arch/ive/ief (2000 - 2005)

Patrick Dewael is een vuile leugenaar!
by Guido Tuesday July 29, 2003 at 06:00 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"De slechte omstandigheden in Afghanistan zijn geen voldoende basis om in België te mogen blijven. In het land is er immers geen sprake van een veralgemeende gevaarlijke situatie. Sommigen hebben internationale bescherming nodig, anderen niet, aldus Dewael, die eraan toevoegt dat Frankrijk en Groot-Brittannië al Afghanen zijn beginnen uitwijzen."

Patrick Dewael is ee...
target.jpgcu9jdx.jpg, image/jpeg, 600x450

"De minister betreurt de actie van de asielzoekers. ,,Ik hoop dat de zin terugkeert en men beseft dat de actie zinloos is. In een democratische rechtsstaat is een hongerstaking als chantage- of drukkingsmiddel niet aanvaardbaar''"
http://standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?Snel=1&articleID=NFLB29072003_001


Patrick Dewael heeft het lef om te zeggen dat een hongerstaking een democratische rechsstaat onwaardig is.

Maar het terugwijzen, lees deporteren van 1100 mensen naar een land dat teruggebombardeerd is naar het stenen tijdperk en waar er elke dag nog doden vallen is een democratie wel waardig?

Hij zegt ook dat hij hoopt dat de zin terugkeert bij de hongerstakers. Hopelijk keert de zin bij Dewael vlug terug of wil hij na nog niet één maand in functie al de dood vn een paar honderd mensen op zijn geweten hebben!?


Dat Frankrijk en Groot-Brittanie al begonnen zijn met het uitwijzen van Afghaanse vluchtelingen vermeldt Dewael ook.

Dus als Frankrijk en Groot-Britannie morgen beginnen met het uitwijzen van een andere bevolkingsgroep, dt moet dit apenland hier zonder nadenken in meedoen!?

Belgie heeft notabene soldaten gestuurd naar Afghanistan, n lang aarzelen vanwege de onveilige toestanden daar. Mensen met bijna niets van materieel bezit maken dus volgens hem meer kans op overleven?

Ook nog Dewael:

"wordt de toestand begin volgend jaar opnieuw bekeken"


De toestand nu:

"A human rights report has documented widespread extortion, armed robbery and kidnapping by police and intelligence officials and militias in Afghanistan. The report accuses the United States of supporting some of the worst offenders, and blames all countries for not doing enough to intervene and halt the abuses."
http://www.nytimes.com/2003/07/29/international/asia/29AFGH.html


Human Rights Watch schrijft:

Afghanistan: Warlords Implicated in New Abuses
Report Details Threats to Women's Rights, Freedom of Expression
http://www.hrw.org/press/2003/07/afghan072903.htm


Daaruit:

"The report warns that violence, political intimidation, and attacks on women and girls are discouraging political participation and endangering gains made on women's rights in Afghanistan over the last year.
"Human rights abuses in Afghanistan are being committed by gunmen and warlords who were propelled into power by the United States and its coalition partners after the Taliban fell in 2001,"


De redenen die de Afghaanse vluchtelingen aanhalen waarom ze niet willen terugkeren, maar volgens Dewael is alles koek en ei in Afghanistan. Zou hij eigenlijk wel media lezen of is hij echt zo stom en naief of kan het hem eigenlijk geen zak schelen? Notabene Dewael schreef een boekje over de gevaren van extreem-rechts. Waarschijnlijk staat daar ergens in dat "als je het vluchtelingenbeleid van het Vlaams Blok uitvoert, er minder mensen op die partij zullen stemmen."?

Het volledige rapport kan je vinden op:

“Killing You is a Very Easy Thing For Us”:
Human Rights Abuses in Southeast Afghanistan
http://www.hrw.org/reports/2003/afghanistan0703/

Zie ook:

De oorlog in Afghanistan is niet gedaan!!!
http://archive.indymedia.be/news/2003/07/71346.php


Te zien aan de reacties van NGO's, "anders-globalisten" en andere zelfverklaarde wereldverbeteraars zou je de indruk krijgen dat het bruine gedachtengoed hier in dit land en vooral aan Vlaamse kant al welig ingeburgerd is.

Misschien toont de nabije toekomst dat het nog niet zo erg is?