arch/ive/ief (2000 - 2005)

toegangsverbod voor allochtonen in zwembaden.
by Guido Tuesday August 12, 2003 at 12:26 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Bovenstaande titel staat in grote letters op de voorpagina van Het Laatste Nieuws van vandaag. Alweer een mooi voorbeeld van hoe racistisch men in Vlaanderen al is. In DM stond er op de voorpagina "Afrikaanse jeugdbendes ontpoppen zich tot 'klein leger'"

Danny Smagghe, VLD-provincieraadslid in Vlaams Brabant heeft een voorstel uitgewerkt om iets te doen aan de "problemen" met "jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst" in openluchtzwembaden en recreatiedomeinen. Hij zal het voorstel in september indienen bij de provincieraad.

Het voorstel is een algemeen toegangsverbod voor allochtone jongeren en dat zou gelden in de domeinen van Huizingen, Diest, Zoutleeuw en Kessel-Lo.


"We moeten onze tanden laten zien en een tijdlang alle allochtonen jongeren de toegang verbieden. Op basis van hun kleur, ja. Dat is het gemakkelijkst. Jammer voor diegenen die zich wel gedragen, maar die worden zo misschien aangezet eens te gaan praten met die ruziemakers.", Danny Smagghe in HLN.

Ook nog:

"het gaat altijd om Noord-Afrikaanse jongeren die in groepjes komen, vaak vanuit de steden."

De drastische maatregel zou er dit jaar niet meer komen. Smagghe ziet het voorstel als een voorbereding op de zomer van volgend jaar.

Gevraagd of dit geen inbreuk is op de antidiscriminatiewetten antwoord Smagghe:" We kunnen dat bijvoorbeeld regelen via het reglement van de domeinen waardoor bezoekers nu al kunnen geweigerd worden omwille van de veiligheid."

Smagghe vermeld ook nog dat hij zeker geen racist is.


Smagghe heeft het over Noord-Afrikaanse jongeren. Bij mijn weten lopen er ook mensen rond met een bruine huidskleur die NIET uit Noord-Afrika komen.

Maar zijn maatregel is niet racistisch.

"Toegang weigeren op basis van kleur."

Filip De Winter zou het niet in zijn hoofd halen, denk ik, om zo'n maatregel voor te stellen.

Maar hij zal wel blij zijn dat iemand anders dit voorstel doet. "Toont weer eens aan dat het Vlaams Blok gelijk heeft..."

In meerdere openluchtzwembaden in Vlaanderen is het al normaal dat de politie patrouilles doet, in halve oproerkledij, soms te paard. En over de massa-arrestatie van meer dan 60 jongeren, met bruine huidskleur, in een zwembad te St.-Niklaas spreekt men al niet meer. Daar werden er o.a. een aantal Chileense jongeren opgepakt.
U weet wel, "Noord-Afrikaanse jongeren met een kleur"

Waarschijnlijk zal Smagghe een soort van spitsvondig technologisch apparaatje introduceren. Eentje dat de huid scant en dan zegt:

"geboren in België", "zoveel jaar geleden met ouders naar België gekomen", "deze geloofsovertuiging",...

"dit soort bruin>>>Noord-Afrikaans", "dit soort bruin>>>Noord-Latijns-Amerikaans", "dit soort bruin>>>Noord-Aziatisch",...

Maar hij zal dit apparaatje toch niet nodig hebben, het gedacht is: "toegang weigeren op basis van kleur".


En in DM van vandaag staat er op pagina één een artikel over
"Afrikaanse jeugdbendes ontpoppen zich tot 'klein leger'".

Op pagina drie wordt dat: "zwarte jeugdbendes worden groot."

Waarover het gaat?

"Jeugdbendes van zwarte Afrikanen met Brussel als basis blijken steeds vaker te opereren in andere arrondissementen en zelfs in het buitenland. Het gaat hier niet meer om jeugdbendes, maar om een klein leger van internationaal georganiseerde criminelen, verzuchtten onze bronnen."


Zou het kunnen dat Smagghe volgend jaar zegt dat "Noord-Afrikaanse jongeren niet in een straal van 1 kilometer van een recreatiedomein mogen komen, omdat ze wel eens auto's zouden durven stelen?"


Weet er iemand of de Persgroep onlangs is overgenomen door het Vlaams Blok?


Bronnen:

De Morgen,p.1 en 3
Het Laatste Nieuws, p.1 en 2

Hopelijk wordt dit voorstel in september of daarvoor bestempeld als racistisch en een democratie onwaardig.

Anders mag men De Winter hier direct premier maken...
en alle Vlaamse partijen laten opgaan in het Blok om ze dan om te dopen in "Vlaamse Volkspartij" en te laten voorzitten door De Gucht of Van Hecke.