arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Het andere 11 september] Paul Van Hoorik (vzw LINX+)
by han Soete Tuesday September 02, 2003 at 04:02 PM
han@indymedia.be

Paul Van Hoorik (vzw LINX+) geeft wat meer uitleg over de activiteieten die het Vlaams Pablo Neruda de komende maanden zal opzetten. Op 11 september 1973 pleegden Pinochet en de CIA een staatsgreep tegen Allende in Chili. De staatsgreep kostte het leven aan tienduizenden mensen, meer dan 200.000 Chilenen werden verbannen, ... Om die verjaardag niet te laten vergeten sloegen een aantal organisaties de handen in elkaar om en organiseren ze gedurende een heel jaar activiteiten.

[Het andere 11 septe...
dscn1781_poster_neruda.jpg, image/jpeg, 400x300

Paul Van Hoorik (vzw LINX+)

We zullen het komende jaar een hele reeks activiteiten ontwikkelen om Pablo Neruda te herdenken. 23 september 1973 is sterfdatum van Pablo Neruda. Dat literaire monument is voor een kapstok voor het organiseren van een hele reeks activiteiten die staatsgreep in herinnering willen brengen.
We zullen in Vlaanderen niet alleen in belangrijkste steden activiteiten organiseren, maar we trekken tot in de kleinste dorpjes.
OXFAM wereld winkels breng een speciale wijn op de markt op die verjaardag te herdenken en het Pablo Neruda Platform te ondersteunen. Er is een mooie poster tentoonstelling voor het gebruik in scholen en dergelijke. De literaire reuzeposters worden gecombineerd met citaten uit het werk van Pablo Neruda en zullen te zien zijn van Brugge tot op de plage van Sint Anneke.
Er is ook een tentoonstelling van textielkunst van voruwe wiens man verdween onder de dictatuur. De vrouwen vertellen hun verhaal door middel van textiel kunst. Het Masereelfonds organiseert een poëzei wedstrijd,.... en het geheel wordt afgerond met Chili reis in de zomer van 2004.
We programeren Neruda ook op het festival van Schoten. We denken dat dat belangerijk is om ons verhaal te vertellen buiten klassieke cirquit van mensen die reeds begaan zijn met Chilli.

Het volledig programma vind je op http://users.skynet.be/Gabriela-Virtual.org/


users.skynet.be/Gabriela-Virtual.org/