arch/ive/ief (2000 - 2005)

cop city ghent
by luxien Thursday July 31, 2003 at 12:19 AM

de gentse politie maakt er een gewoonte van om met overdreven (lees provocerend) veel man klaar te staan, telkens jonge mensen feest vieren of gewoon buiten op straat komen

cop city ghent...
copcity29juli2003.jpg, image/jpeg, 512x384

Wat er zich dinsdag voormiddag rond de Vlasmarkt in Gent afspeelde was op zijn zachts gezegd hallucinant te noemen.

Zeker 5 overvalwagens bemant en bevrouwt met gevechtsflikken stonden vanaf 8u klaar om Ivago een handje te helpen bij de schoonmaak na de gentse feesten.

In plaats dat ze zich dan ergens 'verscholen' zouden opstellen voor 'als het nodig zou zijn', kiezen de gentse flikken resoluut voor de provocatie aanpak: zich zo zichtbaar mogelijk opstellen, om te tonen wie er de baas is.

Het is om kotsmisselijk van te worden, van copcity ghent: als je braaf consumeert is er niets aan de hand, maar als je effe afwijkt, wordt je onmiddelijk als 'marginaal' bestempeld én dus gecriminaliseerd!

Beke doe iets aan UW flikkenmentaliteit aub, want het is NIET meer leuk in Gent

lope lope lope de garde ville is daar
by luxien Thursday July 31, 2003 at 12:19 AM

lope lope lope de ga...
copcity29juli2003b.jpg, image/jpeg, 410x350

ontruim de straat voor den automobiel!

Gent geen flikkenstad
by Toon Schepens Tuesday September 16, 2003 at 05:20 PM

Dat er op evenementen zoals De Gentse Feesten bewaking en politie moet zijn is een onbetwistbaar feit. Maar of hun aanwezigheid werd gevoeld is echter nog de vraag.
De Gentse Feesten staan niet enkel bekend als een culturele happening maar ook als drankfestijn. Waardoor de gemoederen af en toe zeer hoog oplopen. Om ervoor te zorgen dat deze zaken niet uit de hand lopen zijn er cameras geplaatst en lopen er verschillende agenten in burger rond. Deze worden dan nog eens ondersteund door patrouilles. Gent heeft hiervoor gekozen, net om het "controlegevoel" van mensen tegen te gaan. En waar mensen op de vuist gingen konden zij snel tussenkomen.De mensen van polé polé en andere organisatoren zullen de politie vermoedelijk dankbaar zijn omdat ze deze Feesten goed hebben laten verlopen. Er zijn minder zware incidenten geweest op De Feesten dan vroeger.
Die laatste avond van De Gentse Feesten was het optreden van de politie betreurenswaardig. Maar na veel geroep en gegooi van de feestgangers heeft de politie het er wel bij gelaten en heeft iedereen een stoer verhaal kunnen vertellen aan hun vrienden van hoe ze de "flikken" hebben verjaagd en hebben doorgevierd tot in de vroege uurtjes.