arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bij de start van Paars I: Illegale regering neemt illegale besluiten
by Goyakla Monday July 21, 2003 at 10:44 AM

Bericht uit het land waar de bordelen floreren en de openbare diensten creperen

De regering Verhofstadt II is illegaal want aan de macht gekomen na massale mediamanipulatie. Rijke partijen en kandidaten kochten overal reclameruimte op om zichzelf en hun nonbeleid aan te prijzen. Minderbegoede partijen en burgers kwamen er niet aan te pas. Bovendien flirte het 'journaille' à la Bracke en Krabbé in de teeveesalons openlijk met het extreem-rechtse gespuis van de Vlaams Blok-'top'.

Deze regering is illegaal want haar beslissingen zijn illegaal. Een fiscale amnestie aankondigen ...De 'genocidewet' zodanig uithollen dat België niet eens meer de internationale rechtsregels volgt. De Belgische wapenhandel verregaand regionaliseren en zo de nieuwe wapenwet ten grave dragen nog voor de wet gepubliceerd geraakt is ... Waarmee het Belgisch Parlement en dus de democratie buitenspel gezet wordt en men een loopje neemt met de rechtsstaat.

** Waar de bordelen floreren, moeten de openbare diensten creperen

Terwijl tal van Europese landen één of andere vorm van vermogensbelasting invoerden, bestaat die in België nog steeds niet en blokken de liberalen bv. ook de Tobin-tax af.

Terwijl Zweden de prostitutie radicaal verbood en mensen (mannen en vrouwen) tracht op te voeden om op een meer beschaafde manier met elkaar om te gaan, wil de Belgische regering niet alleen de prostittutie wettelijk maken maar er via belastingen ook nog aan verdienen. En terwijl op weekendavonden in de stationsbuurten het 'vrouwelijk vlees' ten overvloede te koop ligt, vindt u in de stations geen levende beambten-ziel meer om nog de weg aan te vragen. Waar de bordelen floreren, gaan de openbare diensten (spoor, post ...) ten onder ?

Ondertussen blijft Verafstoot II ook hand- en spandiensten verlenen aan de tot in de ruimte toe met massavernietigingswapens zwaaiende fundamentalistische kliek die in Washington de macht greep. Anno 2003: Amerikaanse douaniers in de haven van Antwerpen. Anno 2004: Amerikaanse soldaten op Zaventem ?

(DIOGENE(S) 56)