arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nieuwe Forbes-lijst: rijkste Amerikanen werden vorig jaar 10 % rijker
by christophe callewaert Monday September 22, 2003 at 04:06 PM

Volgens de Forbes-lijst van de rijkste Amerikanen zagen de 400 allerrijkste Amerikanen dit jaar hun fortuin aandikken met 10 %. Zij bezitten nu samen 955 miljard dollar.

Het is de 21ste keer dat het tijdschrift Forbes de lijst publiceert en voor de tiende keer op rij ging Microsoft-eigenaar Bill Gates met de titel van rijkste Amerikaan lopen. Bill Gates, die meteen ook de rijkste mens ter wereld is, zit op een berg van 46 miljard dollar. Vorig jaar verdiende hij een slordige 3 miljard dollar. Dat is 328 miljoen oude Belgische franken per dag of 13 miljoen BF per uur. Of nog een kleine honderd euro per ... seconde. En dat dan iedere seconde van de dag, ook als hij sliep, op het toilet zat of even een lijntje trok in zijn zwembad. Warren Buffet, de beurstovenaar, werd dit jaar tweede met de mooie som van 36 miljard dollar. Buffet heeft, behalve het flipperkastbedrijfje dat hij in zijn universiteitsjaren oprichtte, wellicht nooit een fabriek van binnen gezien. Hij bouwde zijn fortuin op door te speculeren. Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft is mooi derde.

De volgende vijf plaatsen op de lijst worden ingenomen door telgen van de Walton-familie. Zij erfden hun fortuin van Sam Walton, de stichter van het Walmart-supermarktimperium.

Forbes noteert nog enkele opvallende feiten. De twee eigenaars van Yahoo, David Filo en Jerry Yang zagen hun fortuin verdriedubbelen. Daniel Ziff is de jongste op de lijst. Hij kreeg zijn 1,2 miljard dollar in de schoot geworpen toen zijn rijke vader stierf.

Meer info op: www.forbes.com
Kijk vooral eens naar de slideshow over de optrekjes van de heren en dames in kwestie.

ivm met Walmart
by Guido Monday September 22, 2003 at 05:23 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Walmart to Push RFID
http://slashdot.org/articles/03/06/06/188239.shtml?tid=158


radio frequency Identification (RFID):
http://www.aimglobal.org/technologies/rfid/