. Met name de bevolking 'beschermen'.

Het is maar een Flikkendag he. De atoomwapens van Kleine Broghel e.a. worden niet opgesteld en/of er vindt geen militaire parade plaats.

hmmm?
by martino valentino Friday September 26, 2003 at 02:49 PM

hmm, ga hier niet veel woorden aan vuilmaken, maar toch...
Nele misschien neemt u wat aanstoot aan de voorstellen van de artikelschrijver, maar ja hoor; k'vind ook wel dat er gerust iets (al is het maar ludiek of liever, és ludiek) mag gedaan worden. Het blijft een en al promotiestunt voor de 'flikken' (dat steken ze zelf niet onder stoelen of banken) en met nog wat respect maar toch...
"die mensen doen toch maar gewoon hun werk" en beschermen de bevolking...Dan kan ik toch geen grijns onderdrukken zulle. De wijkagent is misschien nog een joviale kerel, en doen ze ook wel es goed werk; maar dat neemt niet weg dat je es hun de manier waarop ze veelal hun'werk' doen in de verf moogt zetten (der valt hier op dees site ook genoeg te lezen over hun manier van werken) en de bevolking beschermen, hmm in theorie misschien. Maar tblijft vooral de staat intern beschermen (waar het leger de staat extern beschermt) en beschermen van degenen die de macht in handen hebben, dus kom aub niet af met de bevolking beschermen...Zo proper zijn ze ook niet...vuile flikken(dag) dus...johei!

oh ja
by nele Friday September 26, 2003 at 03:52 PM

ah, daar zeg je het 'op dees site'

juist ja
by cocaca Friday September 26, 2003 at 04:45 PM

Vele kleine (en grotere) kindertjes genieten van deze serie, en zo wordt het aloude 'wij zijn de goede en zij zijn de slechte'-verhaal er reeds vroeg ingestampt. Een belangrijk onderdeel van heel deze promotiestunt legt de nadruk op het militaristische karakter van de politie. Dat is immers spectaculair en mediagenieker dan maatschappelijke ordehandhaving wat niet zo makkelijk aantoonbaar, maar zeker belangrijker is.
Mocht het trouwens enkel gaan om acteurs die politievertoningen opvoeren, geen probleem. Maar de serie, zoals meerdere, vervaagt de grenzen tussen realiteit en fictie o.a. door gebruik te maken van echte locaties, zelfs echte agenten. Dat lijkt mij geen goed idee. Het ontneemt de kinderen hun mogelijkheid/capaciteit tot ontwikkeling van een noodzakelijke gezonde dosis inbeeldingsvermogen/fantasie -wanneer alles echt/echt moet zijn. Dat de markt (speelgoedfabrikanten maar ook televisiemakers e.d.) zowat het volledige spelgedrag van kinderen op deze manier beïnvloeden is misschien niet iets waar zij, de kinderen dan, nu van wakker liggen. Maar dat kan zich wreken op latere leeftijd.
Als laatste dan nog; wat doet het leger dan op de Vrijdagsmarkt als het enkel een politieserie is? Agusta-heli's waar vnl. de SP van beter geworden is. En het zijn trouwens ook wel F16s die in België uitgerust worden om atoomwapens te kunnen gaan droppen. Maar zolang ze dat maar ver genoeg doen is er geen probleem zeker?