arch/ive/ief (2000 - 2005)

Afghaanse vluchtelingen moeten zich nu ook verdedigen tegen geruchten
by christophe callewaert Wednesday July 30, 2003 at 05:46 PM
ccallewaert@hotmail.com

Nadat de minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael al geinsinueerd had dat de Afghaanse hongerstakers niets begrepen hebben van de Belgische democratie, moeten de vluchtelingen in de Elsense kerk zich nu verweren tegen het gerucht dat ze misbruikt worden door mensensmokkelaars.

Wie aan de basis ligt van het gerucht is niet bekend, maar vandaag zagen de Afghanen zich toch gedwongen te ontkennen dat zij tot de hongerstaking verplicht worden door mensensmokkelaars. Volgens nog een ander gerucht zou een 'organisatie' de vluchtelingen gebruiken om politieke doelstellingen te bereiken.

Het is een gekend procedé. Net op het moment dat steeds meer media aandacht krijgen voor het treurige lot dat deze vluchtelingen in hun land van herkomst te wachten staat en op het moment dat de vluchtelingen eensgezind en vastberaden doorgaan met hun actie, proberen hun tegenstanders hen in een slecht daglicht te plaatsen.

Morgen zullen de hongerstakers de kritikasters van antwoord dienen tijdens een persconferentie. Afspraak om 11u00 in de lokalen van het VMC te Brussel.