arch/ive/ief (2000 - 2005)

Chilleense ambassade bezet
by han Soete Monday August 25, 2003 at 03:31 PM
han@indymedia.be

Enkele Chileense politieke vluchtelingen bezetten de Chileense ambassade. Ze willen daarmee hun steun uitdrukken aan de politieke activsiten die in Chillie nog steeds vervolgd worden. Ze willen met hun bezetting ook de straffemlooshied aanklagen die er nog steeds heerst tegenover de beulen van de diklatuur.


Enkele Chileensen politieke vluchtelingen bezetten de Chileense ambassade en voeren een hongerstaking tegen de politiek vervolgingen in dat land.

Omstreek 15 uur drongen ze de almbassade binnen waar ze enkel lokalen bezet houden. Nu omstreek 15u30 hebben ze een onderhoud mert Chileens ambassadeur over hun eisen.

Ze willen met hun actie in de eerste paats de straffeloosheid aanklagen tegenover de beulen van de Chileense dicatuur. Eén van de actievoerders werd in Chuillie meerdere malen gefoltert, en wil dat zijn folteraars voor die daden vervolgd worden.


Maar de actievoerders klagen ook aan dat er nog steeds politike militante,n worden vevolgd in Chillie.

De bezetters hopen dat ze hun bezetting een tijdje kunnen volhouden en zullen de ambassade niet vrijwillig verlaten. Ze zullen hoe dan ook verder doen met hun hongerstaking ook al worden ze verwijdert uit de ambassade.

Je kan de actie voerder berijken op het nr :

00 32 (0)494 165 509 (Pavel)