arch/ive/ief (2000 - 2005)

[WTO Cancun] Handelsvrije zone op het Shumanplein
by han Soete Wednesday September 10, 2003 at 11:25 AM
han@indymedia.be

Enkele honderden mensen kwamen dinsdag middag picknicken op het Brusselse Shumanplein. De pickick wer geroganiseerd door een aantal organisaties die hiermee hun protest wilden uitdrukken tegen de agenda en de de aanpak van de WTO. De organisatoren schreven zich hiermee in een wereldwijde oproep, op meer dan 20 landen werden immers gelijkaardige acties georganiseerd.

[WTO Cancun] Handels...
img_1735_not_for_sale.jpg, image/jpeg, 500x483

"Van 10 tot 14 september vindt in Cancun (Mexico) de vijfde Ministerconferentie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) plaats. De WTO is de grote gangmaker van de huidige globalisering. Mens en milieu worden ondergeschikt aan handelsbelangen. Het absolute recept is de liberalisering van alle maatschappelijke sectoren. De WTO verwacht alle heil van de commerciële logica. Politieke bemoeinissen zijn uit den boze. De concurrentie zal de samenleving sturen, m.a.w. het recht van de sterkste. Alles moet eraan geloven: gezondheidszorg, onderwijs, drinkwatervoorziening,… Wij zien dat deze doctrine leidt tot sociale uitsluiting en ecologische verloedering. De WTO en de liberalisering moeten dringend teruggefloten worden. Sociale, milieu en ontwikkelingsbekommernissen primeren boven handelsbelangen. Ook de ondoorzichtige en ondemocratische besluitvorming binnen de WTO stellen wij aan de kaak. Wij willen de toekomst van deze wereld laten bepalen door democratische instanties, niet door de WTO die gedomineerd wordt door de rijke industrielanden en de machtige lobbies van de bedrijfswereld. "
Stellen de organisatoren in hun persbericht

De nieuwe Otoño wijn.
by han Soete Wednesday September 10, 2003 at 11:25 AM
han@indymedia.be

De nieuwe Otoño  wij...
img_1738_wijn_oxfam.jpg, image/jpeg, 450x600

OXFAM wereldwinkels bood aan de deelnemers wijn, koffie, thee, chocco,... aan. Voor één keer niet aan een eerlijke prijs maar volledig gratis. Je kon er ook proeven van de nieuwe Otoño wijn die OXFAM wereldinkels op de marlt bracht in het kader van het Pablo Neruda jaar. http://www.oww.be/actualiteit/artikel.php?itemID=187

picknick
by han Soete Wednesday September 10, 2003 at 11:25 AM
han@indymedia.be

picknick...
img_1739_eten.jpg, image/jpeg, 600x450

Een aantal mensen brachten hun eigen picknick mee.

picknick
by han Soete Wednesday September 10, 2003 at 11:25 AM
han@indymedia.be

picknick...
img_1743_eten.jpg, image/jpeg, 450x600

Er werd gretig toegetast door de enkel honderden deelnemers aan de picknick. Het hele gebeuren had ook iets van een gezellig weerzien en bijpraten en het uitwisselen van plannen voor het komende werkjaar.

Vuile Mong
by han Soete Wednesday September 10, 2003 at 11:25 AM
han@indymedia.be

Vuile Mong...
img_1745_mong.jpg, image/jpeg, 600x460

Vuile Mong kon hier natuurlijk niet ontbreken. Een uurtje lang bracht hij verschillenden nummers waarin hij de kapitalistische globalisering hekelde en aankloeg.