arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

Rebelse Gentse Feestenparade - Een andere wereld is mogelijk
by gentenaar Thursday July 17, 2003 at 09:50 PM

Zaterdag 19 juli is het zover: de tweede editie van de Rebelse Gentse Feestenparade. Dit is een oproep aan alle antiglobalisten om die dag naar Gent af te zakken en mee te feesten voor een andere, betere wereld. Reclaim the Streets!

Verschillende Gentse sociale verenigingen en culturele groeperingen zullen komende zaterdag deelnemen aan de inmiddels tweede editie van de alternatieve parade (zie vorige mail over dit onderwerp).

Op een creatieve en originele manier zal er een statement gemaakt worden, namelijk dat een andere, betere wereld mogelijk is, een wereld zonder oorlogen, een wereld zonder honger, een wereld zonder onrecht, een wereld waarin niet iedere dag 35000 kinderen sterven aan gemakkelijk geneesbare ziekten, een wereld waarin mensen niet gedwongen worden te vluchten voor honger, geweld of armoede, een wereld waar arbeiders niet afgedankt worden van dag op dag om een handvol aandeelhouders tevreden te stellen, een wereld zonder racisme en uitsluiting.

Kom mee op voor die andere wereld, de wereld van de solidariteit, de wereld van de vriendschap, de liefde en de samenwerking...

Iedereen kan zaterdag deelnemen: jong en oud, zwart en blank, holebi en hetero, gentenaar en niet-gentenaar, lid of geen lid van t' een of 't ander... kom gewoon af en toon jouw engagement voor die andere wereld! (die tussen haakjes gezegd toch nog altijd mogelijk is)

Afspraak om 13h aan Meerhem (vlakbij Sint-Salvatorstraat en Sleepstraat)

Na de Rebelse Parade is er een volksfeest voorzien in het Baudelopark.

Tot zaterdag!


DE STRATEN ZIJN VAN IEDEREEN
RECLAIM THE STREETS
EEN ANDERE WERELD IS MOGELIJK