arch/ive/ief (2000 - 2005)

Israël respecteert geen enkele wet meer!
by Kenneth RUMES Thursday September 11, 2003 at 09:34 PM
kennethrumes@hotmail.com

Israël wil nu de Palestijnse president Yasser Arafat 'uitdrijven'. Een nieuwe stap in het stappenplan voor oorlog op de Joodse havikkenagenda?

De regering Sharon - de man die persoonlijk verantwoordelijk is met zijn provocaties voor de 2de intifada - heeft gekozen voor een nieuwe stap naar totale oorlog in Het Midden Oosten. Hij heeft zijn veiligheidskabinet vol havikken laten beslissen om Yasser Arafat uit de bezette gebieden (de Palestijnse staat !) te verwijderen. Dit is op 11/9 een duidelijke daad van terrorisme en een oorlogsverklaring aan alle Palestijnen ter wereld.
Als Arafat met geweld wordt weggedreven uit zijn gebied of als de joden nog verder gaan, zal dat zich tegen hen keren. Ook de Amerikanen zullen opnieuw de kant van de Israëli's kiezen, maar dan vallen nieuwe gevallen '11/9' niet te vermijden. Akkoord, de zelfmoordaanslagen eerder deze week deden geen goed, maar dit is pas écht terrorisme van het Israëlisch leger. Een democratisch-verkozen president uit zijn eigen land verdrijven. Of is het 11/9 dan toch 30 jaar geleden dat Allende op net zo'n manier in Chili werd kapotgemaakt?

Allende is NOT Arafat!
by - Thursday September 11, 2003 at 10:12 PM

Hoeveel terreurdaden heeft Allende op zijn geweten?
Hoeveel miljarden dollars had Allende op zijn privé bankrekening?
Heeft Allende er willen voor zorgen dat al de bewoners van een van zijn buurlanden in zee gedreven werden?
Heeft Allende schoolboeken laten drukken in België met haat tegenover een buurland?
Heeft Allende vredesprocessen gekelderd?

Indien op een van deze vragen positief kan geantwoord worden dan zou men misschien een vergelijk met Arafat kunnen begrijpen. Anders zou ik in jou plaats er over zwijgen!

doet geen goed???
by - Thursday September 11, 2003 at 10:17 PM

Als een Kenneth Rumes schijft: "Akkoord, de zelfmoordaanslagen eerder deze week deden geen goed" zou ik hem eens aanraden dat hij zelf naar Israel gaat en "human shield" tegen zelfmoordaanslagen speelt. Hij zal wel voelen wat "deden geen goed" zou kunnen betekenen.

Nu is Arafat ineens democratisch verkozen... ja wanneer? zijn termijn is democratisch UIT! FINI! FINISHED! TERMINADO! GEENDET! maar iedereen op deze site claimed wel dat Sharon weg moet, en die schijnt dan toch WEl democratisch verkozen te zijn; inclusief de arabische kiezers in Israel!

palestina
by bruno b Thursday September 11, 2003 at 11:00 PM

Arafat is nog steeds de democratisch verkozen president van het Palestijnse volk. Het is moeilijk te beweren dat zijn termijn 'erop zit'; alle internationale instellingen erkennen dat het zo goed als onmogelijk is om fatsoenlijke verkiezingen te organiseren in een bezet land. Zolang Israel doorgaat met de bezetting van Gaza en Westbank, mogen ze niet "klagen" dat er geen democratische verkiezingen georganiseerd worden: zij zijn daar verantwoordelijk voor. Trouwens, zij willen helemaal geen verkiezingen in Palestina. Zonder verkiezingen kunnen ze immers stromannen als Abu Mazen (en zie nu ook Corei) aanduiden als de door henzelf (Israel en VS) democratisch verkozen eerste minister.

Wat Sharon betreft, dat is een democratisch verkozen moordenaar. In 1982 was hij verantwoordelijk voor het vermoorden van honderden Palestijnse vluchtelingen in de Libanese kampen Sabra en Chatilla. Hij is de man die zegt dat 'Jordanië een deel is van Eretz Israël'. Of erger, in 1956 verklaarde hij het volgende: "Ik ken het begrip Internationale Principes niet. Ik beloof dat ik ieder Palestijns kind dat in deze streek wordt geboren, zal verbranden. Een Palestijnse vrouw of Palestijns kind is gevaarlijker dat een man, aangezien het bestaan van kinderen betekent dat er nog generaties zullen volgen. Terwijl een man slechts beperkte schade kan aanrichten'.

Update 23u43
by Kenneth RUMES Thursday September 11, 2003 at 11:47 PM

Allez, het spel is weer op de wagen. Beste BY,
waar haal je het allemaal. Weeral anoniem natuurlijk. Maar goed; ik vergelijk niet de mens ARAFAT met ALLENDE en verkoop zo geen onzin als jij over Arafat. Maar het feit dat een gekozen leider van een verdrukt volk dat zichzelf bevrijd heeft of daar mee bezig is (Chili en Palestina) door een inmenging wordt aangevallen, is toch toevallig op 11/9 een historische parallel waard. Vergeet niet dat het in de beide gevallen ook de Amerikanen zijn die hierin een belangrijke, zoniet beslissende rol spelen.
Ik gebruik de zin 'deden geen goed' niet letterlijk maar figuurlijk. 'deden geen goed aan het vredesproces'. Maar beste mierenneuker, is figuurlijk taalgebruik jou te moeilijk? Sorry he.
Intussen zijn in de straten rond het hoofdkwartier van Yasser Arafat 1000-en Palestijnen op straat gekozen. Zij zullen hun leider met hun bloed tot de laatste man verdedigen. Yasser Arafat zal sterven met het wapen in de hand als het moet (zoals eerder al... juist Allende)
Benieuwd hoe de VN en Amerika nu gaan reageren op deze ondemocratische aanpak van Sharon (of is dat ook niet waar?)

Acties als arafat wordt verbannen
by mANU Friday September 12, 2003 at 01:10 AM

Ik zou zeggen beste mensen dat er acties worden ondernomen als arafat verbannen wordt of in het ergste geval sterft met zijn allen demonstreren aan de deur van de israelische ambasade want dit kan niet ongestraft en hier op moet gereageerd worden STOP USA schiet in actie en doe nog iets voor de 27 ste september. DIT KAN NIET ONGESTRAFT;