arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep ivm Afghaanse hongerstakers, schrijf/fax/email minister Dewael.
by sympathisant Saturday August 02, 2003 at 04:40 PM

"Sschrijf een brief, email of fax naar minister Dewael waarin je hem vraagt de eisen van de hongerstakers serieus te nemen. Er staan immers levens op het spel!"

Oproep ivm Afghaanse...
banner_right.jpgzaficj.jpg, image/jpeg, 400x300

Vandaag gaat de 10e dag in van de hongerstaking van de Afghanen in de Heilig Kruis kerk in Elsene.

Voorlopig zit er weinig schot in de zaak. Minister Dewael blijft erbij dat ze niet zullen ingaan op chantage, want dat is een hongerstaking volgens hem. Volgens mij is een hongerstaking eerder het allerlaatste redmiddel van mensen die de wanhoop nabij zijn.

De belangrijkste manier om de druk op minister Dewael op te voeren om daadwerkelijk een oplossing te zoeken die tegemoet komt aan de eisen van de Afghanen is op dit moment de publieke opinie.



Daarom deze oproep:


schrijf een brief, email of fax naar minister Dewael waarin je hem vraagt de eisen van de hongerstakers serieus te nemen. Er staan immers levens op het spel!


Helemaal onderaan vind je een voorbeeldbrief; maar je mag natuurlijk ook (liefst zelfs) een persoonlijke brief schrijven.

Contactgegevens Patrick Dewael:

Email: cab.affint@mibz.fgov.be
Telefoon:+32 (0)2-504.85.11
Fax:+32 (0)2-504.85.00 - 504.85.80
Koningsstraat 60-62
B-1000 Brussel


Aan Patrick Dewael,
Vice-Eerste Minister en Minister van Binnenlandse Zaken

Mijnheer de minister,

Met deze brief wil ik mijn ongenoegen en verontwaardiging uiten over de manier waarop u gereageerd heeft op de hongerstaking van de Afghaanse vluchtelingen in de Heilig Kruiskerk. Uw uitlatingen dat een hongerstaking chantage is, zijn volgens mij beneden alle peil. Deze hongerstaking toont eerder de wanhoop van mensen die geen enkel ander middel meer hebben om voor hun rechten en welzijn op te komen.

De situatie is Afghanistan is verre van veilig. Dit blijkt onder andere uit de rapporten van Human Rights Watch en Amnesty International. Het is een illusie te verwachten dat binnen enkele maanden de situatie in Afghanistan zodanig verbeterd zal zijn dat de veiligheid van de Afghaanse vluchtelingen bij een terugkeer verzekerd kan worden.

De eis van de Afghaanse vluchtelingen naar onmiddellijke regularisatie is volgens mij verantwoord en menselijk. Bij deze vraag ik u dan ook om aan deze eis tegemoet te komen. Er staan immers levens op het spel!

Dank voor uw aandacht.

Hoogachtend,