arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Afghaanse vluchtelingen] Burgemeester Elsene laat samenkomst voor kerk toch toe
by christophe callewaert Friday August 08, 2003 at 10:34 AM
ccallewaert@hotmail.com

Wel, niet en uiteindelijk toch weer wel. Op het laatste moment liet de burgemeester van Elsene weten dat de voor zaterdag geprogrammeerde samenkomst op het plein voor de Heilige Kruiskerk in Elsene toch groen licht krijgt.

Als het de bedoeling was van de burgemeester van Elsene om verwarring te zaaien, is hij daar zeker in geslaagd. Woensdag besliste de burenraad ter ondersteuning van de Afghaanse hongerstakers nog in allerijl om de geplande solidariteitssamenkomst op de trappen voor de kerk van komende zaterdag te verhuizen naar het nabijgelegen Fernand Cocqplein. Ze deden dit omdat waarnemend burgemeester Lardot een algemeen betogingsverbod had afgekondigd gedurende het ganse weekend. Volgens hem zou een solidariteitsbetoging op zaterdag enkel in de kaart spelen van het extreem-rechtse Vlaams Blok dat gedreigd had met een actie op zondag.

Net toen de flyers met de nieuwe plaatsaanduiding gedrukt waren, kwam donderdag het nieuws dat de burgemeester toch akkoord gaat met een samenkomst voor de kerk op het Flageyplein. De plannen om een podium op te bouwen op het Fernand Cocqplein konden meteen weer opgeborgen worden. De actie zal dan toch doorgaan op de trappen voor de Heilige Kruiskerk. De Burenraad roept iedereen op massaal aanwezig te zijn op de solidariteitsbijeenkomst om zo de Afghanen in de kerk een hart onder de riem te steken.