arch/ive/ief (2000 - 2005)

Amerikanen zetten nieuw wapen in om Saddam Hoessein te vinden
by christophe callewaert Monday August 18, 2003 at 08:04 PM

De Amerikanen willen een nieuw waanzinnig wapen inzetten om Saddam-getrouwen te vinden. Of hoe ook elders in de wereld mensen last hebben van de warmte.

Amerikanen zetten ni...
saddam_zsa_zsa.jpg, image/jpeg, 145x145

Alles hebben de Amerikanen al geprobeerd om Saddam Hoessein en zijn getrouwen te pakken te krijgen. Irak platgebombardeerd, speciale troepen gestuurd, een fenomenale geldsom op zijn hoofd gezet en zelfs foto's verspreid van een kale Saddam Hoessein. Maar het lukt maar niet. De vroegere Iraakse president blijft onvindbaar. Nu grijpt het Amerikaanse leger naar een allerlaatste strohalm. Ze willen fopfoto's verspreiden van Saddam Hoessein's hoofd gemonteerd op de aanbiddelijke lichamen van hollywoodsterren als Zsa Zsa Gabor, Veronica Lake en Elvis. De posters zullen opgehangen worden op de muren van huizen in Tikrit, de geboortestad van Saddam. Veiligheidsdiensten vermoeden dat Saddam Hoessein zich ergens in de omgeving van deze stad ophoudt.

Pas op! Dit is geen grap. Hier zit wel degelijk een strategie achter. Lieutenant-Colonel Steve Russell legde aan Reuters zijn plannen uit terwijl hij naar foto's aan het zoeken was op www.worth1000.com: "De 'locals' zullen er weg van zijn en hard moeten lachen om de foto's. De 'bad guys' zullen daarentegen zeer boos zijn en daardoor zal het juist gemakkelijker zijn om ze te detecteren."

Jawel, de Amerikanen willen dus goede Irakezen van slechte onderscheiden op basis van hun gevoel voor humor. Kolonel Russell was zo enthousiast dat hij er al meteen aan wou beginnen. Dat de Irakezen dit nog maar eens als een nieuwe belediging zouden kunnen ervaren, was nog niet tot hem doorgedrongen.

Bron: Reuters, 18/08/2003